Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вирізати кут на стельовому плінтусі: як поєднувати елементи

  1. обрізаємо кути
  2. внутрішній нахил
  3. зовнішній ухил
  4. Виготовляємо стусло самостійно
  5. Стусло
  6. Інші способи обрізки кутів
  7. види галтелів
  8. резюме
Jimmmi

11417 0

Професійні моделі являють собою пристосування з поворотним механізмом, який дозволяє зафіксувати пилку щодо заготовки практично під будь-яким кутом. Таким чином, питання, як відрізати стельовий плінтус під кутом, значно полегшується.

Професійний інструмент, щоб правильно зарізати жолобник

обрізаємо кути

Під яким кутом різати стельовий плінтус, залежить від його розташування - зовнішня це або внутрішня сторона.

внутрішній нахил

Уривок суміжних галтелів для внутрішніх кутів

Зарезка внутрішнього кута виконується крок за кроком в певному порядку:

  1. Спочатку слід відміряти потрібну довжину плінтуса на стелі.

спочатку виміри

  1. Встановити планку заготовки всередину стусла так, як вона буде розташовуватися на стелі.

Для правильного проведення роботи необхідно розміщувати планку плінтуса лицьовою стороною вгору.

  1. Притиснути заготовку до далекої стінці інструмента, притримуючи її лівою рукою.
  2. Наступним кроком буде встановлення пилки під нахилом 45 градусів, щоб її ручка по максимуму зближалася з лівою рукою. Підрізати плінтус слід без сильного натиску на пилку.

Правильно встановивши молдинг в стусло, починаємо його різати

  1. Далі необхідно зрізати відповідну планку. Для цього заготовка встановлюється до далекої стінці.
  2. Утримуємо її правою рукою.
  3. Повертаємо ножівку під нахилом в положенні 45 градусів. При цьому ручка повинна бути повернена направо. Після цього можна відрізати плінтус.

Робота ножівкою

  1. В кінці обрізки внутрішній кут стельового плінтуса перевіряється стикуванням планок.

Стикування стельового плінтуса

Слідуючи таким алгоритмом, ви з точністю до міліметра зможете виконати роботу. І питання, як обрізати внутрішній кут, вже буде закритий.

ідеальний кут

зовнішній ухил

Переходити до різання зовнішнього кута краще тільки після внутрішнього, оскільки в іншому випадку молдинга може не вистачити по довжині.

Принцип обрізки зовнішнього кута

Щоб вирішити, як правильно запив зовнішній кут, необхідно діяти строго певним способом:

  1. Першим кроком, як і в випадку з внутрішнім кутом, є розмітка на стелі і нанесення на нього за допомогою олівця потрібних міток.
  2. На другому етапі заготовку плінтуса слід встановити впритул до ближньої стінки стусла.

Робота з плінтусом ножівкою

  1. Утримуючи планку лівою рукою, ножівкою повернути на 45 градусів ручкою наліво і відрізати плінтус.
  2. Для відпилювання відповідної планки потрібно розташувати її ближче до передньої стінки пристосування, тримаючи правою рукою. Відпиляти плінтус з нахилом 45 градусів, повернувши ручку направо.

Фото демонструє, як запилювати зовнішній кут і стикувати його

  1. Після цього відрізані шматки стикуються між собою і при необхідності поверхні подравниваются, утворюючи зовнішній кут.

Перевірка роботи

Виготовляємо стусло самостійно

шаблон

Шаблон можна зробити за допомогою картону, дерева чи паперу. На ці матеріали наносяться необхідні розмітки в наступному вигляді:

  • спочатку наносяться паралельно дві чіткі лінії;
  • між цими лініями визначається центральна точка і відзначається на папері;
  • за допомогою транспортира чертятся потрібні кути, які можуть бути більше 90 градусів.

Кути для плінтуса

Перед використанням шаблону важливо враховувати кут між стінами, а також між стінами і стелею.

Технологія різання за допомогою шаблону практично не відрізняється від використання стусла.

Стусло

Виготовлення цього інструменту можна здійснити різними способами:

саморобний стусло

  1. З трьох дерев'яних дощок або планок монтується П-подібний коробок. На його стінках розмічаються і вирізаються пази під потрібними нахилами.
  2. дві дерев'яні дошки збиваються між собою строго в перпендикулярних площинах. На папір наноситься шаблон у вигляді ліній з нахилами 45 градусів для різання. Заготівля прикладається до куточка, притискається до нього рукою, як в разі використання стусла, а паперовий шаблон розташовується з протилежного боку. Відрізання галтелі здійснюється з орієнтуванням на лінії, накреслені на папері. При різанні стельового плінтуса можна використовувати все, що утворює прямий кут.

Інші способи обрізки кутів

Без замірів точно відрізати молдинг не вийде

Найбільш раціонально використовувати стусло, коли стикаються стіни являють собою строго перпендикулярні площині. В інших випадках ці завдання можна вирішити за допомогою розмітки плінтуса на стелі. Такий спосіб дозволяє враховувати всі відхилення в розмірі кута, а також нерівності стін.

Важливо проводити роботи в певному порядку:

  1. Спочатку дві заготовки обрізаються по рівній вертикальної лінії.
  2. На наступному етапі необхідно докласти одну планку, впершись її в перпендикулярну стінку торцем, а потім такі ж операції виконати з другою планкою.
  3. Окреслити контур на стелі за допомогою олівця.

Послідовність дій

  1. Точка перетину накреслених контурів і означатиме позначку, за якою обрізається плінтус, утворюючи кут в стельовому плінтусі.
  2. Потім слід повторно докласти черзі кожну планку і відзначити на них лінію відрізу, що сполучає два її краю.
  3. Планується відрізається по намічених лініях, після чого дві його частини потрібно зістикувати і прикласти до місця установки.

установка плінтуса

При такому способі важливо враховувати два моменти: 1) він більше підходить для внутрішніх кутів; 2) не можна закріплювати галтелі по одній без попередньої стикування і примірки їх взаємного розташування. Решта щілини між двома планками можна зашпатлевать.

Кут стельового плінтуса

види галтелів

Поле того, як ми розібралися з основними принципами підрізування кутів, хочу згадати, що галтелі можуть виготовлятися з різних матеріалів:

  • поліуретану;
  • полівінілхлориду;
  • полістиролу (пінопласту);
  • дерева.

І щоб ви мали уявлення про кожного з них, і змогли вибрати відповідну деталь, коротко опишу їх характеристики:

  • Поліуретанова ліпнина відрізняється якістю, міцністю, еластичністю і стійкістю до вологи. Головним їх недоліком є ​​погана стійкість до різких перепадів температур. Тому в приміщеннях з високою вологістю я не рекомендував би встановлювати такі деталі.

Поліуретановий молдинг виглядає багато

  • Плінтуси з полівінілхлориду відрізняються вигідною ціною. Однак матеріал здатний накопичувати статичне електрику.

ПВХ плінтус для установки на стелю

  • Жолобники з полістиролу стійкі до вологи, мають високу якість і привабливий зовнішній вигляд. Однак при механічних впливах можуть ламатися.

Галтель з полістиролу

  • Плінтуси з дерева - природні матеріали, але їх недоліком є ​​схильність до впливів вологи, високих температур, а також відносно велику вагу.

Солідне завершення ремонту - дерев'яний молдинг на стелю

Також галтелі відрізняються за своєю довжиною, ширині, формою, рельєфу. Найчастіше їх приклеюють до стельових стиків, щоб їх приховати. Вибирати молдинг потрібно виходячи від виду стіни і стелі, розмірів кімнати.

Якщо поверхні вирівняні за допомогою гіпсового картону або шпаклівки, то підійде будь-який варіант. При цьому ліпнину можна приклеювати як до стелі, так і до стіни. Головне при цьому - знати, як з'єднувати елементи. Але про це я розповів вище.

резюме

Ідеально відрізати кути плінтуса можна своїми руками

Тепер ви знаєте, як самостійно зробити стусло і як зробити кут на стельовому плінтусі чітко. Дотримуючись правил, описаних мною, ви без праці вирішите це завдання. Якщо залишилися питання - задавайте їх у коментарях. А наочно алгоритм дій продемонструє відео в цій статті.

Якщо ви хочете висловити подяку, додати уточнення або заперечення, щось запитати у автора - додайте коментар або скажіть спасибі!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама