Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Заміна вимикача освітлення

Добрий день шановні читачі сайту Популярна електроніка! Поговоримо про квартирні вимикачах освітлення. Їх модифікацій і видів існує дуже багато: одноклавішний, двоклавішні, прохідні, суміщені з регулятором і т.д. Поговоримо про заміну одно- і двухклавішний, які найбільше використовуються в наших квартирах.

Термін служби хорошого якісного вимикача встановлюється заводом-виробником в районі 6 років. Тому по закінченню цього терміну бажано його замінити, навіть якщо він і працює справно. І звичайно ж потрібно міняти вимикачі якщо вони барахлить або іскрять при включенні. Чи не полінуюся нагадати, що це цілком реально може стати причиною пожежі.

І так Ви зважилися і купили новий вимикач. Що ж вперед, перш за все потрібно зняти старий. По-перше відключіть напругу. Про це я детально розповідав в статті " Техніка безпеки при поводженні з електрикою ". Перш за все потрібно зняти клавішу або дві (для двухклавішний). Подковирніте акуратно тоненькою плоскою викруткою з двох боків клавіші. Коли вона трохи вийде, візьміться за неї рукою і зніміть. Вашому погляду відкриється внутрішня структура вимикача. Оскільки типів виконання вимикачів, як я вже говорив, І так Ви зважилися і купили новий вимикач існує велика кількість, то подальша розбирання буде трохи відрізнятися. Але повірте, відмінності не такі вже істотні і, я думаю, Ви розберетеся. Принцип полягає в тому, що потрібно дістатися до болтів, розтискати кріпильні скоби і віджати їх. Це вивільнить вимикач з настановної коробки. Ще використовується один спосіб, коли кріпиться металева рамка до коробки за допомогою шурупів. У цьому випадку справа йде ще простіше. Потрібно викрутити шурупи, і справу зроблено.

Після того, як Ви звільнили кріплення, потрібно акуратно витягнути вимикач з настановної коробки так, щоб не обірвати дроти. Запам'ятайте їх підключення. Якщо це одноклавішний, то проводів буде два. Якщо - двоклавішний, то три. Один з них буде підключений окремо вгорі або внизу - це подача напруги. Інші один або два дроти - це дроти від люстри (1-я і 2-я групи).

Якщо ж Ви не можете розібратися, що до чого. Розведіть в сторони дроти і, з найсуворішим дотриманням всіх запобіжних заходів подайте напругу в лінію (включіть автомати на сходовому майданчику). Потім, за допомогою індикатора фази знайдете центральний провід - на ньому буде фаза. Позначте його - це спростить Вам роботу в наступний раз. Але бувають звичайно ж ситуації, я про це розповідав у попередній статті " Заміна старої люстри ", Коли проводка в квартирі зроблено з грубим порушенням норм. Тоді на центральному проводі Ви не знайдете фазу - вона буде на двох інших проводах в тому випадку, якщо в люстрі їсти електролампочки. Але навіть при такому розкладі центральний провід залишається таким. Потім знову вимкніть автомати.

Тепер приступимо до встановлення нового вимикача. Спочатку підключіть до нього дроти. центральний підключається Тепер приступимо до встановлення нового вимикача окремо (у вимикача з одного боку тільки одна клема), а два інших з іншого боку. Для одноклавішного особливої ​​різниці в розташуванні проводів немає: один з одного боку, інший - з іншого. На деяких вимикачах є позначення: стрілочка всередину або червона клема - це центральний провід.

Після підключення приступаємо до установки в коробку. Якщо закрутивши до упору болти кріплення скоб, Ви не можете добитися надійної фіксації вимикача, то спробуйте розкрутити і трохи розігнути скоби. Це відбувається тому, що старі коробки мають більший діаметр, ніж той на який розраховані нові вимикачі.

Потім встановлюємо кнопки на місце і подаємо напругу. Все готово. Перевіряємо і як то кажуть: «Хай буде світло».

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама