Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно зробити розводку прохідних вимикачів

  1. Характеристики прохідних вимикачів
  2. Схема підключення: 2 місця
  3. Схема підключення: 3 місця
  4. важливі моменти

Прохідні вимикачі дозволяють управляти однією моделлю світлотехнічного обладнання (лампою, люстрою, торшером) з декількох приміщень, причому, робити це можна одночасно. Важливо знати про те, як підключити прохідний вимикач, щоб всі світильники працювали справно. Для цього слід використовувати відповідні схеми.

Характеристики прохідних вимикачів

Прохідні вимикачі - незамінний варіант в приватних будинках, в плануванні яких передбачено кілька приміщень, розташованих на різних поверхах. Відповідні схеми підключення можна вибирати для великих квартир, установ з плануванням коридорного типу. До переваг подібних варіантів можна віднести не тільки зручність, але і можливість скоротити обсяги споживаної електроенергії: світло горить тільки там, де це потрібно. В інших приміщеннях освітлення не включається, відповідно, і енергія не витрачається.

В інших приміщеннях освітлення не включається, відповідно, і енергія не витрачається

Підключення прохідних вимикачів в розподільній коробці

Прохідні вимикачі відрізняються від стандартних моделей наступними особливостями:

  • У їх конструкції передбачено три контакту, на відміну від типових моделей, у яких контакту два
  • Устаткування дозволяє оперативно змінювати «фазу» на другий або на третій контакт з першого.

Важливо! Функції джерела світла, в умовах відповідної схеми, можуть виконувати люмінісцентні, світлодіодні, енергозберігаючі та будь-які інші лампи. Примітно, що схема може використовуватися в рамках підключення навантаження практично будь-якого типу, управління якою здійснюється з різних ділянок приміщення.

Примітно, що схема може використовуватися в рамках підключення навантаження практично будь-якого типу, управління якою здійснюється з різних ділянок приміщення

Розподільник групи прохідних вимикачів

Схема підключення: 2 місця

Тим, хто цікавиться питанням, як підключити прохідний вимикач схема підключення на 2 місця буде особливо корисна. По суті, процес практично не відрізняється від аналогічної схеми, яка працює в відношенні вимикача стандартного типу. Основні відмінності полягають в наступному:

  • Загальна кількість клем контактного типу
  • Кількість проводів, які необхідно підвести до обладнання.

Важливо: підключення прохідного вимикача здійснюється по трьох проводах і за таким же числом клем. Буде потрібно провід з трьома жилами, який потрібно буде акуратно протягнути до вимикача у напрямку від коробки розподілу.

Буде потрібно провід з трьома жилами, який потрібно буде акуратно протягнути до вимикача у напрямку від коробки розподілу

Схема управління групою прохідних вимикачів з двох елементів

В рамках даної схеми підключення задіюється коробка розподілу, також використовуються прохідні вимикачі в кількості двох штук. В коробку, як уже зазначалося вище, слід провести дроти, що ведуть від люстри або будь-якого іншого світильника. Від вимикача простягаються дроти з трьома жилами. Підключення прохідного вимикача за схемою з двох місць на увазі використання фазного проводу. Рекомендується дотримуватися виконання робіт в такій черговості:

  • Від коробки розподільчих типу фазний провід простягається до ділянки входу контактів на першому вимикачі
  • Контакти фіксуються на проводах, які тягнуться від інших таких же контактів в конструкції другого за рахунком вимикача
  • Вхідний контакт іншого вимикача приєднується до проводу торшера, бра або іншого світильника, встановленого в приміщенні
  • Що залишився провід фіксується на нулі, причому, робити це слід безпосередньо.

Важливо! Перетин дроту з трьома жилами слід вибирати, орієнтуючись на потужність світлотехнічного обладнання. Якщо потрібно підключити кілька ділянок управління світлотехнікою, то потрібно буде придбати вимикачі перехресного типу. Схема расключеніе прохідного вимикача, в даному випадку, не спрацює, адже використовується кілька контактів, і в проводі має бути відповідна кількість жив.

Схема расключеніе прохідного вимикача, в даному випадку, не спрацює, адже використовується кілька контактів, і в проводі має бути відповідна кількість жив

Управління з двох місць з двома навантаженнями

Схема підключення: 3 місця

В даному випадку, вибираються вимикачі стандартного типу. Вони встановлюються на останньому і на першому ділянках управління. Тим, хто хоче знати, як підключити прохідний вимикач схема такого типу повинна бути зрозумілою. Вона трохи складніше, ніж схема підключення з трьох місць, але розібратися в її специфіці можна. Відповідно до неї, перехресні перемикачі слід встановлювати на що залишилися ділянках, тобто, не на останньому і не на першому.

Відповідно до неї, перехресні перемикачі слід встановлювати на що залишилися ділянках, тобто, не на останньому і не на першому

Схема підключення трьох прохідних вимикачів

Число ділянок управління світильників може бути будь-яким. Їх число обумовлює складність з'єднання в коробці розподілу, адже до неї підводиться набагато більше проводів. В даному випадку, буде потрібно їх правильна і впорядкована маркування. В іншому випадку, виникає ризик того, що в проводах буде не розібратися.

Роботи з монтажу прохідного вимикача схема якого не відрізняється складністю, виконуються в такій черговості:

  • Два контакту на виході, розташовані на ділянці першого вимикача, фіксуються на тих проводах, які виводяться до парі на вході наступного за рахунком елемента перехресного типу. Цей етап повторюється рівно до тих пір, поки не буде приєднаний останній за рахунком елемент
  • Спільний вміст останнього елемента підводиться до того проводу, який веде до торшеру, лампі, бра
  • Провід фазного типу приєднується до контакту на вході в конструкції першого за рахунком вимикача
  • Другий провід лампи, торшера або іншого світлотехнічного обладнання фіксується на нульовому ділянці коробки.

Важливо! До кожного елементу прохідного типу потрібно підвести провід з трьома жилами. До перехресним вимикачів підводяться дроти з чотирьох жив.

важливі моменти

Як расключіть прохідний вимикач, підключити його - відповіді на ці питання дасть теорія, практика. Слід чітко розуміти, за яким принципом працюють запропоновані схеми. В рамках кожної з них задіяні одні і ті ж елементи:

  • Вимикачі прохідного типу;
  • коробки;
  • Провід, на певних етапах замінні кабелями;
  • Лампи.

Перша схема вважається найпростішою. За нею легко зрозуміти, як зробити прохідний вимикач: нульовий провід веде від джерела електроенергії до светотехническому обладнання. Крім того, він поміщається в коробку. Фазний провід теж туди поміщається, але веде через неї безпосередньо до контакту. Всі контакти мають з'єднання один з одним. Фаза йде з загального контакту. Друга схема є кілька більш складною, однак вона дійсно зручна.

Друга схема є кілька більш складною, однак вона дійсно зручна

Проста схема підключення прохідного вимикача

Установка вимикачів здійснюється одночасно з установкою коробки, в яку проводяться кабелі від всіх джерел електроенергії. У коробці їх з'єднують, керуючись обраної схеми. Важливо пам'ятати, що ділянка установки повинен вибиратися правильно, відповідно до характеристиками кабелів, в тому числі, з їх довжиною.

Вас можуть зацікавити:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама