Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Блог початківця комерсанта

  1. Покупці з властивостями шкірного вектора

Вплив реклами на споживача заперечувати неможливо, безумовно воно існує Вплив реклами на споживача заперечувати неможливо, безумовно воно існує. У цій статті ми з'ясуємо як впливає реклама на споживача з точки зору системно - векторної психології.

Отже, реклама - це система психологічного програмування людей, що формує попит та регулююча рух товарів на ринку. Реклама виникає всюди, де з'являються товари, які необхідно реалізувати. Оскільки виробляються товари однотипні не набагато відрізняються один від одного, то виникає конкуренція, де кожен товаровиробник бореться за свого покупця.

Головним завданням реклами стає прагнення виділити рекламований товар з числа аналогічних за рахунок перебільшення дрібних відмінностей і привернути увагу саме до нього.

Реклама надає споживачу інформацію, виражену в стислій художній формі. Завдяки емоційній складовій реклама доводить до відома потенційних покупців найбільш важливу й значиму інформацію про товар або послугу.

Основною метою реклами є відшкодування витрат на її створення і отримання прибутку за рахунок збільшення продажів. Для отримання найбільшого ефекту від реклами її творці користуються багатьма психологічними методами впливу, як на свідомому, так і на несвідомому рівні.

Застосування психологічних методик розробниками реклами дозволяє збільшити збут товарів, особливо за рахунок впливу на несвідоме людини Застосування психологічних методик розробниками реклами дозволяє збільшити збут товарів, особливо за рахунок впливу на несвідоме людини. Це особливо ефективно, тому що більшість людей вважає, що несвідоме в їхньому житті не грає помітної ролі, ніж майстерно користуються творці реклами.

Звичайно, тут не повідомляючи психології не обійтися. Тим більше, що люди не сприймають інформацію, яка не відповідає їх переконанням і досвіду. Вони звертають увагу тільки на те, що відповідає їхнім бажанням і системам цінностей. Тому при розробці реклами необхідно враховувати соціальні особливості, вік, інтереси і справжні бажання потенційних покупців, тобто векторальної особливості людей.

Системно - векторна психологія виділяє вісім психотипів або векторів, кожен з яких має свої бажання, систему цінностей і навіть своє, тільки йому властиве мислення і сприйняття інформації. Тільки з огляду на всі перераховані особливості можна робити рекламу строго спрямовану на певну частину купівельної аудиторії.

Незнання системно - векторної психології творцями реклами, примушує користуватися такими поняттями, як мета - програми або звичні цензори, які відбирають інформацію, спроможну бути допущеною до тями. При цьому немає чіткості розуміння, як діють ці програми.

Коли ж починаєш застосовувати знання системно - векторної психології, то все стає гранично чітко і зрозуміло. Так звані «люди дії», які віддають перевагу купувати товари, що дають їм можливість спробувати щось нове, раніше не випробуваний, і поекспериментувати з різними варіантами, це люди з властивостями шкірного вектора.

Покупці з властивостями шкірного вектора

Це амбітні, винахідливі люди, охочі до всяких змін в житті і в побуті Це амбітні, винахідливі люди, охочі до всяких змін в житті і в побуті. При цьому вони економні, прагнуть до користь і вигоду. Якщо товар обіцяє економію сил, часу і ресурсів, то вони напевно його придбають. Так само для них дуже привабливі товари є ознакою високого соціального статусу.

Ще одна відмінна риса людей з шкірним вектором - це логічне мислення. Тому, щоб посилити вплив реклами на споживача з вищеописаними властивостями, обов'язково треба вибудувати причинно - слідчі ланцюжка: для чого товар потрібен, яку вигоду можна отримати, за рахунок чого він допоможе зробити життя комфортнішим. Йому необхідно повідомляти об'єктивні відомості про товар, його якості і спосіб застосування, що буде логічним обґрунтуванням для здійснення покупки.

До того ж всю інформацію слід викласти дуже лаконічно, щоб не витрачати на її засвоєння зайвий час. Шкіряник - люди стримані, беземоційні, тому не варто привносити в текс емоційну складову. Їх 24% від загального числа людей, так що має сенс приділити їм увагу.

Покупці з властивостями анального вектора

Так звані «люди дії», які віддають перевагу порядок, визначеність. У товарі вони цінують простоту і безпеку, а так же чітку інструкцію до експлуатації. Це про покупців з властивостями анального вектора. Їх приблизно 20% від загального числа населення.

Це люди консервативні, болісно сприймають нове. Вони господарські, ерудовані, з хорошою пам'яттю. Мають аналітичним складом розуму, тобто всю вхідну інформацію відразу систематизують і розподіляють за категоріями. Тому засвоюють інформацію повільно, але практично назавжди.

З цієї причини інструкції для них треба складати чіткі, зрозумілі, без помилок і протиріч, бо це буде відразу ж помічено і вплине негативно на прийняття рішення про покупку.

Для людей з анальним вектором добре працює часто вживаний метод «додаткового свідоцтва». У цьому випадку передбачається, що якщо на додаток до якоїсь інформації буде приведено ще додаткове свідоцтво його істинності, то споживачі повірять з більшою часткою ймовірності.

Власне таке і відбувається з людьми з анальним вектором, якщо свідоцтво виходить від авторитетної особи, наприклад, від відомого актора або політика. Анальнікі схильні довіряти авторитетам.

Покупці з властивостями м'язового вектора

Їх чисельність становить 38%, так що це найчисленніша група, особливості якої слід враховувати при створенні реклами.

Люди з м'язовим вектором не мають великих претензій до життя і свого побуті. Але при цьому для них дуже важливо, щоб було «по-людськи» «як у всіх». Тому, якщо у них немає чогось, що є у більшості, то вони будуть намагатися обов'язково придбати собі таку ж річ.

М'язові люди мають наочно - дієвим мисленням, тобто, як показали, так і буде робити. Для них потрібні дуже докладні інструкції з простими зрозумілими картинками.

Мишечнікі абсолютно ведені, тому необхідно спонукання з боку, щоб вони змінили свій образ дій, що безсумнівно треба використовувати в рекламі.

Покупці з властивостями зорового вектора

Люди із зоровим вектором, напевно, найактивніші покупці Люди із зоровим вектором, напевно, найактивніші покупці. На них впливає як картинка, так і емоційний компонент тесту, слогани, а також поєднання кольорів, ліній, фігур.

Для зрітельніков характерні цікавість і допитливість, вони дуже спостережливі і люблять хороші запахи. Найхарактернішою рисою зрітельніков є велика емоційна амплітуда.

Вони запросто «з мухи роблять слона», тобто варто їм в загальних рисах окреслити якийсь образ, вони в своїй уяві добудують його і наділять усіма бажаними властивостями. Це їм заважає при покупці побачити реальний товар, вони бачать образ товару, що створює гарний настрій, що збільшує привабливість, поліпшує здоров'я і т.д. причому основний акцент робиться на емоції.

Улюблений метод емоційної реклами це картинка і в меншій мірі звук. Така реклама викликає спогади, звертається до емоцій, почуттів, що призводить до внутрішньої згоди на покупку, і врешті-решт призводить до думки про необхідність придбати товар.

Через свою емоційність зрітельнікі часто підпадають під чужий вплив і легко піддаються навіюванню. До того ж вони дуже жалісливі, їм шкода всіх собачок і кішечок, і на цій струнці теж частенько грають творці реклами.

Люди з властивостями останніх чотирьох векторів настільки самобутні і самодостатні, що вплив реклами на них незначно.

Люди з властивостями уретрального вектора самі надають занадто сильний вплив на всіх інших, щоб прислухатися до чиїхось рекомендацій.

Люди зі звуковим вектором настільки занурені в себе, у свій внутрішній світ і вирішують настільки глобальні питання, що такі дрібниці, як пилососи без мішка для збору пилу або нова жуйка їх просто не цікавлять.

У людей з нюховим вектором інтуїтивний невербальний розум, що дозволяє їм, не уявляючи і не промовляючи, мати точні і яскраві відчуття, що і як потрібно робити. А тому ніякі рекламні підказки їм не потрібні.

Люди з властивостями орального вектора настільки люблять поговорити, що займаються цим постійно і тому їм нема чого слухати що говорять інші. Але самі вони, працюючи в цьому бізнесі, можуть виробляти на потенційних покупців приголомшуюче враження.

Коли оральний людина говорить, мова його звучить дуже переконливо. Він від природи здатний майстерно домагатися уваги аудиторії і тому кожне вимовлене ним слово друкується у свідомості слухачів. Для рекламного бізнесу це неоціненне властивість.

Отже, ми розглянули, який вплив надає реклама на споживача в залежності від наявності тих чи інших властивостей, які відповідають вродженим векторах. Думаю, що про це корисно знати всім і тим, хто створює рекламу і тим, кому вона призначена.

Стаття написана під враженням від тренінгу по системно - векторної психології Юрія Бурлана.

Ще Ви можете почитати:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама