Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вирізати кут стельового плінтуса своїми руками: відео-інструкція, фото

  1. Що собою являє плінтус стельовий
  2. Підготовка стельового плінтуса для поклейки в кутках кімнати
  3. Дії при відсутності стусла
  4. Розмітка на стіні
  5. малюємо стусло

Стельовий плінтус застосовується для приховування нерівностей на кордоні стіни зі стелею, надаючи інтер'єру естетичну завершеність.

Як зробити кут стельового плінтуса без стусла і з його допомогою з першого разу - це актуальна проблема, якої буде присвячена ця стаття.

Як зробити кут стельового плінтуса без стусла і з його допомогою з першого разу - це актуальна проблема, якої буде присвячена ця стаття

Кут стельового плінтуса

Що собою являє плінтус стельовий

Стельовий плінтус або ліпнина може бути виготовлена ​​і пінополістиролу, полівінілхлориду або поліуретану, також застосовуються стельовий дерев'яний плінтус . Наукове правильна назва стельового плінтуса - жолобник.

Поліуретанові плінтуси найякісніші, вологостійкі, міцні і еластичні.

Недоліком поліуретанових плінтусів є залежність від різких перепадів температури. Це призводить до потріскування плінтуса при знаходженні його, наприклад, над газовою плитою. Після різання таких плінтусів в них можуть накопичитися залишкові деформації, які можуть призвести до викривлення плінтуса або кута.

Жолобники з полістиролу або пінополістиролу мають майже всіма перевагами поліуретана.Однако, при механічних впливах легко ламаються.

Найдешевшими є плінтуси з полівінілхлориду (ПВХ). Недоліками цих плінтусів є неможливість усунення вм'ятин, електростатічность.

Галтель буває різної форми, довжини і ширини, рельєфна і без рельєфу. Зазвичай приклеюється клеєм до стику стіни і стелі.

Порада! Не застосовувати препарат широкий стельовий плінтус на низькі стіни і навпаки, вузький стельовий плінтус не клеїти на високі стіни. Для стін висотою 2.75 м часто застосовується стельовий плінтус шириною 45 мм.

Для галтелі продається фурнітура у вигляді куточків, зроблених з того ж матеріалу, що і жолобник. Куточки бувають зовнішні і внутрішні. Вони приклеюються в кутках кімнати, в які вставляється плінтус.

При відмові від використання куточків і прийняття рішення стикувати дві суміжних галтелі прямо на розі, найбільшу складність представлятиме завдання, як правильно зробити кути стельового плінтуса.

Підготовка стельового плінтуса для поклейки в кутках кімнати

Для того, щоб не було щілин в кутках стін, розглянемо як зробити кут стельового плінтуса з використанням наступного інструменту:

  • Стусло
  • Пила по металу
  • гострий ніж

Стислі являє собою лоток з прорізами під певним кутом. Для обрізання плінтуса із пластику досить використовувати стусло з кутами 45 і 90 градусів.

Для обрізання плінтуса із пластику досить використовувати стусло з кутами 45 і 90 градусів

Різка галтелі за допомогою стусла

Як вирізати внутрішні кути стельового плінтуса?

Порядок дій:

  1. Галтель прикладається до місця приклеювання і здійснюється вимір.
  2. Кладеться плінтус верхньою частиною, яка буде приклеюватися до стелі, на дно лотка так, щоб нижня частина тулилася до стінки стусла.
  3. Планується ріжеться пилкою по металу або гострим ножем без натискань під кутом в 45 градусів по прорізи лотка, як зазначено на малюнку нижче. Якщо при різанні докласти надмірне зусилля, то на плінтусі можуть виникнути відколи.
  4. Аналогічним чином відрізається суміжний плінтус по інший прорізи в 45 градусів.
  5. Прикладається два плінтуса до місця приклеювання і при необхідності усуваються дрібні щілини, коректуючи зріз гострим ножем.

Вирізаємо внутрішній і зовнішній кут на суміжних галтелях

Щоб швидше дізнатися, як вирізати кут стельового плінтуса, потрібно потренуватися на його маленьких шматочках.

Як вирізати зовнішні кути стельового плінтуса? Необхідно покласти плінтус на дно лотка тією стороною, яка буде приклеюватися на стелю в спальні або іншому приміщенні, аналогічно, як і для різання внутрішнього кута.

Для відрізання зовнішніх кутів на галтелі потрібно використовувати інші прорізи в 45 градусів, як зображено на малюнку вище.

Порада! Часто виникає питання обрізати зовнішній кут з одного боку галтелі, а внутрішній кут з іншого боку. Перед тим як обрізати зовнішній кут стельового плінтуса, виріжте спочатку більш складний внутрішній кут. В іншому випадку, через укороченого зіпсованого плінтуса може виникнути нестиковка в одному з кутів.

Дії при відсутності стусла

Якщо немає можливості використовувати стусло, і ви не знаєте, як обрізати кут стельового плінтуса без стусла, то можна застосувати наступні способи:

  • розмітити на стіні
  • намалювати стусло

Розмітка на стіні

За допомогою розмітки на стіні можна отримати непоганий результат.

Порядок дій наступний:

  1. Відрізати плінтус під кутом 90 градусів. Докласти до кута так, як він буде приклеюватися. Накреслити лінію на стелі.

Прокресліть олівцем на стелі лінію плінтуса

  1. Так само розмічаємо і другу жолобник з іншого боку кута в місці примикання до кута.

Проведіть олівцем лінію суміжного плінтуса

  1. Маємо розмітку на стелі у вигляді двох пересічених ліній. Точку перетину переносимо по черзі на 2 стельових плінтуса.

Отримуємо перехрестя ліній, яке переносимо на плінтус

  1. притуливши стельовий плінтус для натяжних або звичайних стель до кута, проводимо лінію від перенесеної точки до іншого краю плінтуса. Проведена лінія є лінією зрізу.

Правильно відрізаний кут методом розмітки

Прикладаємо до кутку приміщення і коригуємо кут плінтуса, підрізаючи ножем.

малюємо стусло

Стислі можна намалювати на листку паперу, дошці або картонці. Для цього необхідно провести дві паралельні лінії і відкласти необхідні кути з потрібним градусом. Кути можна відкладати за допомогою транспортира.

Для відрізання плінтуса під кутом застосовуємо методику аналогічну відрізання з наявністю стусла. А саме, виставляємо плінтус паралельно одній з ліній і відрізаємо під кутом.

Дуже часто люди стикаються з нерівними стінами в квартирі. Якщо відрізати суміжні плінтуса під кутом в 45 градусів, то через кривизни стін вийде велика щель.Ровность кутів в кімнаті можна перевірити за допомогою куточка.

Як зробити кути стельового плінтуса, коли кут кімнати не 90 градусів? В цьому випадку стусло не знадобиться, тому що потрібно визначати і змінювати градус кута різання. Саме тому зручно користуватися намальованим стусло. Як правильно обрізати кут на стельовому плінтусі - відео-інструкція знаходиться в цій статті.

Як вирізати зовнішні кути стельового плінтуса?
Як зробити кути стельового плінтуса, коли кут кімнати не 90 градусів?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама