Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка розеток у гіпсокартон своїми руками

  1. Інструменти і матеріали для роботи
  2. Вибір розташування розеток
  3. Підготовка отвору під розетку або вимикач
  4. установка підрозетника
  5. Монтаж і підключення розетки

При ремонті стін в квартирі ми часто вирівнюємо стіни листами ГКЛ. Нерідко нам необхідно розташувати на цих стінах розетки для побутових потреб. У цій статті розглянемо як правильно встановити розетки в гіпсокартон своїми руками без залучення найманих робітників.

зміст

Інструменти і матеріали для роботи

Для виконання робіт по установці розеток і вимикачів потрібні такі інструменти:

  1. Рулетка і олівець;
  2. Бульбашковий рівень (можна короткий до 30 см);
  3. Дриль або шуруповерт;
  4. Коронка по гіпсокартону на 68 мм;
  5. Викрутка (хрестова або шліцьова - залежить від типу гвинтів на розетках);
  6. Індикаторна викрутка;
  7. Канцелярський ніж;

У разі, якщо ви встановлюєте розетку або вимикач в перегородку з гіпсокартону і є ймовірність потрапляння на металевий профіль, то слід придбати коронку по металу. Такий коронкою можна спокійно висвердлити заважає частина профілю. У разі, якщо ви встановлюєте розетку або вимикач в перегородку з гіпсокартону і є ймовірність потрапляння на металевий профіль, то слід придбати коронку по металу

Вибір розташування розеток

Вибираючи місце розташування розеток, в першу чергу керуємося особистими потребами. За загальноприйнятим будівельним нормам розетки і вимикачі повинні розташовуватися таким чином:

  • 30 см від підлоги - висота установки розеток;
  • 90 см від підлоги і 15 см від дверного отвору - місце установки вимикача.

Найчастіше таке розташування є найбільш оптимальним, але в кожній квартирі є ряд приладів для яких потрібні інші місця підключення до електромережі. Наприклад в кухні зручним розташуванням є місце над стільницею, де буде зручно включати кухонні прилади, не використовуючи перенесення або не нахиляючись постійно вниз.

Або, наприклад, Ви хочете розмістити телевізор на стіні, тоді є сенс зробити розетку за ним щоб не псувати інтер'єр непривабливим видом тягнуться проводів. Але якщо іншого виходу немає то в статті Ховаємо проводку в будинку Ви зможете прочитати рекомендації як максимально вписати проводку в інтер'єр квартири.

Підготовка отвору під розетку або вимикач

Коли Ви вибрали місце для установки розетки або вимикача, приступаємо до основного процесу роботи - підготовці отвори в гіпсокартону. У цей отвір закріплюється пластиковий підрозетник.

Купуючи підрозетник в магазині зверніть увагу щоб він був спеціально для гіпсокартону, а не для простої стіни. Подрозетник для гіпсокартону відрізняється наявністю спеціальних лапок пересуваються на гвинтах для закріплення в листовому матеріалі. Купуючи підрозетник в магазині зверніть увагу щоб він був спеціально для гіпсокартону, а не для простої стіни

Послідовність виконання робіт наступна:

  • Розмічаємо висоту розташування розетки і за допомогою рівня проводимо горизонтальну і вертикальну лінії.

Порада: Якщо в даному місці передбачається установка групи розеток, то вертикальні лінії маємо на відстані 72 мм, саме стільки необхідно щоб подрозетники встали на місце не перекриваючи один одного наполегливої окантовкою. Порада: Якщо в даному місці передбачається установка групи розеток, то вертикальні лінії маємо на відстані 72 мм, саме стільки необхідно щоб подрозетники встали на місце не перекриваючи один одного наполегливої окантовкою

Якщо гіпсокартоном обшита капітальна стіна, переконайтеся що підрозетник не буде в неї впиратися, в іншому випадку, використовуючи перфоратор (якщо є) або долото по бетону, доведеться знімати шар бетону на стіні.

Коли всі отвори готові можна переходити до установки підрозетників.

установка підрозетника

Для цього в усі наступні подрозетники, від того де випущений кабель живлення, пропускають відрізки проводів. Для цього в усі наступні подрозетники, від того де випущений кабель живлення, пропускають відрізки проводів

Таке підключення поширене повсюдно, але деякі майстри противники такого методу, тому що все навантаження, в даному випадку, буде проходити через клемне з'єднання першої розетки і то скоротить термін її служби їх перегрів. Тоді виконують підключення через Сізи - спеціальні ковпачок з негорючого пластика, службовець для ізоляції скруток проводів, з конусної різьбленням всередині. Таке підключення поширене повсюдно, але деякі майстри противники такого методу, тому що все навантаження, в даному випадку, буде проходити через клемне з'єднання першої розетки і то скоротить термін її служби їх перегрів

На фазному дроті роблять скручування стольки проводів, скільки і розеток. Можна таку скрутку робити і на нульовому проводі, але він не схильний до таких нагріву як фазний.

  • За допомогою рівня виставляємо перший підрозетник і фіксуємо його лапками зажимами через гвинти, потім виставляємо всі наступні подрозетники.

Установка підрозетників під вимикачі проходить таким же чином, єдина відмінність - скільки вимикачів, стільки живильних проводів.
Коли все подрозетники стоять на місці і підготовлені дроти для підключення розеток можна виробляти їх монтаж.
Не забудьте переглянути відеоролик в якому детально показано як встановити підрозетник в гіпсокартон.

Монтаж і підключення розетки

Правильно формуйте запас дроти, мінімальним вважається запас в 10 см, але по можливості залишайте більше. Правильно формуйте запас дроти, мінімальним вважається запас в 10 см, але по можливості залишайте більше

Установка вимикача проводиться аналогічним способом що і розеток. Головне дотримуватися правильність підключення - на задній стороні корпусу вимикача повинні бути мітки у вигляді букв L - фаза, N - нульовий провід, часто є лише позначення нульового проводу.

На цьому робота по установці розеток закінчена. Не забудьте переглянути відеоролик в якому показується расключеніе блоку розеток шлейфом.

Схожі статті:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама