Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чому блимає вимкнена енергозберігаюча лампочка?

  1. Готові пропозиції по установці електрики
  2. Чому блимає енергозберігаюча лампочка при вимкненому світлі?
  3. Як усунути проблему миготіння лампочки?
  4. прибираємо підсвічування
  5. замінюємо вимикач
  6. Підключаємо звичайну лампу
  7. Підключаємо додатковий опір
  8. З'єднуємо підсвічування з мережею

Багато людей вже давно замінили звичайні лампи розжарювання на енергозберігаючі, і деякі з них зіткнулися з проблемою миготіння лампочки при вимкненому світлі.

Блимають лампочки? Ми знаємо причину. Замовте консультацію електрика

безкоштовно

Готові пропозиції по установці електрики

З чим пов'язана така позиція неприємне явище і які електромонтажні роботи проводити в зв'язку з цим, розберемося в нашій статті.

Енергозберігаючі лампочки мають чимало плюсів, але миготіння при виключенні є їх «фірмовим» мінусом Енергозберігаючі лампочки мають чимало плюсів, але миготіння при виключенні є їх «фірмовим» мінусом

Чому блимає енергозберігаюча лампочка при вимкненому світлі?

Подібний феномен зустрічається в приміщеннях, де встановлені вимикачі зі світлодіодним підсвічуванням. При виключенні світла світлодіод загоряється і вказує вночі шлях до вимикача. Це дуже зручно для користувачів, але не дуже вписується в схему роботи енергозберігаючої лампочки - при функціонуванні з таким світлодіодним вимикачем лампочки мигають, що особливо помітно в темний час доби. Засинати під таку безмовну «дискотеку» сподобається далеко не кожному.

На відміну від ламп розжарювання, люмінесцентні і світлодіодні лампи працюють від постійного джерела живлення. І на перший погляд це може здатися дивним - адже на лампу в люстрі подається змінна напруга в 220 В, а випрямлячів для створення постійної напруги в патронах і люстрах немає. Однак цей випрямляч знаходиться всередині будь-якої сучасної лампи.

Будова енергозберігаючої лампочки Будова енергозберігаючої лампочки

Енергозберігаючі лампочки мають електронну плату, що знаходиться між цоколем і трубкою. Ці плати називаються електронними баластами, що забезпечують роботу приладу

На вхід діодного моста (випрямляча) подається змінна напруга, а на виході ми отримуємо вже постійна напруга. Для згладжування пульсацій напруги в лампу встановлюється згладжує конденсатор, він-то і є причиною, по якій блимає вимкнена лампочка. Втім, якщо говорити точніше, конденсатор є лише однією зі складових причини миготіння лампочки. Справа в тому, що в вимикачах з підсвічуванням в вимкненому положенні протікає електричний струм, який служить харчуванням для світлодіода. І рухається він за схемою «мережу-підсвічування-люстра-мережа». Цей струм має незначну величину (близько сотої частини ампера) і ніяк не впливає на лічильник.

Цей самий струм, що живить світлодіод, протікаючи через люстру, заряджає конденсатор в електросхемі. Як тільки конденсатор отримує заряд струму, достатній для запуску, відбувається активізація схеми, а, отже - спалах енергозберігаючої лампочки. Після цього конденсатор тут же розряджається, лампочка гасне, і цикл починається заново.

Підсвічування вимикача - причина миготіння лампочки при вимкненому світлі Підсвічування вимикача - причина миготіння лампочки при вимкненому світлі

Найбільшою проблемою миготіння лампочки є зовсім не дискомфорт для користувача, а швидка вироблення ресурсу лампочки - її вистачає на 1-2 місяці, після чого прилад можна сміливо викидати. А адже вартість енергозберігаючої лампи не так мала, щоб міняти її раз в пару місяців

Виробники енергозберігаючих лампочок, знайомі з цією проблемою, можуть робити на упаковці приписки на кшталт таких: «Не можна використовувати з клавішними вимикачами з підсвічуванням, фотоелементами, регуляторами яскравості, диммерами, таймерами і ін.», Проте це не є обов'язковою інформацією.

Як усунути проблему миготіння лампочки?

Є кілька способів зробити так, щоб енергозберігаюча лампочка не кліпала.

прибираємо підсвічування

Найочевиднішим і простим рішенням буде відключення індикатора на вимикачі. Це дозволить позбутися від проблеми без додаткових витрат.

  1. Розкрийте кришку вимикача
  2. Вимкніть або перекусіть дроти, що йдуть до підсвічування

Чи не переплутайте дроти підсвічування з силовими проводами!

Тепер при відключеному світлі струм, що заряджає конденсатор, що не буде протікати, а лампа перестане блимати.

Вимкніть підсвічування клавіші, і лампочка в люстрі перестане блимати Вимкніть підсвічування клавіші, і лампочка в люстрі перестане блимати

замінюємо вимикач

Вимикач з непалаючої підсвічуванням може здатися комусь не дуже привабливим, оскільки він буде виглядати як зламаний. Ви можете замінити всі потрібні вимикачі на звичайні, без світлодіодів.

Можна використовувати вимикач без підсвічування Можна використовувати вимикач без підсвічування

Підключаємо звичайну лампу

Якщо у вашій люстрі кілька ріжків, ви можете вкрутити паралельно з енергозберігаючими лампами звичайну. При такому розкладі ток, підзаряджатися раніше конденсатор, буде йти в нитку розжарення. Однак такий спосіб навряд чи сподобається тим, хто цілеспрямовано змінив звичайні лампочки на енергозберігаючі для економії. Крім того, в світильнику просто може не бути місця для такої лампочки, та й виглядає вона інакше, і буде порушувати гармонію і естетичність приладу.

Підключіть звичайну лампочку разом з енергозберігаючої Підключіть звичайну лампочку разом з енергозберігаючої

Підключаємо додатковий опір

Якщо міняти вимикач не хочеться, і вкручувати звичайну лампочку - теж, залишається варіант підключення резистора (додаткового опору) паралельно лампі.

Номінальний опір потрібного резистора повинно складати 50 кому, а потужність - 2 Вт. Коштує він недорого, і придбати його можна в будь-якому радіоаматорському магазині

В роботі люстри резистор ніяк не братиме участі, а в відключеному стані, коли включається підсвічування вимикача, він буде споживати струм, що заряджає конденсатор в лампочці.

Щоб забезпечити достатню безпеку цього рішення, ізолюйте резистор за допомогою термоусадочної трубки. Підключити його можна в плафоні, розподільній коробці або у патрона лампи.

Резистор в схемі електричного кола Резистор в схемі електричного кола

З'єднуємо підсвічування з мережею

Якщо окремим проводом з'єднати підсвічування і мережу, лампочка перестане блимати при вимкненому світлі. Однак підсвічування працювати буде постійно - і коли люстра включена, і коли они вимкнена. Додаткові енерговитрати при цьому мінімальні, і тому дане рішення можна вважати одним з найбільш вдалих.

З декількох перерахованих способів цілком можна вибрати найбільш підходящий для вас і скористатися ним, адже випуск енергозберігаючих ламп, які не реагують на вимикачі з підсвічуванням, поки не налагоджений, а відмовлятися від сучасних ламп і повертатися до звичайних буде занадто нераціонально.

Фахівці компанії «Адмірал» добре знайомі з проблемою миготливих лампочок, і враховують можливість виникнення даної проблеми при установці перемикачів в процесі своєї роботи. Скориставшись нашими послугами, ви не будете потребувати додаткових роботах, пов'язаних з рішенням подібної проблеми!

Як усунути проблему миготіння лампочки?
Блимають лампочки?
Як усунути проблему миготіння лампочки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама