Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зелена цибуля: ворог чи друг?

  1. Що міститься в зеленій цибулі
  2. Між іншим...
  3. Про користь зеленого лука
  4. Зелена цибуля - ворог чи друг?

Свою репутацію найбільш доступного і при цьому дуже ефективного захисника імунітету зелена цибуля отримав цілком заслужено.

На городніх грядках він з'являється одним з перших, в супермаркетах продається цілий рік, а на будь-якому кухонному підвіконні зелені вітамінні пір'ячко можна виростити навіть з непоказною цибулинки.

Стрілки зеленої цибулі - це пагони ріпчастої. Але на відміну від ріпчастої зелена цибуля не викликає сліз при різанні, так як в ньому практично відсутні сірковмісні речовини. І незважаючи на те, що його називають всього лише «пагонами», зелена цибуля випереджає ріпчаста по силі корисних властивостей: наприклад, в ньому міститься в 15 разів більше вітаміну А і В, ніж в ріпчастій і в півтора рази більше аскорбінової кислоти.

І незважаючи на те, що його називають всього лише «пагонами», зелена цибуля випереджає ріпчаста по силі корисних властивостей: наприклад, в ньому міститься в 15 разів більше вітаміну А і В, ніж в ріпчастій і в півтора рази більше аскорбінової кислоти

Що міститься в зеленій цибулі

Зелену цибулю рясніє вітамінами А, С, К і РР, яких особливо багато саме в пір'ї. З мінералів - майже весь комплекс: в зеленій цибулі є залізо, цинк, кальцій, фтор, магній і сірка. Крім цього в його складі присутні ефірні масла, фітонциди, флавоноїди, хлорофіл і цукор. Порівняно недавно в ньому був виявлений кверцетин - антіоксідан, який вважається потужним засобом профілактики онкологічних захворювань. Міститься в зеленій цибулі (причому в чималій кількості) і калій, а ще білок.

Між іншим...

Фахівці зі здорового харчування вважають, що людина повинна за один рік з'їдати близько 10 кілограмів цибулі - як зеленого, так і ріпчастої. Тоді норма корисних для здоров'я речовин буде отримана сповна.

Найбільша кількість корисних речовин міститься в м'ясистої білій ніжці, трохи менше - в пір'ї на відстані приблизно до 10 см від білої частини. Решта зелена частина рослини представляє мало цінності.

Решта зелена частина рослини представляє мало цінності

Про користь зеленого лука

Найвідоміше якість зеленої цибулі - його сила проти авітамінозу. Його необхідно їсти під кінець зими і пізніше, коли свіжих овочів і зелені ще немає: цибуля в цей період є чудовим засобом профілактики і боротьби з вірусними захворюваннями.

Неоціненну допомогу зелений лікар робить і при занепаді сил, недокрів'ї, сонливості.

Порада. Щоб наситити організм корисними речовинами і значно зміцнити імунну систему, досить щодня з'їдати хоча б по два пір'їнки.

Ще одна унікальна властивість лука - здатність зменшувати вміст поганого холестерину в крові і протистояти розвитку атеросклерозу. А велика кількість калію в цьому овочі грає велику роль в підтримці ритму скорочення серцевого м'яза - міокарда.

Для сечостатевої системи зелена цибуля є своєрідним «насосом». Поєднання натрію і калію в ньому дає дуже хороший сечогінний ефект, завдяки якому в клітинах немає застоюється зайва рідина, не буває набряків.

Також зелена цибуля знижує згортання крові, тому його рекомендують вживати при тромбофлебіті і всіх інших захворюваннях, які пов'язані з ураженням судин. До речі, завдяки тому, що речовини, що входять до його складу, зміцнюють судинну стінку, цибулю необхідний і при цукровому діабеті, адже саме при даному захворюванні судинна тканина найбільш вразлива. А ще зелена цибуля збуджує апетит і покращує травлення.

Порада. Щоб посилити сприятливий вплив, яке зелена цибуля надає на організм, перед вживанням його слід підсолити (бажано меленої морською сіллю) і є з рослинним маслом.

Через великий вміст фолієвої кислоти та інших мікроелементів, зелена цибуля корисний при анемії. «Люблять» його і волосся: 100г цибулі містять 140% від добової норми вітаміну К, який необхідний для нормального росту волосся, а також чималу кількість вітаміну Е, який перешкоджає раннього посивіння і випадання волосся.

Зелена цибуля - ворог чи друг?

Незважаючи на цінні властивості цієї рослини, все ж існує ряд захворювань, при яких цибулю слід вживати з обережністю. У великих кількостях зелені стрілки цибулі здатні підвищувати кислотність шлункового соку і викликати подразнення органів травлення. Протипоказаний він і людям з панкреатитом, холециститом і гепатитом.

Також слід пам'ятати, що занадто велика кількість цибулі може мати негативний вплив на роботу серцево-судинної системи, викликати напад бронхіальної астми, спровокувати підвищення артеріального тиску.

Порада. Щоб зрозуміти, яка кількість цибулі для вас оптимально, прислухайтеся до організму. Якщо з'явилася постійна відрижка, бурління в животі і стійкий запах з рота - значить, кількість з'їдається цибулі треба зменшити.

Додати в закладки:

джерело:

Зелена цибуля - ворог чи друг?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама