Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вуличний вимикач: підключення і ступеня захисту

  1. Принцип прокладки електропроводу на вулиці
  2. Підключення вимикача
  3. Герметичність вуличного вимикача

Вуличний вимикач - необхідність для багатьох будинків. Не завжди зручно використовувати освітлення іншим чином, тому доводиться використовувати спеціальне обладнання. Монтаж потребують вибору якісного обладнання, обліку особливих вимог, пов'язаних з впливом навколишнього середовища. Проводка повинна відповідати нормативам, щоб її експлуатація не привела до катастрофи.

Принцип прокладки електропроводу на вулиці

Для відкритої установки доведеться підібрати матеріали. Не можна користуватися стандартними кабелями і способами підключення, так як зовнішній світ повинен бути надійно захищений від негоди. Дощ, сніг, вітер та ожеледь здатні порушити подачу електроенергії, привести до катастрофи.

На які тонкощі слід звернути особливу увагу:

  1. Зазвичай ступінь захисту IP44 вважається достатньою, але її не можна вважати єдиною.
  2. Оптимальним буде кабель ВВГ через зовнішньої захисту від вологи і механічних пошкоджень.
  3. Стандартний зовнішній вимикач на 16 А і 220 В повинен бути обладнаний кришкою.

Одноклавішний або двоклавішний герметичний вимикач потрібно підбирати акуратно. При покупці не тільки кабель, але і він грає важливу роль.

Стандартні показники достатні для багатьох регіонів, але в окремих випадках їх не вистачає. Через що навіть незначні деталі людині потрібно враховувати, якщо не хочеться звертатися до фахівців.

до змісту ↑

Підключення вимикача

Вологозахищений вимикач однополюсний поступово стає незамінним. Підходить для прихованої або відкритої установки, тому легко вибирається покупцями. Хоча після закінчення робіт експлуатація виявляється недовгою. Причина цього не в обладнанні і проводці, а помилкове підключення.

Які моменти втрачають новачки:

  • пряме проходження «нуля» через розподільну коробку;
  • стандартне підключення зберігає навантаження на кабелі.

Неважливо, пиловологозахищений або гумовий вимикач монтується на вулиці, головне, що він повинен підключатися через розподільну коробку. Саме її водонепроникний корпус стає першою перешкодою для негоди. Її можна використовувати для відводів до інших точок, що залишається необхідністю.

Навантаження на кабелі повинна бути мінімальною, тому що під впливом негоди можливо коротке замикання. Так, сучасна ізоляція дає відмінний захист, але не можна забувати про перепадах температури, поступово руйнують міцний полімер, що призводять до мізерних тріщинах, через які проникає залишкове електрику.

до змісту ↑

Герметичність вуличного вимикача

Вибираючи бризкозахищений вимикач, потрібно враховувати не тільки його зовнішнє виконання. Нехай поворотні моделі більше приваблюють покупців, але їх ступінь захисту і напівгерметичний корпус не завжди підходять для експлуатації під відкритим небом.

Які сучасні нормативи застосовують виробники:

  • IP44;
  • IP54;
  • IP65;
  • IP66;
  • IP67;
  • IP68.

Вони показують захищеність від перепадів температури і потрапляння вологи. Причому останні моделі зазвичай вибирають для регіонів з суворими умовами, де доводиться боротися з морозами до -50 градусів Цельсія. Такі показники підходять для будь-яких умов експлуатації, але їх вартість не завжди підходить для заміських будинків.

Зазвичай в центральній частині країни купуються вимикачі IP44, але для кращої захищеності варто вибрати IP54, який дасть стовідсоткову безпеку під час експлуатації і забезпечить стабільну подачу електроенергії. Це важливо для вуличної проводки, так як при прихованому монтажі її ремонт ускладнюється, а в окремі сезони займатися подібними справами не рекомендується.

Вимикач для установки на вулиці вимагає серйозного підходу при виборі. Деякі люди вважають за краще звертатися до професіоналів, але при правильній оцінці параметрів вдасться отримати відповідну модель.

Хоча потрібно враховувати нормативи установки і виду кабелю, так як це здатне вплинути на термін експлуатації. Факт підтверджується на практиці - ні в якому разі не можна нехтувати навіть незначними подробицями в описі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама