Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чому моргає світлодіодна лампочка при вимкненому світлі

  1. Принцип дії світлодіода
  2. випрямляч
  3. Світлорегулятор
  4. конденсатор
  5. Ще причини чому моргають світлодіодні лампочки при вимкненому вимикачі
  6. Що слід зробити

Світлодіодні лампи, які вважаються сучасними освітлювальними приладами зі зниженим енергоспоживанням і регульованою підсвічуванням, з часом перестають миттєво відключатися, і деякий час продовжують світити при вимкненому світлі.

Крім цього, лампочка може блимати ще годинами після відключення. Не завжди ця особливість LED-світильників може вам здатися прийнятною, і тому перетворюється в проблему.

Принцип дії світлодіода

Як різновид приладів, які використовують явище фотоефекту, світлодіод є напівпровідниковий прилад, чутлива панель якого при подачі певного напруги (до 12 В включно) починає випускати потужний світловий потік.

Як різновид приладів, які використовують явище фотоефекту, світлодіод є напівпровідниковий прилад, чутлива панель якого при подачі певного напруги (до 12 В включно) починає випускати потужний світловий потік

Це конструкція світлодіодної лампи

Принципова схема світлодіода включає в себе:

  1. Випрямляч, найчастіше збирається по мостовій схемі. Його призначення - перетворити вихідне змінну напругу 220 В в побутовій електромережі в постійне.
  2. Світлорегулятор (диммер) - вузол, який відповідає за поступову регулювання показників яскравості світіння лампочки.
  3. Конденсатор - згладжує пікові коливання напруги, неминучі при будь-якій схемі випрямлення.
  4. Власне світлодіод, який і випромінює світловий потік потужністю, заявленої виробником.
  5. Вимикач (часто - з підсвічуванням).

Виключаючи коннектори, корпус та інші механічні компоненти світлодіодної лампи, саме перераховані вище складові можуть стати причиною, коли лампа блимає при вимкненому світлі і спрацював вимикачі. Це дратує оточуючих, може вносити дискомфорт в обстановку приміщення, а часті миготіння погіршують вам стан здоров'я, можуть провокувати головний біль та ін.

Щоб розібратися в проблемі, розглянемо зазначені вище блоки послідовно.

випрямляч

Виробляє полупериодного або двохнапівперіодне (в залежності від виробника) випрямлення змінного струму, при цьому частота мигання лампи може коливатися від 20 до 30 Гц. Має також значення і якість збірки, оскільки забруднені контакти швидше окислюються. Лампи на світлодіодах від більш рейтингових торгових марок (зокрема Phillips або Osram) укомплектовані випрямними діодними мостами більш високої якості, тому частота, з якої стануть блимати такі лампи, значно вище - до 50 ... 60 Гц, а тому вами і не сприймається.

Вам буде цікаво: чому блимає світлодіодний стрічка під час роботи?

Таким чином, внаслідок нормального функціонування випрямляча при вимкненому світлі і спрацював вимикачі блимати повинні все світлодіодні лампи, просто в одних випадках очей це відчуває, а в інших - ні.

Світлорегулятор

Вузол, який відповідає за дотримання RGB-режиму світіння лампочки світлодіоди. Наявність підсвічування зручно з точки зору створення в кімнаті освітлення потрібного спектрального складу - «теплого», «нормального» або «холодного». Сам RGB-регулятор не здатний спровокувати мерехтіння вже відключеною вимикачем світлодіодним лампочки, але додається до нього блок дистанційного керування вже не такий безгрішний: наприклад, якщо вставлена ​​в пульт батарейка вже вичерпала свій ресурс, то напруга керуючого сигналу стає набагато нижче, і кнопку вимикача вам доводиться натискати кілька разів.

Проблема полягає в тому, що накладення подається на диммер напруги відбувається за відомим фізичним принципом суперпозиції, що і призведе до блимання лампочки після її відключення. Пульт, втім, про всяк випадок варто почистити від забруднення, особливо кнопку вимикача; проблеми це не створить.

конденсатор

У схемі будь-якого світлодіода повинен бути присутнім компонент, що забезпечує безконтактну передачу потужності (а у будь-який світлодіодним лампочки вона досить велика) всіх вузлів драйвера. Конденсатор, на відміну від котушки індуктивності, володіє набагато меншими габаритними розмірами, а тому і частіше використовується дешевими брендами для забезпечення гальванічної розв'язки по струму.

Струм (в результаті використання вимикача) в світлодіодним лампі падає до нуля не миттєво, а протягом деякого часу. Саме в цей період конденсатор і повинен віддавати накопичену в собі енергію в зовнішній ланцюг, при цьому блимати світлодіодна лампочка буде зі все спадаючої інтенсивністю.

Відмінні способи вирішення, якщо блимають лампочки в люстрі:

Ще причини чому моргають світлодіодні лампочки при вимкненому вимикачі

Проблема може бути пов'язана з неякісним монтажем освітлювальних приладів. Наприклад, якщо між контактної площиною лампи і поверхнею стіни / стелі, де вона встановлена, немає зазору, то потужний світлодіод, нагріваючись, випромінює світло більшої яскравості, який не встигає якісно справлятися конденсатором. В результаті блимає лампочка при вимкненому світлі.

Підвищена вологість приміщення (наприклад, ванній) призводить до окіслообразованію. Оксиди погано проводять струм, тому окислів контактна площадка буде провокувати пульсацію вже відключеного світлодіода.

Що слід зробити

Якщо вам не вдаватися до покупки нового світлодіода, в схемі якого передбачена не емкостная (як в світлодіодах виробництва КНР), а індуктивна розв'язка по току, то усунути проблему можна одним із таких способів:

  • Встановити замість вимикача з підсвічуванням звичайний (можна обмежитися відключенням неонової лампочки, а сам вимикач залишити колишнім);
  • Прочистити всі контакти послідовно по ланцюгу підключення світлодіода - від вимикача з підсвічуванням до контактних гнізд лампи;
  • Перевірити підключення світлодіодної лампи: її контакти повинні замикатися на фазу, а не на нуль (для трифазної мережі);
  • Замінити світлодіод на менш потужний: при цьому знизиться нагрів корпусу, а миготіння припиниться.

Пошук всіх проблем слід вести за принципом від простого до складного: можливо, пощастить при найпростіших зміни. Хоча кардинальним виходом є придбання спочатку якісної світлодіодної лампи, до того ж - в спеціалізованих магазинах, де завжди можна попросити продавця пред'явити сертифікат якості на виріб.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама