Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Налаштування переднього перемикача

  1. Регулювання переднього перемикача швидкостей Здійснювати настройку переднього перемикача швидкостей...
  2. Обмежувач граничних положень
  3. Високі передачі (велика зірочка з маркуванням H)
  4. Тонка регулювання переднього перемикача

Регулювання переднього перемикача швидкостей

Здійснювати настройку переднього перемикача швидкостей необхідно тільки після того, як була зроблена регулювання заднього . Так як на функціональність першого безпосередньо впливає розміщення ланцюга на так званій касеті. Для того, щоб налаштувати передній перемикач потрібно дуже хороший окомір і досить багато часу. Але перед тим, як приступити до цієї роботи, необхідно ретельно обробити його рухомі частини, піддавши їх очищення і змащення.

Проте, очікування можуть розійтися з реальністю. Тобто, навіть після регулювання переднього перемикача - можливо, що він стане працювати некоректно. Справа в тому, що у нього дуже специфічна функція. Передній перемикач здійснює перестроювання ланцюга в верхньому положенні, коли та напружена. Щоб передачі переключалися чіткіше, необхідно поступово зменшувати ритм педалювання в процесі перемикання.

Щоб передачі переключалися чіткіше, необхідно поступово зменшувати ритм педалювання в процесі перемикання

3 головні настройки переднього перемикача

Розташування перемикача

Першочергова задача в процесі регулювання переднього перемикача - це його монтаж на саму раму велосипеда. При цьому обов'язково врахуйте 2 важливих моменти: нахил монтажу і такий параметр, як висота.

Виконати монтаж даної деталі під коректним нахилом не так вже й складно. Потрібно оглянути рамку перемикача зверху. Повертаючи цю деталь на рамі, розмістіть перемикач в наступному напрямку. Осьова частина рамки повинна знаходитися напроти осі так званої провідної зірки. Коли відбудеться незначне зміщення передньої рамки у внутрішню частину - це гарантує, що в подальшому в процесі переходу з однієї швидкості на іншу, що ланцюг не зірветься з маленької зірки. Проте, під час руху на найбільшою зірочці, ланцюг почне стикатися з рамкою. Але в тому випадку, якщо зробити зміщення в протилежному напрямку (в сенсі, коли передня частина контуру рамки розгорнеться назовні), ніякого зіткнення ланцюга з рамою не буде. Але, якщо переключиться на невелику зірку, швидше за все, ланцюг злетить з неї. Для цих цілей слід здійснити монтаж обмежувача, що перешкоджає зсуву ланцюга.

Коректно відрегульована висота монтажу даної деталі теж впливає на правильну роботу перемикання швидкостей. Найчастіше зовнішню рамку і зубець зверху розділяє відстань всього в 2 мм. Але в деяких моделях велосипедів даний зазор може досягати і меншого проміжку. Простіше кажучи, чим менший зазор, тим легше і коректніше перемикаються передачі.

Щоб зазор був ледь помітним, при монтажі цієї деталі потрібно домогтися рівномірності вигину як його рамки, так і зірочки. Якщо остання виявиться надто великий, ніж це передбачено перемикачем, тоді його передній контур почне тертися об зуби, і велосипедисту нічого не залишиться, як розширити зазор. Коли ж зірка надто маленька - то чіткість перемикання швидкостей залишиться колишньою. При цьому ланцюг, потрапляючи на маленьку зірку, стане стикатися з рамкою.

Обмежувач граничних положень

Маленькі передачі (невелика зірочка з маркуванням L)

Починаючи регулювання граничного положення даної деталі, обов'язково переведіть ланцюг на невелику зірочку, розташовану спереду, а також на ту, яка знаходиться ззаду. Після чого звільніть анкерний болт, який встановлений на перемикачі (він утримує трос). Потім закрутіть його до упору і ослабте буквально на 1 оборот настроювальний барабан, розташований на манетке.

У обмежувача передніх передач дуже важлива функція. Він перешкоджає заходження ланцюга за найменшу зірочку. Але якщо райдер затягне даний обмежувач до упору, то здійснити перемикання швидкості на невелику зірку буде практично нереально. А ось слабкий кріплення загрожує зіскакуванню зірки з ланцюга. Налаштування положення здійснюють посредствам гвинта L. Його провертають вправо, якщо треба пересунути рамку цієї деталі ближче до рами. Коли ж її необхідно посунути впритул до зірочці - гвинт крутять вліво. Разом з тим, обмежувач потрібно закріпити таким чином, щоб ланцюг була максимально наближена до внутрішньої поверхні рамки деталі і не стикалася з нею. На завершення добре натягніть трос і притисніть його за допомогою анкерного болта.

Іноді, щоб поліпшити процес перемикання швидкостей на невелику зірочку, необхідно досить сильно послабити настроювальний гвинт переднього перемикача . З цієї причини ланцюг раз у раз зіскакує зі зірки. Щоб подібних проблем не виникало - встановіть обмежувач. Основою для його монтажу є підсідельна трубка рами. Він перешкоджає зіскакуванню ланцюга з системи.

Високі передачі (велика зірочка з маркуванням H)

В процесі настройки обмежувача високих швидкостей ланцюг необхідно встановити на найменшу зірку ззаду і, відповідно, на найбільшу спереду. Якщо обертати регулювальний гвинт вліво, то рамка перемикача наблизитися до рами. Обертання ж гвинта вправо призведе до того, що та віддалиться від рами. Регулюючи гвинт, потрібно виконати монтаж перемикача таким чином, щоб зовнішній контур рамки знаходився в максимальному наближенні до ланцюга, але не торкався її при педалюванні.

Як тільки була здійснена настройка крайніх положення, починайте обертати педалі і одночасно перемикайте швидкості в обидві сторони. Коли ланцюг натужно переходить з великих зірочок на менші, то значить - слід послабити трос. Для цих цілей необхідно обертати настроювальний барабан троса на манетке вправо. У тому випадку, якщо ланцюг також натужно перемикається в зворотному напрямку, то потрібно натягнути трос, обертаючи регулювальний барабан вліво.

Варто пам'ятати, що деякі перемикачі мають настроювальні болти L і H, які розташовані в зворотному напрямку.

Тонка регулювання переднього перемикача

Якщо вдалося виконати настройку переднього перемикача - перевірте, як він функціонує в режимі навантаження. Сядьте на байк, прокотитеся на ньому небагато, перемикаючи при цьому швидкості. Коли ланцюг буде перескакувати з однієї зірки на іншу без уповільнень, не зачіпаючи рамку перемикача, отже - регулювання пройшла успішно. Якщо ж виникають проблеми, то перевірте симетричність рамок, а також шестерень і зірочок. Не виключено, що вони піддалися деформації.

Пам'ятайте, що при постійному зіткненні ланцюга з рамкою перемикача, на останній не виключена поява вм'ятин. В такому випадку про коректне перемиканні швидкостей можна і не мріяти. Ніяка тонке регулювання ситуацію вже не врятує.

У рідкісних випадках некоректне перемикання швидкостей є наслідком великого тертя тросів, які керують передачами. Надмірне тертя призводить до того, що рамка починає з запізненням повертатися під навантаженням пружини.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама