Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як працює безконтактний вимикач світла

  1. види вимикачів
  2. Принцип дії

Сьогодні використання різних безконтактних технологій набуває величезну популярність. Вони застосовуються в різних технологічних процесах для обліку або контролю того чи іншого явища.

Вони застосовуються в різних технологічних процесах для обліку або контролю того чи іншого явища

Існує кілька видів таких датчиків, які можуть працювати в різних умовах. Більш докладно про них можна дізнатися на сайті http://teko-com.ru.

види вимикачів

Дані механізми можуть працювати, спираючись абсолютно на різні принципи.

Безконтактні вимикачі можна розділити на кілька основних видів:

  1. Вироби ємнісного типу. Працюють за принципом вимірювання ємності електричних конденсаторів. Дуже часто застосовуються як «сенсорні» клавіатури або датчики рівня рідини.
  2. Індуктивні вимикачі ґрунтуються на механізмі зміни параметрів індуктивності на спеціальній котушці. Є дуже затребуваними при виготовленні деталей на певних верстатах.
  3. Оптичні механізми виробляють аналіз потоків світла за допомогою спеціальних індикаторів. Дуже широко застосовуються в різних видах промисловості, де проводитиметься аналіз наявності певної деталі на конвеєрі.
  4. Датчики ультразвукового типу використовують властивість відображення ультразвуку. Такі продукти можна зустріти в різних системах паркування автомобілів.
  5. Мікрохвильові продукти.
  6. Безконтактні вимикачі магнітного типу.
  7. Пірометричні вироби грунтуються на впливі інфрачервоного випромінювання. Найпоширенішим варіантом є датчики руху, що дуже часто застосовується при організації охоронних об'єктів.

Найпоширенішим варіантом є датчики руху, що дуже часто застосовується при організації охоронних об'єктів

Принцип дії

Вимикач світла на безконтактної основі можна організувати різним способом. Але найпростішим є використання оптичних властивостей певних видів променів.

Розглянемо принцип роботи таких пристроїв:

  1. Головну роль в таких вимикачах грає ємнісний конденсатор і оптичний датчик.
  2. При приміщенні руки як перешкода перед потоком світла, відбувається зменшення кількості даного параметра.
  3. Контролер, який відповідає за цю функцію, аналізує рівень світла і при його зменшенні подає сигнал реле, яке і вимикає освітлення в кімнаті.
  4. Існують більш складні системи, які можуть реагувати на самі руху, що дозволяє не тільки включати і вимикати світло, а й змінювати саму освітленість залежно від поданого сигналу.

Безконтактні вимикачі це унікальні пристрої, які дозволяють значно спростити життя і зробити її безпечнішою.

Дивіться також:

Монтаж електроустановочних виробів http://euroelectrica.ru/montazh-elektroustanovochnyih-izdeliy/ .

Цікаве по темі: Як вибрати розетки і вимикачі для квартири?

Поради в статті "Нові моделі вимикачів 2015 року на світовому ринку" тут .

Огляд однієї з моделей сенсорного вимикача - в цьому відео:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама