Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

види вимикачів

  1. Класифікація вимикачів
  2. Види вмикачів за кількістю клавіш
  3. Вимикачі з індикативної підсвічуванням
  4. Вимикачі з додатковими функціями
  5. Вимикачі зі складною електронікою
  6. Вимикачі і місце їх розташування

Простий косметичний ремонт квартири включає в себе, як правило, поклейку шпалер, роботи по установці наличників і бордюрів, а також плінтусів і всіляких добірних елементів в оздобленні стін, стелі та підлоги Простий косметичний ремонт квартири включає в себе, як правило, поклейку шпалер, роботи по установці наличників і бордюрів, а також плінтусів і всіляких добірних елементів в оздобленні стін, стелі та підлоги. І, як завжди, виникає питання - що робити з вимикачами? Демонтувати, щоб потім знову встановити через спеціальні отвори в шпалерах або оздоблювальних панелях? Обійтися малою кров'ю - і вирізати прямокутники під вимикач в процесі установки панелі або обклеювання?

Напевно, найкращим варіантом буде з'ясувати спочатку - які вимикачі у вас в будинку, чи варто їх міняти, а якщо варто - то на що можна їх замінити. Отже, мова піде про те, які вимикачі випускаються сьогодні, які їхні функціональні особливості і які будуть найзручнішими для вашої квартири.

Класифікація вимикачів

проводячи електромонтажні роботи з заміною проводки, демонтажем та встановленням вимикачів, ми маємо справу з десятками різних їх видів - від простих одинарних клавішних до багатофункціональних вимикачів з таймерами і Індикаційна або сигнальними світлодіодами. Класифікувати вимикачі можна на підставі кількох ознак:

  • кількість кнопок (клавіш, перемикачів) і кількість освітлювальних приладів, якими можна керувати за допомогою вимикача;
  • наявність додаткових підсвічувати елементів;
  • функціональні особливості (комплектація таймером, можливість включати освітлювальний прилад з різних місць в приміщенні)
  • місце розташування (вуличні, що володіють високими показниками захищеності за стандартом IP і домашні, для приміщень);
  • наявність / відсутність складної електроніки (вимикачі з електронної «начинкою» називаються диммерами - разом з моделями, в які вбудовані датчики руху, вони можуть бути складовою частиною системи «розумний дім», працюючи в практично автоматичному режимі);
  • тип роботи (кнопкові, поворотні, перекидні).

Види вмикачів за кількістю клавіш

Найпростіші - Одноклавішний, які можуть керувати одним або декількома освітлювальними приладами Найпростіші - Одноклавішний, які можуть керувати одним або декількома освітлювальними приладами. Приклад: класичний вимикач для невеликої - на три-чотири лампи - люстри. Більш поширені моделі - двоклавішні. Вони призначені для потужних освітлювальних побутових приладів з чотирма-п'ятьма і більше лампами.

Якщо кімната потребує встановлення декількох люстр або торшерів, бра або світильників, то має сенс купити вимикачі з великою кількістю клавіш. Хоча вони і рідкісні, знайти їх можна - зате потім освітленням в кімнаті буде зручно управляти.

З кількістю клавіш на вимикачі тісно пов'язаний і спосіб роботи цього пристрою. Класичні перекидні (клавішні) можуть випускатися з великою кількістю клавіш. А ось поворотні, в силу конструктивних особливостей, в основному виготовляються Одноклавішний - тобто здатні управляти одним джерелом світла. Вони ж використовуються для управління електроприладами, оснащуючись таймерами включення / вимикання.

Вимикачі з індикативної підсвічуванням

Це велика група моделей, яку можна розділити на:

  • вимикачі, в яких підсвічування дозволяє знаходити вимикач в темряві;
  • вимикачі, в яких горіння лампочки вказує на те, що освітлювальний прилад працює (дуже зручно використовувати такі вимикачі для керування освітленням у відокремлених приміщеннях начебто підвалів, горищ, гаражів).

Вимикачі з додатковими функціями

У цю групу входять і вже згадані вимикачі з таймерами, і прохідні моделі, і перехресні. Останні два типи особливо цікаві: прохідні представляють собою два блоки, які керують одним освітлювальним приладом або їх групою. Прохідний вимикач дозволяє включати і вимикати світло з різних точок в одному або декількох приміщеннях. Перехресний - більш складна модель. Він вміє «працювати» з декількох (більше двох) точок, керуючи освітленням.

Вимикачі зі складною електронікою

Диммери, а також моделі з вбудованими датчиками руху - найцікавіші і функціональні - і, звичайно, найсучасніші. Робота диммеров варто не просто у включенні / виключенні, а в тонкій регулюванню рівня освітленості в приміщенні або на окремій його ділянці. Управляє, як правило, відразу декількома освітлювальними приладами невеликої потужності і малих габаритів. Найкраще диммери показали себе в поєднанні з вбудованими світильниками на світлодіодах.

Вимикачі з датчиками руху здатні серйозно допомогти в справі економії електроенергії - вони включаються тільки тоді, коли в кімнату хтось входить. Обидва види складних вимикачів можуть бути комбінованими: диммер з датчиком руху виявляється вельми зручним органом управління світлом в квартирі або офісі.

Вимикачі і місце їх розташування

Ремонт і оздоблювальні роботи можуть не обмежуватися тільки житловими приміщеннями Ремонт і оздоблювальні роботи можуть не обмежуватися тільки житловими приміщеннями. Для тих, хто живе за містом, в приватному будинку або котеджі, актуальний і питання про те, як підібрати і монтувати вуличні вимикачі. Їх основна відмінність від «кімнатних моделей» полягає в габаритах і ступеня захищеності від поломок, ударів і впливу температур і вологи.

Іншими словами, якісний вуличний вимикач укладений у міцний вологостійкий корпус, що не пропускає ні конденсат, ні пил, має антивандальний захист і надзвичайно стійко переносить різкі скачки напруги.

Як бачите, вибрати вимикач під ваші завдання нескладно - важливо лише знати, які функції може виконувати та чи інша модель. Знаючи це і допустимі показники напруги і сили струму, клас IP і функціональні особливості моделі, можна з легкістю підібрати собі комплект вимикачів.

І, як завжди, виникає питання - що робити з вимикачами?
Демонтувати, щоб потім знову встановити через спеціальні отвори в шпалерах або оздоблювальних панелях?
Обійтися малою кров'ю - і вирізати прямокутники під вимикач в процесі установки панелі або обклеювання?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама