Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Побудувати баню на дачі своїми руками: як вибрати матеріал і місце для споруди

  1. Будівництво лазні на дачі: вибір матеріалу
  2. Розміщення лазні на ділянки: нюанси
  3. Основні моменти при будівництві лазні
  4. Фундамент для лазні: який вибрати
  5. Матеріали і інструменти для роботи
  6. Покрокова інструкція будівництва лазні на дачі

Баня на дачі - відмінне місце для зміцнення здоров'я і відпочинку компанією. Можна довірити будівництво такої споруди професіоналам або ж заощадити кошти і побудувати баню власними силами. Для реалізації цієї ідеї слід чітко слідувати етапах робіт.

зміст:

Будівництво лазні на дачі: вибір матеріалу

Матеріалом для будівництва лазні може служити цегла або дерево. До вибору матеріалу слід підійти відповідально. Він повинен бути надійним і довговічним. Найчастіше баню будують з дерева. Деревина є екологічно чистим матеріалом, відрізняється естетичністю, низьку теплопровідність і довговічністю.

З листяних порід деревини особливою популярністю користується осика, липа. Дуб як матеріал для зведення лазні використовується вкрай рідко через високу вартість. Для будівництва лазні підходять також хвойні породи: сосна, ялина, модрина, кедр.

Кожен матеріал має свої достоїнства і недоліки. Хвойні породи відрізняються високою стійкістю. До того ж в їх складі присутні природні антисептики, які уповільнюють процеси руйнування деревини, чого не можна сказати про листяних породах.

Розміщення лазні на ділянки: нюанси

Перед тим як починати будувати баню, необхідно вибрати місце для майбутньої споруди. Не рекомендується виконувати будівництво лазні поруч з водоймами і колодязем, так як можливе підтоплення конструкції. Також небажано зводити конструкцію поруч з полем або дорогий. У приміщення постійно буде проникати пил.

Для економії місця, матеріалів та енергозбереження прибудову можна виконати до житлового приміщення. Найкраще баню розміщувати на задньому дворі і на південній стороні. Необхідно продумати систему вентиляції, щоб неприємні запахи з лазні не псували відпочинок.

Щоб не було розбіжностей з сусідами, будівництво лазні краще виконувати далеко від огорожі з сусідським будинком. При дотриманні цих рекомендацій споруда буде зручною в експлуатації і прослужить довго.

Основні моменти при будівництві лазні

Попередньо слід зробити планування внутрішніх приміщень. Зазвичай споруда має парну, передбанник, помивочной і кімнату відпочинку, але можна міняти планування і накреслити схему лазні самостійно. Якщо планується будівництво лазні на 2-3 чоловік, то оптимальний розмір конструкції 10 м2.

Важливо створити наочну схему складових лазні, а саме: фундамент, покрівлю, підлогу, стелю та ін. Висота повинна бути не менше 2 метрів. При низькій висоті приміщення буде некомфортно. Слід пам'ятати, що двері будівлі повинні виходити на південну сторону, а вікна на західну.

Слід пам'ятати, що двері будівлі повинні виходити на південну сторону, а вікна на західну

Поріг в лазні повинен бути високим, це дозволить знизити втрату тепла. Для облаштування лазні всередині не слід використовувати смоляні породи дерева, наприклад хвойні . До будівництва лазні слід приступати тільки навесні або влітку, тому дерев'яний матеріал повинен добре висушують. В іншому випадку конструкція прослужить не довго.

Фундамент для лазні: який вибрати

Каркасна споруда легка, тому для будівництва можна використовувати стрічковий або стрічково-стовпчастий фундамент. Його заливають по всьому периметру конструкції. Такий тип фундаменту доцільно використовувати при зведенні лазні з цегли або блоків.

Для каркасних лазень або зроблених з колод, брусів можна використовувати стовпчастий, стрічковий (до 7 см) або фундамент. Від правильно обраного фундаменту залежить термін служби споруди, тому він повинен відповідати ландшафту, ваги конструкції.

Матеріали і інструменти для роботи

Для лазні розміром 3,7x3,7 знадобляться наступні матеріали для роботи:

  • Бруси або колоди
  • Дошки для підлоги (близько 25 шт. Розміром 150x50мм)
  • Вагонка (близько 38 шт. Товщиною 20 мм і шириною 100 мм)
  • Дошки для внутрішньо обробки (195 шт. Довжиною 3 м)
  • Пароізоляційна плівка (52 кв.м.)
  • Мінвата (14 кв.м.)
  • Гідроізоляційний матеріал (45 кв.м.)
  • листовий азбест
  • пісок
  • щебінь
  • цемент
  • покрівельний матеріал

Відео про будівництво лазні своїми руками:

Листовий азбест застосовується для ізоляції дерев'яної конструкції від перегріву. Його укладають на стіни біля печі. Які ж інструменти потрібно підготувати для будівництва лазні? Список необхідних інструментів представлений нижче:

  • Будівельний рівень
  • Бензопила
  • перфоратор
  • шуруповерт
  • електролобзик
  • Тапор
  • рубанок
  • будівельний степлер
  • ножівка
  • затискачі
  • напилок

Після підготовки інструментів і матеріалів, можна починати будівництво лазні.

Покрокова інструкція будівництва лазні на дачі

Процес зведення споруди трудомісткий і складний. При будівництві лазні на заміській ділянці слід дотримуватися наступних етапів роботи.

Підготовка місця. Ділянка під баню потрібно очистити від сміття і підготувати грунт. Далі викопати яму під фундамент глибиною близько 1-1,5 метрів. Зведення фундаменту. Для заливки стрічкового фундаменту слід викопати траншею, зробити подушку з гравію і піску. Далі підготувати армувальний матеріал.

У траншею вмонтувати опалубку, яка повинна виступати не більше 20-30 см над поверхнею грунту . Потім заливають бетонний розчин і дають застигнути кілька днів.

Зведення стін. Перед будівництвом лазні з бруса, дерев'яні елементи слід обробити антисептичним засобом. Це запобіжить гниттю, пошкодження і самозаймання. Для кріплення каркаса необхідно зробити обв'язку паль. Бруси кріпляться за допомогою скоб або куточків.

Стики в кутках можна з'єднати «в чашу», тобто з виходом колод за периметр стін. Інший спосіб з'єднання «в лапу» - краю колод обробляють і надають форму хвоста.

Обв'язку вертикальних стовпів роблять рейками. На цьому етапі між колодами обов'язково прокладається межвенцевой утеплювач. Він захистить конструкцію від атмосферних опадів та холоду.

Зведення даху. До цього етапу приступають після зведення стін лазні. Спочатку збирають підстава даху і встановлюють крокви, а після цього виконують монтаж обрешітки. Далі роблять покрівлю. Як матеріали можна використовувати шифер або черепицю.

Пристрій підлоги. Щоб знизити енерговитрати, цокольну частину обов'язково утеплити мінватою. Після цього встановити каналізаційні труби і залити бетонним розчином. Частину підстави засипати керамзитом. Потім укласти гідроізоляцію і застелити дошками.

Обшивка конструкції. Для обшивки будівлі можна використовувати дошку або фанеру. Вони характеризуються високою вологостійкістю і коштують дешево, тому вважається оптимальним варіантом обшивки конструкції. Внутрішнє приміщення утеплюють мінеральною ватою і пароізоляцією, а зовні можна додатково утеплити пінопластом, стики закрити пінопластом, а потім прикрасити декоративною обробкою.

Для внутрішньої обшивки приміщення спочатку стіни покривають гідроізоляційним шаром, далі робиться дерев'яні лати, в яку закріплюють шар мінеральної вати. Створення печі і полиць. Якщо в парній полки призначені виключно для сидіння, то оптимальна довжина близько 60 см.

Для того щоб лежати в парній, розмір лежанки повинен складати 1,9 м. Полиці можна зробити у вигляді лави або плоску з підприєм для голови. Кам'янку слід облаштувати в дальньому кутку парної кімнати. при будівництві печі своїми руками рекомендується придбати готову, так як вона вимагає певних навичок і вмінь. Також можна скористатися послугами спеціально навчених людей.

Побудувати баню можна самостійно, якщо дотримуватися послідовність основних етапів робіт. Баня на дачі стане улюбленим місцем відпочинку, де можна не тільки поправити здоров'я, але і поліпшити зовнішній вигляд.

Які ж інструменти потрібно підготувати для будівництва лазні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама