Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Якщо у вас немає дачі. 10 ідей для тих, хто хоче щось посадити, але не знає, де

Ви мрієте насолодитися садовими радощами, помилуватися на квіти або просто зібрати свіжу зелень, але у вас немає саду? Портал apartmenttherapy.com узагальнив рішення, що дозволяють створити сад навіть тим, де це абсолютно неможливо.

дерев'яні ящики

Якщо ви хочете харчуватися свіжою зеленню, салатом і прянощами, а місця для теплиці немає, ви можете використовувати у себе на балконі дерев'яні ящики. У них ваша зелень буде чудово себе почувати. В якості основи можна взяти стильні винні ящики, які красиво виглядають і стануть відмінним доповненням до дизайну балкона або тераси. До речі, при такому рішенні вам не доведеться боротися з бур'янами. У ящиках можна спокійно вирощувати будь-яку зелень - салат, шпинат, базилік, м'яту і свіжі вітаміни. Головне - забезпечити необхідні умови (сонячне світло, тепло і достатню вологість).

вертикальна клумба

вертикальна клумба

Якщо не охота завантажувати підвіконня або балкон ящиками, ви можете створити вертикальний сад, який буде дуже містким, але при цьому займе простір на відстані всього лише пари сантиметрів біля стіни. Основний вертикального саду може стати дерев'яний піддон. У щілинах ви можете посадити саджанці квітів, прянощів або декоративних витких рослин. Це доповнення буде дуже оригінальним. До того ж, за таким садком легко доглядати.

Прянощі в банках

Якщо потрібно вирощувати рослини в приміщеннях, вам підійде рішення з банками, які прикріплені до дошки або іншій основі. Ваші саджанці будуть виглядати як декоративний елемент, а ще ви будете регулярно збирати урожай. Вибирайте прозорі банки або відерця, наповнюйте їх субстратом, садіть потрібні рослини і закріплюйте на дошці. У свою чергу дошку потрібно прикріпити до стіни. Такий садок повинен перебувати в сонячному місці, його не можна ховати в тіні, інакше зелені доведеться туго.

Кишеньки з рослинами

Кишеньки з рослинами

Ще одне незвичайне рішення - підвісний стенд з кишеньками, в які можна посадити рослини, що не розростаються в ширину. Це рішення не вимагає багато місця, а результат вельми оригінальний. Тільки важливо врахувати, що кишеньки слід викласти плівкою, щоб вода не просочувалася крізь тканину. Зазвичай такі підвісні кишеньки використовуються для зберігання взуття, поясів та інших предметів, але ви можете використовувати їх для створення маленького саду.

вертикальний сад

Ще один цікавий варіант - створення вертикального саду з дерев'яною основою, яка забезпечена отворами для саджанців. Таке рішення також не вимагає багато місця. Тим більше, що рослини поміщаються в дуже сприятливе середовище.

Ящики і труби

Ящики і труби

Чому б не розбити сад вздовж будинку? У цьому вам допоможуть труби PVC і квіткові ящики для підвіконь, в яких в теплу пору року будуть рости і квіти, і їстівна зелень. Зазвичай такі ящики розміщують на обмеженій площі, але ця ідея показує, що рослини красиво виглядають і в довгих рядах.

Сад в відрі

Кому-то дана ідея може здатися занадто приземленою, але після її реалізації ваша думка зміниться. В алюмінієвому відрі або тазику добре виглядає будь-яка рослина, особливо якщо його розмістити на різних рівнях. Над великим посудиною можна розмістити відро поменше з кучерявими рослинами. Тоді ваш садок буде виглядати ще симпатичніше. Таке рішення добре виглядає як у парадних дверей, так і на балконі або терасі.

садові контейнери

Садові контейнери і великі горщики для квітів - це дуже затребувана тенденція серед тих, у кого немає можливості розбити великий сад. За рослинами в таких контейнерах легко доглядати, не потрібно боротися з бур'янами. Їх дуже легко можна закріпити на стіні. Так можна вирощувати навіть огірки, виноград і будь-які квіти, які тягнуться вгору. Це рішення стане хорошим доповненням до зелені на балконі, адже не надто приваблива бетонна стіна з часом покриється зеленню.

цитрусові дерева

У вирощуванні цитрусових немає нічого неможливо. Для цього не потрібна теплиця і особливі садові умови. Досить підібрати хороший субстрат, мінерали, вологість і забезпечити сонячне світло. Ви можете виростити у себе вдома лимон, апельсин, лайм та інші рослини. До речі, в домашніх умовах можна виростити також авокадо і ананас.

До речі, в домашніх умовах можна виростити також авокадо і ананас

яскраві відерця

Життєрадісний міської садок можна розбити в кольорових відерцях, які підвішені або прикріплені до стіни, краю балкона або підвіконня. Будь-який варіант виглядає відмінно. До того ж, за таким садком легко доглядати. У відерцях ви зможете вирощувати не тільки квіти, а й прянощі і підвісні рослини.

Ви мрієте насолодитися садовими радощами, помилуватися на квіти або просто зібрати свіжу зелень, але у вас немає саду?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама