Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж арматури вимикачів і розеток

  1. Монтаж арматури при проводці відкритого типу
  2. ізолюючі прокладки
  3. Монтаж арматури при проводці прихованого типу

📅 Створено: 16 cічня 2018, 21:18 👀 Переглядів 1500

Д ля більшості з нас електрика в квартирі - це, в першу чергу, безліч розеток і вимикачів. Як правило, їх не буває занадто багато. Однак і вимикачі, і розетки не висять в повітрі - вони повинні бути якось прикріплені до стіни.

Існує два типи вимикачів: для прихованого монтажу електропроводки і для відкритого. Відповідно, спосіб прокладки електропроводки визначає, яким способом будуть установлені вимикачі і розетки . А в залежності від матеріалу стін, на яких буде проводитися установка, залежить остаточний вибір арматури, тобто пристосувань для монтажу. При наявності деяких умов установку можна виконати, як кажуть, "без усього", іншими словами, просто на стіну.

Пропонуємо розглянути способи установки основних електроустановочних виробів (вимикачів і розеток) при різному типі проводки.

Монтаж арматури при проводці відкритого типу

Найбільшим головним для відкритої проводки є якість стін і матеріал, з якого вони зроблені.

  • Якщо стіна рівна і зведена з негорючого матеріалу, наприклад, бетону або цегли, або якщо вона облицьована кахельною плиткою, то при монтажі розеток і вимикачів арматура може і не знадобиться - без неї цілком можна обійтися. В такому випадку приготуємо пластикові дюбелі, саморізи і перфоратор. Але врахуйте, пробивати буром плитку не рекомендується: неодмінно лусне.

    Виберіть ненаголошений режим роботи перфоратора і свердліть свердлом по кераміці. Окремо стоять перегородки з гіпсокартону. Призначений для установки на гіпсокартон дюбель має особливу конструкцію і називається ГКЛ.

  • У разі монтажу вимикача або розетки на стіну, що складається з горючих матеріалів, або з нерівною поверхнею, яку вирівняти ви не можете (наприклад, цегляна стіна недбалої кладки), буде потрібно арматура для розеток - ізолюючі прокладки.

ізолюючі прокладки

В Взагалі-то, в комплектацію багатьох розеток і вимикачів входить подібна прокладка, що має просту конструкцію: простий ізолюючий від стіни шматочок пластика розміром з пристрій. Прокладка є заходом безпеки для дерев'яної стіни, якщо перевантажена розетка або несправний вимикач. При монтажі на горбисту стіну ця прокладка утворює рівну площадку, що забезпечує максимально щільне прилягання до неї вимикача або розетки.

Якщо розетки і вимикачі не укомплектоване штатними прокладками, то можна придбати їх окремо. При цьому серед прокладок існують такі, які мають більш складну конструкцію, вони вже зроблені у вигляді платформи, забезпеченою кріпильними отворами для монтажу вимикача / розетки, отвором для введення дроти до електроустановочних виробів і власним штатним введенням.

Завдяки використанню такої прокладки, встановлена ​​розетка або вимикач мають більш естетичний вигляд, хоча і трохи збільшуються в розмірах. Безумовно, такі прокладки передбачені як для одинарних електроустановочних пристроїв, так і для багатомісних (зокрема, двомісних) блоків "вимикач-розетка" і штепсельних розеток.

Зрозуміло, використання ізолюючих прокладок обов'язково лише при монтажі електроустановочних виробів на стіни, що складаються з горючих будматеріалів - у всіх же інших випадках вони виконують тільки декоративну функцію. До недавніх пір їх роль грав звичайний шматок фанери. Однак фанера, безумовно, не наділена захисними функціями, так і вписати її в інтер'єр складно.

Монтаж арматури при проводці прихованого типу

Варто зауважити, що при монтажі прихованої проводки , Ніхто не перешкоджає застосуванню вимикачів і розеток для проводки відкритого типу. В такому випадку установку можна робити з використанням все тих же прокладок. Однак гострять назовні вимикачі і розетки виглядають не дуже естетично (якщо, звичайно, це не частина дизайнерської задумки). Тому зазвичай для монтажу проводки прихованого типу застосовуються відповідні роз'єми і пристрої.

Використовуються два способи кріплення розеток і вимикачів проводки прихованого типу: гвинтами, які є в комплекті підрозетника (арматури), або распорочнимі лапками, розтискати гвинтами, правда, вже з комплекту пристрою. Більшість розглянутих електроустановочних виробів універсальні: можуть бути закріплені обома способами. Деякі ж моделі можуть монтуватися тільки одним способом, на що обов'язково необхідно звертати увагу.

  • Монтаж розетки / вимикача в суцільну стіну може виконуватися без підрозетників, звичайно, якщо стіна не зроблена з дерева. В такому випадку монтаж передбачає пробивання в стіні коронкою глухого отвори на необхідну глибину, установка туди розетки, распора лапок і закривання корпусу.

    Мінус цієї роботи в тому, що буде здійснюватися періодичне витягування вилки з розетки, без притримування останньої в отворі, що призведе до подальшого її вивалювання. Подібних бід з вимикачем не стається.

  • Кріплення із застосуванням гвинтів надійніше, проте тут потрібне використання підрозетника. При цій технології зробіть наступне: промажьте алебастром (гіпсом) пробите в стіні коронкою отвір, потім вставте підрозетник і, коли суміш повністю висохне, прикріпіть вимикач або розетку гвинтами, лише після цього - корпус. На сьогоднішній день це самий популярний спосіб установки арматури таких електроустановочних виробів.
  • Перш для суцільних стін широко застосовувалися подрозетники під распорочние лапки, що не мають гвинтів. Вони були зроблені у вигляді звичайних металевих або пластикових "склянок". На відміну від простого отвору в стіні, вони зовсім не кришаться під натиском лапок, що властиво бетону або цеглині. Тому перевага цієї роботи в його більшої надійності. Хоча, останнім часом такі подрозетники поступово відходять у минуле.
  • Установка електроустановочних виробів (вимикачів і розеток) під проводку прихованого типу на фанерних або гіпсокартонних перегородках проводиться із застосуванням спеціальних підрозетників, для кріплення яких використовується не алебастр, а їх затискні лапки. Кріплення на них розеток / вимикачів проводиться на гвинтах, так само як при монтажі в суцільній стіні.

Потрібно зауважити, підрозетники проводки прихованого типу можуть бути з'єднаними в один блоковий ряд по кілька штук. Для цих цілей у продажу є спеціальні зовнішні рамки і з'єднувачі, розраховані на кількість місць, що досягає п'яти. Завдяки цьому, можна створити складні блоки, наприклад, пристрій, в якому буде міститися вимикач і кілька розеток. Необхідно розуміти, що при монтажі проводки прихованого типу всі з'єднання проводів повинні бути заізольовані, наприклад, чорної хб ізоляційною стрічкою. Крім того, в підрозетники для проводки прихованого типу можлива установка не тільки таких електроустановочних виробів, як розетки і вимикачі, але також телевізійних, телефонних та інтернет-роз'ємів, в тому числі регуляторів електричних теплих підлог. І, безумовно, з цього можливе складання вертикальних і горизонтальних блоків. Виходить просто справжній конструктор.

Важливо Важливо! Невід'ємною частиною електромонтажних робіт є ізоляція проводів в місцях їх з'єднання. Найкраще підходить чорна ізоляційна стрічка хб для ізоляційних робіт. Пам'ятайте! У місцях скруток проводів різного перерізу і матеріалу (наприклад, алюміній + мідь) їх необхідно попередньо спаяти, а потім ретельно заізольовані ізоляційною стрічкою.

Статті по темі


Можливо вас зацікавить

  • Ми пропонуємо якісний ремонт квартир, кімнат з сучасним дизайном, раціонально підібраними матеріалами і максимальною економією вашого особистого часу
  • Допомагаємо в підборі будівельних матеріалів для ремонту квартири під ключ
  • Дізнайтеся яке підійде краще для вас килимове покриття з трьох видів: ткані, іглопробівниє і тафтингові (іглопрошівние)

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама