Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Прохідний вимикач на вулиці

Головна > статті > Електрика і не тільки > електропостачання

Час летить вперед, наука і техніка розвиваються, роблячи життя людини все більш упорядкованій і комфортною. Для цілей зручності були придумані і запущені у виробництво прохідні вимикачі.

Вони призначені для управління процесами включення - відключення. Прикладом їх застосування може служити керування зовнішнім освітленням заміського ділянки. Один вимикач розташовується при вході на дільницю і служить для включення освітлення. Коли в освітленні відпала необхідність, його можна відключити іншим вимикачем, розташованим біля входу в будинок, що дуже зручно, так як не потрібно повертатися до хвіртки, а потім в темряві пробиратися назад до будинку.

Коли в освітленні відпала необхідність, його можна відключити іншим вимикачем, розташованим біля входу в будинок, що дуже зручно, так як не потрібно повертатися до хвіртки, а потім в темряві пробиратися назад до будинку

Для забезпечення такого зручності на своїй ділянці потрібно грамотно виконати монтаж вимикачів. Перш за все, необхідно запастися всіма складовими для виконання електромонтажних робіт:

Прокладати кабель по ділянці рекомендується в землі, щоб він не висів над ділянкою і не псував пейзажу. Кабель ВБбШв має мідні жили (використовувати кабелі з алюмінієвими жилами зараз заборонено Правилами улаштування електроустановок) і броньовану оболонку, що дозволяє використовувати його для прокладки в траншеї . Надійний захист кабелю оберігає його від зіткнення, наприклад, з лопатою при земляних роботах на ділянці.

Траншея для прокладки кабелю повинна мати глибину не менше 0,7 метра. Така глибина повинна дотримуватися по всій довжині прокладки кабельної траси. У траншеї обов'язково повинна бути влаштована добре утрамбована подушка з вологого піску, товщина якої приблизно 10 см. Далі встановлюють опори освітлення для світильників. Кабель укладається в приготовлену за всіма правилами траншею, засипається піском, після утрамбовиванія якого товщина його шару повинна бути також не менше 10 см. На пісок кладеться сигнальна стрічка, а потім траншея засипається вийнятим, добре просіяним грунтом. На цьому земляні роботи закінчуються, можна починати роботи по монтажу вимикачів.

Один з них потрібно змонтувати біля входу на дільницю, поруч з хвірткою, а інший встановлюється біля входу в будинок. Схема підключення вимикачів, зазвичай, додається в інструкції до них, її потрібно уважно вивчити, щоб не було помилок при підключенні і експлуатації. Слід звернути увагу при покупці перемикачів на кількість контактів. У прохідному вимикачі повинні бути три контакту: один - для входу і два - для виходу. Так як прохідний вимикач встановлюється на вулиці, він повинен мати герметичне виконання.

З метою безпеки опори освітлення, освітлювальні прилади і броня прокладеного в траншеї кабелю повинні бути заземлені. Кабельна броня приєднується в силовому електрощиті до заземлювальної шини РЕ.

Система зовнішнього освітлення вимагає захисту, для цього в силовому електрощиті встановлюється окремий автоматичний вимикач. Його параметри вибираються, виходячи з навантаження, що підключається до нього. Для надійності подальшої роботи потрібно обов'язкове вимірювання таких величин, як опір ізоляції та заземлення.

Головне правило: виробництво всіх електромонтажних робіт повинно вестися із строгим дотриманням правил охорони праці і техніки безпеки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама