Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

9 ідей виробів з дерева для дачі та саду своїми руками + фото

  1. 1. Прикрашаємо ділянку дерев'яними фігурами птахів або тварин
  2. 2. Падалка-мозаїки для душі
  3. 3. Корисні дрібниці
  4. 4. Дбаємо про братів наших менших - дерев'яна годівниця для птахів
  5. 5. Оригінальна і проста вішалка для одягу
  6. 6. Клумба для дачі з трухлявих колоди
  7. 7. Корисна саморобка - шведська свічка
  8. 8. Для веселого дозвілля - дерев'яні «Хрестики-нулики»
  9. 9. Незвичайні садові доріжки

Зміст статті

Багато ідей для натхнення і творчості можна знайти в самих різних джерелах. Винахідливі люди з успіхом пристосовують безліч вже, здавалося б, непотрібних предметів і роблять з них справжні витвори мистецтва. Численні подібні творіння прикрашають дачні та садові ділянки і дивують гостей. Чому б ні навчиться використовувати і ті матеріали, які завжди під рукою на будь-якій дачі, наприклад, дерев'яні спиляти, красиві корчі, невеликі полінця? Сьогодні ми розглянемо 9 ідей виробів з дерева для дачі та саду, які можна зробити своїми руками і спробуємо надихнути вас на створення нового шедевра. Багато ідей для натхнення і творчості можна знайти в самих різних джерелах

1. Прикрашаємо ділянку дерев'яними фігурами птахів або тварин

Перш, ніж ми розглянемо більш практичні ідеї щодо застосування різних деревних матеріалів, давайте проявимо трохи фантазії і прикрасимо нашу ділянку невибагливими, але дуже милими звірятами. З найпростіших матеріалів, без будь-яких витрат, можна зробити гарний предмет декору для клумби і залучити до процесу своєї дитини. Нехай він придумає, як саме буде виглядати дерев'яний герой, якого він буде розміру, і де буде мешкати, а вам залишиться лише зібрати його з різних фрагментів. Ми будемо робити совине сімейство, що сидить на гілці. Перш, ніж ми розглянемо більш практичні ідеї щодо застосування різних деревних матеріалів, давайте проявимо трохи фантазії і прикрасимо нашу ділянку невибагливими, але дуже милими звірятами Нам знадобиться:

  • В першу чергу, звичайно ж, ескіз майбутньої вироби. Візуалізація дуже корисна річ, з її допомогою ви швидко зрозумієте в кількості необхідного матеріалу і його розмірі.
  • Дерев'яна гілка середньої товщини довжиною близько 50 см;
  • Один великий спіл і один середнього розміру;
  • Чотири маленьких тонких спила:
  • Два невеликих сучка або гілочки;
  • Два невеликих спила, розділених навпіл;
  • Кріплення.
  • Ножівка.

Почнемо з великою сови. Перш, ніж намертво поєднати елементи між собою, розкладіть їх і подивіться, як це буде виглядати. Можливо, ви захочете щось змінити або додати. Великий спіл буде служити тулубом птаха. На ньому потрібно розмістити два маленьких спила, які стануть очима, і сучок, який буде дзьобом. Більш цікаво і об'ємно виглядає виріб, якщо елементи трохи виступають за загальний контур. Крила можуть бути довільної форми, можливо, ви зумієте придумати більш цікавий матеріал для їх виконання. Ми взяли невеликий спіл, розділили його навпіл за допомогою ножівки, очистили краю від кори і спробували зробити на краях щербини, що імітують пір'я.

Прийшов час закріпити деталі на тулуб. Для цього можна використовувати невеликі гвоздики і молоток, але якщо ви плануєте робити саморобку спільно з дитиною, краще використовувати "рідкі цвяхи" . З тієї ж технології робиться сова поменше. При бажанні можна додати зовсім маленького Совенко. Потім все пташки кріпляться на гілку, або на пень. Якщо хочете розташувати їх посередині клумби, можна закріпити гілку на дерев'яній палиці, щоб конструкція була букву «Т» і височіла над зеленими насадженнями. На відміну від нас не забудьте, що у сов є лапки. Зробити їх можна таким же способом як крила або зі звичайних гілочок підходящої форми. Крім сов є ще маса простих в плані виготовлення фігурок. Дуже кумедно виглядатимуть невеликі зайчата з стирчать вгору вушками. Прийшов час закріпити деталі на тулуб

2. Падалка-мозаїки для душі

Напевно на вашому дачній або садовій ділянці є місце, в будинку або на вулиці, або в альтанці , Яке хочеться якось прикрасити, але в той же час зробити це незвично. Ми пропонуємо оформити будь-яку поверхню виробом в еко-стилі. Суть методу полягає в укладанні абсолютно будь-якого візерунка або зображення з спилов дерева різних розмірів. Нам буде потрібно:

  • Лист фанери;
  • Рідкі цвяхи;
  • лак;
  • електролобзик або ножівка;
  • Багато тонких спилов різних розмірів.

Для початку придумайте малюнок, який буде вас радувати і піднімати настрій своїм виглядом. Тепер потрібно перенести ескіз з паперу на лист фанеру, дотримуючись масштабу. Коли малюнок буде готовий, прикладіть його до місця кріплення і оціните розмір. Можливо виріб виявиться занадто громіздкою або, навпаки, настільки маленькою, що загубиться на тлі довгої стіни. На цьому етапі це можна виправити. Після коригування можна приступати до вирізання фанерною основи. Тепер залишилося приклеїти дерев'яні кружальця за допомогою клею і насолоджуватися своїм твором. Для початку придумайте малюнок, який буде вас радувати і піднімати настрій своїм виглядом Намагайтеся підбирати фрагменти так, щоб між ними залишалися мінімальні зазори. Це позитивно позначиться на готовому виробі. Щоб захистити дерев'яний виріб, після висихання клею, розкрийте її прозорим лаком . Можна трохи поекспериментувати і зробити деякі деталі різнокольоровими, можна крім спилов використовувати декоративні скляні камінчики або морську гальку. Можна робити композицію об'ємної - спочатку приклеїти основний шар, а потім в шаховому порядку приклеювати наступні деталі, додаючи все менші і менші фрагменти.

Якщо у вас на дачі є старе дзеркало, за таким же принципом можна оформити його в красиву раму. Дзеркало необхідно приклеїти по центру до листа фанери, залишаючи краю вільними для кріплення спилов. Зазвичай якщо дзеркало має круглу форму, то і рама повторює його контур. А ви спробуйте використовувати протилежний метод - укладіть кругле дзеркало в квадратну раму і подивіться, яким незвичайним воно стане після перевтілення. Якщо у вас на дачі є старе дзеркало, за таким же принципом можна оформити його в красиву раму

3. Корисні дрібниці

Всі без винятку п'ють чай на дачі, готують обіди і вечері і збираються в сімейному колі. У квартирі є всі необхідні дрібниці, які зроблять цей процес максимально комфортним - різні пріхваточкі, підставки та інше. На дачі зазвичай до таких дрібниць руки не доходять, чого страждає поверхню столу або скатертину, коли на неї ставлять гарячу сковороду або чайник. Пора з цим покінчити і всього за пару годин зробити своїми руками багато підставок під гаряче. Залежно від області їх застосування, форма і розмір визначається вашими потребами. Всі без винятку п'ють чай на дачі, готують обіди і вечері і збираються в сімейному колі Розглянемо спосіб виготовлення найпростішої підставки, для якої нам знадобиться:

  • основа;
  • клей;
  • Дерев'яні кружальця;
  • Ножівка.

За тим же принципом, що і в вищевказаному пункті, вирізаємо основу з фанери і приклеюємо до неї дерев'яні спиляти. Такі нехитрі вироби легко витримають високі температури. Невеликі підставки на фанерній основі підійдуть під гарячі чашки або невеликий чайник. Каструлю або сковороду куди зручніше поставити на більш масивні підставки, які ще і утримають вага побільше. За тим же принципом, що і в вищевказаному пункті, вирізаємо основу з фанери і приклеюємо до неї дерев'яні спиляти Для їх основи можна використовувати великий, але не дуже товстий, спіл. Кору рекомендується видаляти відразу, тому що в процесі експлуатації вона все одно осиплеться. Спіл можна залишити в первісному вигляді лише злегка зашкурена його дрібної наждачним папером і розкривши лаком. Можна щось намалювати на ньому, якщо вмієте - зробити художнє випалювання і покрити лаком. А можна точно так же обклеїти всю поверхню маленькими кружечками. Торці підставок товстіший можна обмотати мотузкою або тонким шпагатом, попередньо промазав поверхню клеєм. Так, вироби будуть виглядати більш акуратно і завершено.

Якщо ви володієте терпінням і невеликими навичками роботи з дрилем , Можна виготовити гнучку підставку найрізноманітнішої конфігурації. Стануть в нагоді також навички плетіння бісером. Що нам буде потрібно:

  • Товста волосінь або капронова нитка;
  • Дерев'яні спиляти невеликого розміру товщиною не менше 1 см;
  • Дриль і тонке свердло;
  • Лещата;

Ми будемо сплітати підставку точно так же, як плетуться браслети з намистин. Для цього в кожному кружечку необхідно просвердлити наскрізний отвір на торці. Всі деталі маленькі, тримати їх руками небезпечно і незручно. Тому необхідно затискати кожен кружечок в лещата. Свердло досить використовувати товщиною 2 мм. Якщо процес з'єднання деталей викликає у вас труднощі, пошукайте в інтернеті схеми плетіння і дійте на їх основі. Не обов'язково вся підставка буде сплетена цільним полотном. Вона може складатися з з'єднаних між собою фрагментів, так набагато простіше робити саморобку в перший раз. Після закінчення роботи потрібно надійно зав'язати краю нитки або волосіні. В останньому випадку можна акуратно припекти кінчики сірником. Ми будемо сплітати підставку точно так же, як плетуться браслети з намистин

4. Дбаємо про братів наших менших - дерев'яна годівниця для птахів

У будь-який час і за будь-яких умовах необхідно зберігати людяність і любов до природи, яка обов'язково відповість вам тим же. Саме тому, приїжджаючи на свою садову або дачну ділянку, не забувайте і про місцевих жителів. Швидко і просто можна спорудити оригінальну годівницю для птахів з одного єдиного колоди. Крім нього нам буде потрібно:

  • пила;
  • електролобзик;
  • Напівкругла стамеска;
  • молоток;
  • мотузка;
  • Дві шпильки з петлею на кінці;
  • Саморізи.

пила;   електролобзик;   Напівкругла стамеска;   молоток;   мотузка;   Дві шпильки з петлею на кінці;   Саморізи

Поліно повинно бути діаметром не менше 30 см, інакше з ним буде просто незручно працювати.

  • По обидва боки колоди за допомогою бензопили відпилюємо кола товщиною близько 1,5-2 см;
  • По всій довжині поліна необхідно випиляти клин кут якого приблизно дорівнює 45 °;
  • Вийміть клин і зробіть багато поперечних і поздовжніх різів в залишилася нутрощі колоди, не доходячи до країв по контуру до 5 см;
  • За допомогою молотка і стамески видаліть надпіленную серцевину;
  • Має вийти порожнє всередині колоду з трикутним віконцем;

Постарайтеся максимально вирівняти внутрішню поверхню, можна виконати шліфування крупнозернистою наждачним папером. Тепер необхідно зробити бічні стінки, щоб годівниця не продувається вітром, і корм для птаства не розносився по всій окрузі. Та й води, таким чином, в годівницю буде потрапляти значно менше. Ми будемо використовувати ті два спила, які відрізали на самому початку.

  • Прикладіть їх до полому колоді і з внутрішньої сторони олівцем перенесіть його контур на спіл;
  • Випиляєте електролобзиком намічену деталь;
  • Вставте заглушки і зафіксуйте їх за допомогою саморізів ;

Тепер потрібно подбати про кріпленні. Для цього підійдуть монтажні петлі, які вкручуються зверху годівниці з боків. На цьому етапі важливо розташувати петлі правильно, щоб годівниця не сильно нахилялася вперед і корм не висипався. Знайдіть оптимальне положення. Залишилося прикріпити до петель мотузку або металеву ланцюжок і повісити на гілку. Вам самим буде дуже цікаво спостерігати за тим, як поводяться птиці.

5. Оригінальна і проста вішалка для одягу

Існує маса спосіб самостійного виготовлення дерев'яної вішалки - з дощок, з спилов з гачками, просто з корчі підходящої форми і розміру. Але ми вирішили більш детально розглянути максимально простий, але дуже незвичайний спосіб, який точно доведеться вам до душі. Ми будемо виготовляти вішалку з невеликих полін з сучками, які будуть укладені в рамку. Нам буде потрібно:

  • Дві довгі і дві короткі дерев'яні дошки;
  • Цілісні полінця з сучками;
  • пила;
  • рубанок;
  • лак;
  • саморізи;
  • шуруповерт .

Набір інструментів, звичайно, не найпростіший, але це лише на перший погляд. Щоб готовий виріб не здавалася надто громіздким і не займало багато місця, рекомендуємо напіліть полінця висотою 15-20 см. На кожному з них обов'язково повинен бути присутнім сучок, товщина якого повинна становити не менше 3 см, щоб він зміг витримати навантаження. Також не слід вибирати дуже вигнуті поліна, інакше вони занадто сильно виступатимуть за бічні рамки і псувати загальну картину. Товщина елементів дерев'яної рамки залежить від товщини знайдених вами полін. Наприклад, якщо діаметр колоди 5 см, то ширину дошки необхідно вибирати не менше 10 см. Після збирання у вас залишиться вільних всього 2,5 см перед і за полінця. Набір інструментів, звичайно, не найпростіший, але це лише на перший погляд

Попередньо розпиляти дрова на заготовки з припуском по висоті. Торці колод повинні бути рівними, щоб прилягати до верхньої і нижньої дошці з мінімальними просвітами. Вирівняти торці можна за допомогою рубанка. Але якщо вам вдасться більш-менш рівно відпиляти на однаковий розмір, можете відразу покривати поверхню лаком. Тепер необхідно укласти колоди в раму. Найбільш просто і зручно буде зробити це в такий спосіб:

  • Покладіть нижню дошку на торець на рівну поверхню;
  • З боків розташуйте бічні дошки і зробіть розмітку для майбутнього кріплення. На цьому етапі будьте уважні. Є два варіанти - коли бічні дошки стоять на нижній планці, або коли нижня планка укладена між бічними. Останній варіант кращий. По-перше, таким чином, ви приховає некрасиві торці нижньої дошки, а, по-друге, скріпити елементи між собою буде набагато зручніше;
  • В розмічених місцях потрібно зробити попередню засверловку, щоб вкручувати саморіз було простіше;

По-перше, таким чином, ви приховає некрасиві торці нижньої дошки, а, по-друге, скріпити елементи між собою буде набагато зручніше;   В розмічених місцях потрібно зробити попередню засверловку, щоб вкручувати саморіз було простіше;

  • На цьому етапі вам буде потрібна допомога, так як дуже важливо дотримуватися перпендикулярності граней;
  • Досить по два кріпильних отвори з кожного боку;
  • Зверніть увагу, зараз ми збираємо конструкцію без верхньої планки;

Після того як ви прикрутили хатини в нижній дошці, можна приступати до кріплення колод. Розташовувати їх бажано по центру. Можете накреслити лінію на нижній дошці і намагатися її дотримуватися.

  • Переверніть раму і поставте її на бічні стінки. З огляду на діаметр колод, просвердлите відповідну кількість отворів по лінії. Для полегшення роботи можна просвердлити отвори в колоди, намагаючись потрапляти в їх центр. Робити це рекомендовано лише з одного боку. Прикручуючи їх до нижньої дошці, у вас ще буде можливість поєднувати отвір в планці з отвором в торці полінця. Коли справа дійде до верхньої планки рами, все елементи будуть вже жорстко розташовані на підставі.
  • Заводячи по одній деревині під раму, закріпіть їх саморізами.
  • Переверніть майбутню вішалки назад, накрийте конструкцію останньої довжиною дошкою і прикрутіть її спочатку до бічних граней.
  • Тепер шуруповертом закріпіть по одному саморізи зверху кожної колоди. Дуже важливо потрапити в тіло полінця спільно з верхньою дошкою. Тоді конструкція буде надійною і зможе витримати великі навантаження.

Ще один важливий момент, який слід враховувати. Так як ми кріпимо верхню і нижню частину рами між бічними планками, їх довжина повинна дорівнювати довжині полін + дві товщини довгих дощок. Кріпити таку полицю дуже просто.

  • Зробіть кілька засверловок в торці верхньої дошки таким діаметром, щоб в отвір увійшла капелюшок самореза.
  • На стіну вкрутите відповідну кількість саморізів, дотримуючись такого ж відстані як на вішалці.

Тепер повісьте полицю і насолоджуйтеся її неординарним виглядом.

6. Клумба для дачі з трухлявих колоди

Можливо, житлово-комунальні служби після планових робіт залишили у вас у дворі розпиляні на великі колоди трухлявий тополя, або ви самі спиляли на дачі старе дерево і виявили, що усередині воно стало майже порожнім. На дрова такий матеріал, звичайно, не годиться, а для корисних виробів - те, що потрібно! З такого розсипався пня ми зробимо повноцінні і незвичайні садові клумби. Можливо, житлово-комунальні служби після планових робіт залишили у вас у дворі розпиляні на великі колоди трухлявий тополя, або ви самі спиляли на дачі старе дерево і виявили, що усередині воно стало майже порожнім Нам буде потрібно:

  • Колоди - кількість за бажанням;
  • сокира;
  • молоток;
  • Грунтовий субстрат;
  • Невибагливі у догляді квіти або рослини.

Вам пощастить, якщо майже вся внутрішня частина стовбура перетворилася на труху, зберігши в цілісності тільки зовнішній контур невеликої товщини. Як правило таке буває рідко, тому доведеться власноруч видаляти зайве з внутрішньої порожнини. Робити це потрібно в такий спосіб:

  • Попередньо накресліть контур, якого слід дотримуватися, щоб залишити стінки завтовшки близько 5 см;
  • Тепер встановіть сокиру на лінію і сильно вдарте по ньому молотком;
  • Робота не складна, але вимагає застосування сили, тому використовуйте надійні інструменти, які не зламаються в процесі і не травмують вас;
  • Обов'язково надіньте окуляри, щоб захистити органи зору від дрібних трісок, які будуть летіти в різні боки;

Не прагніть відколоти відразу великий шматок деревини, набагато простіше і швидше буде просуватися робота, якщо відколювати невеликі тріски, рухаючись від вже наявної порожнини до зовнішнього контуру. Не прагніть відколоти відразу великий шматок деревини, набагато простіше і швидше буде просуватися робота, якщо відколювати невеликі тріски, рухаючись від вже наявної порожнини до зовнішнього контуру
Коли робота завершена, можна надати клумбі більш доглянутий вигляд - зняти кору, трохи зачистити поверхню, просочити спеціальним розчином від комах і впливу вологи і розкрити лаком. Після висихання встановіть клумби в бажаному місці, засипте землю і висадіть рослини. Якщо встановити вазон на заздалегідь підготовлену подушку з піску і щебеню, зайва волога після поливу буде швидко відводитися, запобігаючи передчасному гниття колоди. Набагато цікавіше подібна композиція виглядає з декількох клумб різного розміру. А іноді саморобні клумби з дерева можуть виглядати і так:

7. Корисна саморобка - шведська свічка

Для тих, хто любить готувати на дачі або на садовій ділянці різні смаколики в колі друзів, стати в нагоді такий цікавий спосіб розведення і підтримки вогнища, як шведська свічка. Зробити її дуже просто, а користі вона може принести дуже багато, так як час її горіння настільки тривалий, що ви зможете не тільки закип'ятити воду для чаю, але і приготувати повноцінне блюдо. Для виготовлення нам знадобитися зовсім мало предметів:

  • колода;
  • пила;
  • Рідина для розпалювання.

Колода необходимо поставити на торець и сделать два Перехресних розпілу. Найзручніше працювати бензопилою. Глибина різу винна немного перевіщуваті половину висоти колоди, інакше в процесі горіння воно просто розпадеться на Чотири части. Если колода Досить Широке, зробіть три різу, щоб зверху смороду виглядаю як сніжинка. У центр отриманий секторів та патенти залиті пальним рідіну. После підпалу будьте обережні - з центру колоди буде віріватіся Досить висока и сильне полум'я. Колода необходимо поставити на торець и сделать два Перехресних розпілу Щоб встановити на торець посудину, використовуйте сирі гілки, які одночасно забезпечать приплив кисню до місця загоряння. Такий спосіб розпалювання багаття в нагоді на ділянках, які не обладнані Кострова або де немає печі для приготування їжі в будинку.

8. Для веселого дозвілля - дерев'яні «Хрестики-нулики»

Чим зайнятися після важкого трудового дня на дачній ділянці в колі рідних чи близьких друзів? Варіантів, звичайно, маса, але ми пропонуємо згадати, улюблену всіма гру, яка у багатьох символізується з дитинством, хрестики-нулики. Здавалося б, ну що особливого в цій грі, а то, що ми самостійно виготовимо не тільки поле з розміткою, а й фішки для ходів! Отже, нам Знадоби:

  • Один спіл великого розміру;
  • 18 маленьких спилов:
  • лак;
  • Прилад для випалювання або фарба;
  • ножівка;
  • Наждачний папір.

Один спіл великого розміру;   18 маленьких спилов:   лак;   Прилад для випалювання або фарба;   ножівка;   Наждачний папір

Великий спіл буде служити ігровим полем. Для цього на нього необхідно нанести розмітку у вигляді поля 3 × 3 клітинки. Зробити це можна за допомогою вижигателя по дереву, а можна використовувати акрилову фарбу . Після висихання фарби, необхідно покрити поверхню лаком. Тепер потрібно підготувати фішки.

  • Підійде гілка товщиною близько 3 см, яку потрібно розпиляти за допомогою ножівки на кружечки, товщиною близько 1 см.
  • Взагалі для гри досить по шість «хрестиків» і «нуликів», але фішки можуть загубитися, одна в процесі може не вийти і т.д. Тому, рекомендується зробити з запасом.
  • «Нулі» не потребують розмітки, а ось на майбутніх «хрестики» по обидва боки потрібно намалювати відповідний символ.
  • Попередньо потрібно вирівняти поверхонь після ножівки, потерши її про наждачний папір.
  • Коли закінчите випалювати або малювати значки на фішках, захистіть поверхню шаром лаку. Це можна і не робити, але так гра виглядає більш цивілізовано і її приємно брати в руки.

Після висихання лаку можна насолоджуватися незвичайною стилізацією звичної всім гри. Після висихання лаку можна насолоджуватися незвичайною стилізацією звичної всім гри

9. Незвичайні садові доріжки

На будь-якому дачній або садовій ділянці обов'язково є доріжки і стежини . У самому звичному випадку - це втоптані земляні доріжки. Більш зручними є бетоновані стежки, по яких вільно можна пересуватися і в дощову погоду. Хтось вкладає на піщану подушку тротуарну плитку , А ми пропонуємо піти не зовсім звичайним шляхом і укласти садові доріжки з дерев'яних спилов. На будь-якому дачній або садовій ділянці обов'язково є   доріжки і стежини Все не так просто, як може здатися на перший погляд. Процес досить трудомісткий і вимагає серйозної підготовки. Тільки при відповідальному підході, дерев'яні доріжки прослужать багато років і будуть виглядати як нові. Нам буде нужно:

  • Велика кількість спилов;
  • пісок;
  • гравій;
  • оліфа;
  • Антисептик для дерева;
  • Бітум.

Насамперед необхідно підготувати місце під укладку спилов. Для цього:

  • Виконайте розмітку майбутніх доріжок;
  • Зніміть верхній шар дерну на глибину 20-25 см;
  • Покладіть шар дрібнодисперсного гравію, товщиною близько 10 см;
  • Зверху засипте шар річкового піску товщиною 10 см, змочіть і добре утрамбувати.

Виконайте розмітку майбутніх доріжок;   Зніміть верхній шар дерну на глибину 20-25 см;   Покладіть шар дрібнодисперсного гравію, товщиною близько 10 см;   Зверху засипте шар річкового піску товщиною 10 см, змочіть і добре утрамбувати

Гравійно-піщана подушка дуже важлива, вона буде сприяти швидкому відведенню води під час випадання опадів або танення снігу. Деякі фахівці рекомендують вистилали траншею геотекстилем , На який потім насипають суміш гравію і піску. Завдяки своїм особливостям, текстиль сприяє відведенню води з верхніх шарів, але не дозволяє щебеню змішуватися з грунтом. Перед устіланіем геотекстилю, дно траншеї необхідно вирівняти. Тепер потрібно підготувати деревину до укладання. Вона буде схильна до інтенсивного впливу палючих сонячних променів, перепадів температур, підвищеної вологості та багатьох інших зовнішніх факторів. Саме те, як ви обробите і захистіть спиляти, і визначає термін їх експлуатації.

  • Висота спилов повинна становити 10-15 см;
  • Найбільш довговічним матеріалом буде Модрина , Трохи менше довговічною - сосна;
  • Щоб захистити дерево від гниття під впливом вологи найкраще просочити заготовки гарячою оліфою, можна скористатися і спеціальної противогрибковой просоченням;
  • Занурювати спиляти в гарячу оліфу досить небезпечно, тому обов'язково надягайте захисні рукавички і користуйтеся щипцями;
  • Після повного висихання оліфи, потрібно покрити гарячою смолою нижню частину заготовок, яка буде потопати в землю. Можна використовувати бітум, розведений в бензині;
  • При бажанні можна штучно зістарити верхню частину спила, обробивши її розчином мідного купоросу.

Коли спиляти добре просохли, можна приступати до їх укладанні. Розташовуйте їх якомога щільніше один до дугу і трохи вбивайте в пісок за допомогою гумового молотка. Слідкуйте за тим, щоб всі спиляти знаходилися на одному рівні. Набагато простіше укладати доріжку, якщо починати з найбільших елементів. Коли спиляти добре просохли, можна приступати до їх укладанні Якщо вистачить терпіння, паралельно можна викладати певний візерунок або чергувати заготовки різних кольорів. Після укладання у вас в будь-якому випадку залишаться проміжки між колами. Їх можна заповнити піском, дрібним гравієм або декоративним дрібнодисперсним кольоровим грунтом. Для додання особливої ​​атмосфери можна засипати простір ялиновими або сосновими голками. Залишилося лише акуратно обрізати надлишки геотекстилю, і дерев'яна доріжка готова!

Чому б ні навчиться використовувати і ті матеріали, які завжди під рукою на будь-якій дачі, наприклад, дерев'яні спиляти, красиві корчі, невеликі полінця?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама