Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дитячі Майданчики Ігрові та Спортивні на Дачі Своїми Руками, Металеві та дерев'яні, Ідеї Оформлення та Облаштування

  1. Переваги власної дитячого майданчика
  2. Про що потрібно пам'ятати перш за все?
  3. тінь
  4. покриття
  5. Відкритість для спостереження
  6. надійність
  7. наявність освітлення
  8. Захист від вітру
  9. Конструкції, які можна застосовувати
  10. Пісочниця
  11. гойдалки
  12. гірка

11.10.2017

Діти ростуть, і активні ігри швидко стають для них необхідні. У них розвивається звичка до фізичної активності, координація рухів, вміння постояти за себе і багато інших корисних навичок. Однак часто такі ігри можуть бути небезпечні, особливо якщо справа відбувається на віддалі від цивілізації.

Вирішити проблему допоможуть дитячі майданчики для дачі: на них діти зможуть грати, залишаючись під наглядом, без ризику ударів і трав.

Вирішити проблему допоможуть дитячі майданчики для дачі: на них діти зможуть грати, залишаючись під наглядом, без ризику ударів і трав

Переваги власної дитячого майданчика

У місті проблема дитячого дозвілля вирішується просто: досить вийти з дому і знайти добре обладнаний двір. У ньому малюк зможе знайти собі друзів за віком, пограти і повозитися. На дачі з цим складніше - ніхто не займається облагороджуванням селищ, крім самих мешканців, і ідея зробити дитячий майданчик для дачі має певні переваги:

  • Діти завжди будуть на увазі і не виникне ризику, що їм здасться цікавим втекти куди-небудь ще.
  • Діти будуть захищені від побутових травм, адже на відміну від вулиць, берегів річок і лісів батьки зможуть облаштувати все відповідно до прийнятих норм безпеки.
  • Діти отримають чудове місце по власних смаків: батьки зможуть прислухатися до їхніх ідей і встановити саме ті снаряди, які будуть найбільш затребуваними.

На власну дитячу площадку можна запрошувати друзів, можна змінювати снаряди, якщо набридне, можна оформити її згідно своїм смакам. Головне пам'ятати про основні принципи побудови.

Про що потрібно пам'ятати перш за все?

Коли облаштовується дитячий майданчик на дачі своїми руками, потрібно перш за все пам'ятати про безпеку.

тінь

Маленькі діти легко стають жертвами сонячного удару, тому слід подбати про те, щоб як мінімум третину майданчики для дачі була затінена. Ідеально, якщо тінь забезпечуватимуть дерева. Але якщо їх немає, можна зробити навіс з дерева або металу.

покриття

Перед тим як починати роботи, потрібно видалити з майбутнього майданчика великі камені, корчі і гілки, про які дитина може спіткнутися. Після слід покрити поверхню чимось, що пом'якшить падіння. Це може бути як спеціалізоване гумове покриття, на зразок тих, які використовуються у виробництві типових майданчиків в містах, так і густий газон, яким покривають футбольні поля. Перший варіант доріг, другий вимагає уваги - час від часу його доведеться стригти.

Місця, де дитина має підвищені шанси впасти (під спуском з гірки, у гімнастичних снарядів) варто покрити піском, щоб падіння було м'якше.

Місця, де дитина має підвищені шанси впасти (під спуском з гірки, у гімнастичних снарядів) варто покрити піском, щоб падіння було м'якше

Відкритість для спостереження

На власній дитячому майданчику постійно пильно спостерігати за дитиною не потрібно, але все ж варто наглядати за можливості. Саме тому варто розташовувати майданчик так, щоб вона добре проглядалася з тих місць, де більшу частину часу проводять дорослі.

надійність

Всі снаряди слід вкопувати в землю не менше, ніж на півметра. Відмінною ідеєю буде забетонувати підстави, щоб виключити можливість нещасного випадку. Так само як обов'язкове вільне місце для гойдалок: попереду і позаду у них повинно бути не менше 2 метрів, не зайнятих нічим. Крім того всі дерев'яні деталі повинні бути залаковані і зашкурени, а всі металеві - надійно приварені один до одного і позбавлені гострих країв, про які можна поранитися.

наявність освітлення

Маленькі діти лягають рано, але старші хлопці можуть загратися і до сутінків. Щоб знизити ймовірність нещасного випадку, потрібно продумати оформлення освітлення. Це можуть бути як звичайні стаціонарні ліхтарі, так і світяться стежки зі спеціальної плитки, і заховані в траві лампочки. Головне, щоб освітлення було яскравим і вписувалося в дизайн.

Захист від вітру

У вітряні дні на майданчику повинно бути також спокійно, як в будь-які інші, інакше дитина може застудитися. Забезпечити це можна за допомогою зелених насаджень або як тимчасовий захід за допомогою щільного паркану.

Крім вимог до безпеки є і прості поради:

  • Дитині варто дозволити брати участь в облаштуванні майданчика, адже робиться вона, в першу чергу, для нього. Варто дозволити йому висловити свою думку і в міру сил взяти участь у спільній роботі. Праця дисциплінує, згуртовує і дозволяє сім'ї провести час разом. Головне, щоб процес не перетворювався для дитини у важку повинність, а залишався переважно розвагою.
  • Дизайн повинен бути таким, щоб майданчик викликала у дитини радість передчуття. Побільше яскравих привабливих квітів, цікавих декоративних елементів, затишних містечок. При цьому все це зовсім не обов'язково має гармоніювати з рештою ділянкою - якщо правильно відгородити майданчик, вона буде виглядати, як шматочок особливої ​​дитячої країни.

Всі конструкції, перед тим як запустити їх в експлуатацію, потрібно протестувати. Більш того раз в півроку перевірку потрібно повторювати: змащувати всі карабіни, оцінювати їх на міцність, дивитися, чи не з'явилися шорсткості або іржа і при необхідності оновлювати фарбу.

Конструкції, які можна застосовувати

Дизайн власної дитячого майданчика - поле, на якому можна експериментувати нескінченно, навіть не прислухаючись до думки професійних дизайнерів. Однак є список елементів, які можна використовувати. Основні включають майже всі дитячі ігрові майданчики для дачі.

Пісочниця

Місце, яке користується популярність як у зовсім малюків, так і у дітей старшого віку. Надає необмежений простір для розвитку дрібної моторики, посидючості і творчих здібностей, адже з піску можна не тільки ліпити пасочки, а й будувати химерні замки, і представляти його справжньою пустелею.

Найчастіше пісочницю виконують з дерева, стежачи за тим, щоб на ньому не залишилося сучків і скалок. Доброю ідеєю буде зробити не тільки бортики, а й кришку - це вбереже пісок від всюдисущих кішок, від ранкової роси або дощу. Розташовувати пісочницю краще частково в тіні, але при цьому вона не повинна бути занадто густий, інакше грати в ній буде неприємно - пісок буде мокрим і злежані.

Розташовувати пісочницю краще частково в тіні, але при цьому вона не повинна бути занадто густий, інакше грати в ній буде неприємно - пісок буде мокрим і злежані

гойдалки

Зустрічаються в декількох варіантах:

  • Підвісні. Найпоширеніший і простий варіант. Якщо на ділянці є велика міцне дерево, можна просто прив'язати до нього шину. Але якщо дерева немає, це не біда - для дитячого майданчика нітрохи не гірше підійдуть гойдалки з двох брусів з поперечиною, на якій буде підвішено сидіння. Важливо щоб воно було обладнано спинкою, а для маленьких дітей - обмежувачем і підставкою для ніг, щоб запобігти випаданню.
  • Противаги. Обладнати такі варто, тільки якщо дачну життя ділять кілька дітлахів - друзі вони або родичі, неважливо. Інакше використовуватися гойдалки будуть тільки за допомогою батька. Важливо зробити зручні сидіння з обмежувачами і м'яку підкладку під кожне з них, щоб різкий ривок не завдав дитині болю. У ролі підкладки можуть виступити половинки шин.
  • Пружинки. У домашніх умовах виготовити практично неможливо, але легко купити в магазині; такі іграшки підійде для самих маленьких дітей, яким цікаво представляти себе верхи на коні або в машині.

У домашніх умовах виготовити практично неможливо, але легко купити в магазині;  такі іграшки підійде для самих маленьких дітей, яким цікаво представляти себе верхи на коні або в машині

гірка

Повністю саморобний виготовлення досить важко - навіть якщо господарі вважають за краще металеві площадки для дачі і налаштовані всі робити з металу, зробити скат буде непросто, особливо так, щоб він був повністю безпечний. Куди мудріше буде купити пластиковий скат в магазині:

  • Прямий. Підійде для малюків, які поки не цікавляться крутими гірками.
  • Гвинтовий. Створює відчуття стрімкого ковзання і порадує навіть молодших школярів.

Сходинки гірки повинні бути покриті спеціальним покриттям, на якому не можна посковзнутися, а верхня площадка повинна бути огороджена перилами.

Крім основних елементів дитячі дерев'яні майданчики для дачі можуть включати в себе:

  • Снаряди для балансування - на цю роль підійдуть вкопані в землю шини або колоди, за якими діти зможуть стрибати в своє задоволення. Головне, щоб результат не вийшов занадто високим.
  • Будиночок для ігор - його можна стилізувати під улюблені казки або зробити у вигляді космічного корабля. Дитячі металеві площадки часто включають такий будиночок у вигляді паровоза, дерев'яні - у вигляді Теремка. Іноді можна навіть розмістити його на дереві.
  • Спортивний майданчик. Добре підійде для підлітків, які вже виросли з інших снарядів. Досить буде волейбольного кільця або футбольних воріт, але при бажанні можна додати стінку для скелелазіння і найпростіші тренажери.
  • Гамаки і мотузкові сходи. Вимагають більш пильної нагляду, але здатні принести дітям безліч радості.

Важливо все: покриття для дитячих майданчиків для дачі, склад снарядів, переваги і вік дітей. Тільки увагу до дитячого думку, готовність йти на компроміси і бажання зробити все не тільки красиво, але і безпечно дозволять зробити ідеальний майданчик, на якій буде зіграно безліч цікавих ігор.

Тільки увагу до дитячого думку, готовність йти на компроміси і бажання зробити все не тільки красиво, але і безпечно дозволять зробити ідеальний майданчик, на якій буде зіграно безліч цікавих ігор

Про що потрібно пам'ятати перш за все?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама