Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити душ на дачі своїми руками: технологія виготовлення

  1. Літній душ: види і їх опис
  2. Вибір місця для літнього душа
  3. Матеріали і інструменти для роботи
  4. Покрокова інструкція

Дача - це не тільки місце для відпочинку, але і для вирощування різних овочевих культури, ягід, фруктів. У спекотну погоду після трудового дня хочеться освіжитися і змити бруд. Літній душ в цьому випадку незамінний. Зробити його не складе великих труднощів, якщо заздалегідь все продумати і спланувати.

зміст:

Літній душ: види і їх опис

Душ на дачі дозволяє поліпшити комфортні умови без великих витрат. При правильному спорудженні конструкції можна користуватися душем в будь-який час року. Існує кілька видів душа, які відрізняються складністю будови. Простий літній душ зазвичай розташовують на задній частині ділянки . Для його спорудження знадобиться чотири дерев'яні, металеві або пластикові опори. Для бічної стіни використовують непрозору плівку.

Душовою бак роблять з відра, який встановлюється на спеціальну опору. Далі кінець шланга встановлюється в водопровід, а інший в бак. Потім приєднують лійку, і кран разом з педаллю з'єднують мотузкою. Це найпростіший спосіб виготовлення річного душа.

Можна придбати готовий душ.Его вартість залежить від якості панелей, обсягу кабіни, а також наявності додаткових систем. Такий душ зручно розбирати і зберігати взимку. Душова кабіна з дерева - найбільш популярна конструкція річного душа. За допомогою дерев'яних елементів можна створити кабінку будь-якої форми, слідуючи кресленням. Можна зробити капітальну будівлю душа. Для побудови використовують цеглу, бетонні блоки, газоблоки або камені.

Вибір місця для літнього душа

При спорудженні душа на дачі необхідно керуватися такими принципами:

  • економічність
  • екологічність
  • практичність
  • гігієнічність
  • естетичність

Розміщувати душ потрібно так, щоб конструкція не псувала ландшафтний дизайн . Важливо, щоб душ використовувався не тільки в жарку, але і в будь-яку погоду. При цьому слід враховувати, щоб стік води не шкодив довкіллю. Також необхідно продумати систему нагріву і подачі води, розташування конструкції і тільки після цього приступати до будівництва душа.

Місце для установки конструкції слід вибирати сонячне, добре прогрівається. Якщо розташовувати душову кабіну в тіні, то вода буде холодною або теплою. Якщо призначення душа - ополіскування після басейну, то кабіну слід розміщувати поблизу басейну.

Матеріали і інструменти для роботи

Матеріали і інструменти для роботи

Перед тим як робити на заміській ділянці душ, необхідно підготувати інструменти і матеріали. Для роботи знадобляться:

  • рівень
  • куточок
  • рулетка
  • молоток
  • цвяхи
  • мотузка

З матеріалів слід придбати бак, кран, рассекатель, дерев'яні дошки або пластикові листи. Для заливки фундаменту потрібен пісок, цемент і бетон. Конструкція повинна витримувати вагу резервуара, тому бруси слід брати 100x100 мм. Кабінка з дерева прослужить довше, якщо попередньо просочити матеріал водовідштовхувальними матеріалами. Щоб обшити каркас, можна використовувати такі матеріали вологостійка фанера, шифер, вагонка, ДВП, сайдинг і ін.

Ємність для води можна купити в магазині або використовувати старий бак, який не потрібен в господарстві. При цьому важливо враховувати розмір і вага. Слід враховувати, щоб бак для душа рівномірно розподілявся на несучої конструкції. Для одного члена сім'ї знадобиться близько 40 л води, з урахуванням цього підбирається обсяг бака. Для остаточної обробки знадобляться: фарба, штукатурка, гачки для одягу, невелика полку для миючих засобів та гумовий килимок на підлогу.

Покрокова інструкція

Спорудження душа на заміській ділянці складається з декількох етапів. Підготовка підстави. Залежно від обраної конструкції буде відрізнятися підготовка майданчика для будівництва. При спорудженні тимчасової конструкції слід зняти тільки верхній шар грунту (10-15 см), а потім вирівняти і засипати піском.

Відео про те, як зробити душ на дачі своїми руками:

Якщо планується спорудження капітального душа, то необхідно вирити яму глибиною близько 30 см. Однак слід пам'ятати, що глибина визначається матеріалом, який буде використовуватися для закладки фундаменту. На місці майбутньої конструкції потрібно забити кілочки і натягнути шнур по периметру. Далі слід підготувати місце для труб і потім залити бетонний розчин . Важливо, щоб кінці труб виступали на поверхні, приблизно на 25-30 см.

Конструкція зливної ями. Злив необхідно розмістити від душа в декількох метрах. Не рекомендується робити зливну яму під кабінкою або біля стін. Згодом це може привести до руйнування фундаменту, а також появі неприємних запахів. Сток слід прокласти руберойдом, плівкою ПВХ або бетонною стяжкою, яка згодом армується сіткою.

Конструкція кабінки. Оптимальний розмір конструкції: довжина і ширина близько 89,5 см, висота до лійки близько 190 см, а середня висота кабінки - 260 см. Монтаж каркаса виконується наступним чином:

  1. Спочатку виконується розмітка. Для цього позначити на землі прямокутник. Потім по розмітці встановити бруси, після чого їх скріпити болтами і з'єднати бруси-стіни майбутньої кабіни.
  2. На наступному етапі зводяться стіни. Далі виконати розводку труб. Труба під шланг повинна розташовуватися вище голови.
  3. На заключному етапі встановити бак. У готових баках є вбудована система клапанів. Якщо бак робиться самостійно, то зробити відведення з різьбленням, поставити кран з виведеним шлангом. В цьому випадку слід контролювати рівень води. При переповненні бака, вода буде текти зі шланга. В цьому випадку воду потрібно перекрити.

В цьому випадку воду потрібно перекрити

При бажанні стіни можна обштукатурити або обшити сайдингом. Вибирати слід вологостійкі матеріали. Щоб зберегти єдиний стиль в оформленні заміського будинку або дачі, обшивати конструкцію літнього душу рекомендується такими ж матеріалами, які застосовувалися при будівництві поруч розташованих будівель.

Особливих навичок зі спорудження душа на дачі не потрібно. Якщо душем будуть користуватися тільки влітку, щоб помитися, то досить зробити просту конструкцію. Якщо душову кабіну планується відвідувати в зимовий час, то вже необхідно споруджувати капітальну будівлю, де знадобиться купувати систему обігріву.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама