Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фундамент для теплиці: який краще, як зробити своїми руками, як встановити

  1. вибираємо фундамент
  2. спосіб установки
  3. вид фундаменту
  4. Каркас з фундаментом

Як зробити фундамент для теплиці з полікарбонату на каркасі з металевого профілю? Вивчити інформацію, визначитися з видом і матеріалом фундаменту, підготувати матеріали і своїми руками його встановити. Нічого складного, якщо підійти до питання грунтовно. Як зробити фундамент для теплиці з полікарбонату на каркасі з металевого профілю

Класифікація фундаментів.

Отже, фундамент - це нижня, несуча і найміцніша частина теплиці. Він приймає на себе вагу верхній її частині і рівномірно розподіляє його на підставу. Робиться з дерева, каменю, цегли або бетону.

вибираємо фундамент

Існує кілька видів фундаментів для парника з полікарбонату на каркасі металевого профілю і способів його зведення. Знайти оптимальний варіант за ціною і якістю - основне завдання для умільця, самостійно зводять теплицю.

спосіб установки

Фундамент під парник встановлюється під стовпи опори своїми руками. Така теплиця буде дуже стійкою, але проникнення в неї зовнішнього середовища - досить доступним.

Така теплиця буде дуже стійкою, але проникнення в неї зовнішнього середовища - досить доступним

Схема розмітки фундаменту.

Найпопулярніший вид фундаменту не тільки для парника з полікарбонату на каркасі металевого профілю, а й для всіх дачних споруд. Зробити своїми руками просто, обходиться недорого, служить надійно і довго.

Фундаментом в даному випадку буде залитий в траншею по підставі теплиці бетонний розчин. Рекомендується робити стрічковий фундамент, який височить над грунтом на 20-30 см.

Щоб своїми руками встановити стрічковий фундамент під теплицю, будуть потрібні подушка під опалубкою (для жорсткого підстави), опалубка та бетонний розчин.

  1. Вирити траншею по периметру підстави (глибина 50-60 см, ширина 25-40 см).
  2. Укласти подушку з гравію і піску.
  3. Встановити на подушку опалубку.
  4. Залити опалубку бетонної сумішшю. Для міцності можна додати в бетон легкий армований пояс (замкнута монолітна залізобетонна конструкція, що проходить по контуру споруди).
  5. Перед тим як залити бетон, встановити опори або кріплення під каркас з металевого профілю.

Каркас теплиці самостійно монтувати потрібно не раніше, ніж фундамент вистоїться, - в середньому через 3 тижні.

вид фундаменту

Брус - популярний і доступний матеріал. Якщо теплиця невелика, вага каркаса з металевого профілю невеликий, фундамент з бруса цілком витримає верхню навантаження і додасть потрібну жорсткість теплиці. Такий фундамент легко зібрати і розібрати своїми руками, пересуваючи по всьому земельній ділянці з місця на місце.

Недолік у фундаменту з бруса один, хоча досить істотний - його недовговічність через схильності дерева гниття. Навіть після обробки брусків спеціальними препаратами, термін їх експлуатації обмежується 5-7 роками (8-10 років, якщо брус листяний, дорожчий). Але багатьох це не зупиняє при виборі: всього лише кожні 5-7 років витратити день на установку нового фундаменту - недорого і швидко.

Схема пристрою дерев'яного підстави для теплиці.

Найпростіший спосіб встановити фундамент з бруса своїми руками - обв'язати Перім теплиці брусом 12х12 см перетину.

  1. Брус обробити оліфою або однієї з численних просочень для дерева, які перешкоджають гниттю.
  2. Вирити траншею.
  3. У траншею викласти толь (покрівельний рулонний матеріал, що представляє собою оброблений дьогтьових складами картон).
  4. На толь укласти брус.

Обв'язка виявляється «в сорочці», і можна встановлювати теплицю з полікарбонату на каркас з металевого профілю за допомогою будівельних куточків.

Фундамент з бруса роблять навіть з кількох рядів, для надійності: траншея риється глибше. і ряди бруса з'єднуються шпильками з різьбленням.

Схема цегельного фундаменту для теплиці.

Цегла, на відміну від бруса, не гниє - фундамент з цегли для теплиці з полікарбонату на каркасі з металевого профілю буде міцніше і прослужить довше, ніж дерев'яний. Хоча вартість якісної цегли і матеріалів для укладання обійдеться дорожче, ніж брус.

  1. Вирити траншею (глибина 10 см, ширина 20 см).
  2. Спорудити в траншеї нехитру опалубку з непотрібних дощок.
  3. Залити опалубку бетонної сумішшю.
  4. Перевірити бетонну поверхню на горизонтальність, встановивши рівень на довгій дошці.
  5. Уставити анкерні болти (діам 12 мм) на торцях і бічних сторонах бетону відповідно до підставою тепличного каркаса.
  6. Через 5-7 днів укласти цегляний ряд так, щоб цегляні шви збігалися з анкерними болтами і були заповнені розчином повністю.

В ході монтажу теплиці з полікарбонату своїми силами в підставі каркаса просвердлити для болтів отвори і затягнути гайками з'єднання.

Якщо ділянку під теплицею володіє підвищеною вологістю, фундамент повинен бути гідроізоляційним, щоб вогкість не повідомлялася тепличним рослинам. Тоді фундамент своїми руками краще зробити з бетонних блоків.

Схема фундаменту з блоків.

Бетонний блок - будівельний матеріал з бетону, виготовлений методом лиття або пресування. Щоб збільшити теплоізоляційні властивості, блоки роблять пустотними. У зведенні фундаментів використовують водонепроникні блоки.

Стандартний бетонний блок має розмір 19,4 * 39,7 * 19,4 см, а так як між блоками будуть шви будівельного розчину (товщина 0,95 см), встановлений блок матиме розмір 20,3 * 40,6 * 20, 3 см. З огляду на це, потрібно розрахувати розміри теплиці так, щоб блоки не потрібно було розколювати.

Будівельний розчин складається з 4 частин піску, частини портландцементу і однієї чверті вапна.

Стіну з блоків будують з кутів, заповнюючи простір між кутами і залишаючи отвір для дверей теплиці: ширина отвору - 95 см (місце для косяків шириною 1,8 см) або 99 см (місце для брусів обв'язки 100х50 мм по двох сторонах від отвору).

  1. Укласти розчинну постіль для блоків незадовго до кладки (інакше розчин пересохне) товщиною 1,3-2,5 см і шириною 20-25 см.
  2. Укласти на ліжко кутовий блок строго горизонтально.
  3. Накинути розчин кельмою (кельму) на торці другого блоку і втиснути його в розчинну постіль на лінії з блоком кутовим. Перший ряд потрібно викладати гранично акуратно - тоді наступні ряди теж будуть ідеальними. Просувайтеся до середини від кутів.
  4. Після затвердіння розчину шви розшити для захисту кладки від дощу: зробити їх V-подібними або увігнутими.
  5. Встановити анкерні болти зверху фундаменту: заповнити порожнину в блоці розчином і вставити в нього болт.

Для теплиці з полікарбонату на каркасі з металевого профілю ідеально підійде кам'яний фундамент: він відмінно і довго утримує теплицю, це будівництво на століття. Хоча «вічність» обійдеться недешево, а кам'яна кладка - непросто: якісно і надійно скріпити нерівну поверхню каменю, грамотно укласти армований пояс (якщо теплиця великого розміру) і пролити кладку розчином - справа рук професіонала-муляра. Любителі зазвичай самостійно кам'яну кладку не роблять, хоча своїми руками встановити бутовий стрічковий фундамент цілком реально, було б бажання.

підготовка

  1. Вирішити, який камінь використовувати. Варто порадитися з ландшафтним дизайнером і каменярем. Оптимальний вибір - природний камінь, він називається бутовим, а фундамент з нього - стрічковим бутовим. Зручно буде використовувати бутовий камінь з місця проживання, це зменшить вартість і трудовитрати. Можна підібрати будь-який камінь: вапняк, черепашник, піщаник, доломіт, граніт.
  2. Кожен камінь ретельно оглянути: він не повинен бути більше 50 см, мати тріщини і інші дефекти. При ударі каменю молотком він не повинен расколоться.Перед початком роботи камені потрібно очистити і змочити водою.
  3. Підготувати, крім бутового каменю, цементний розчин, кілька дерев'яних брусків, щебінь, каміння, рваний камінь для заповнення простору між великими каменями.
  4. Підготувати інструменти: кувалду (для плинтовкой - розколювання каменів більше 30 кг ваги на більш дрібні), трамбування, розчинну лопату, кельму, кирку-молоточок, молоток-кулачок (для відколу кутів, надання форми паралелепіпеда і осаджування), рівень, рулетку, схил , порядовку, шнур.

Схема фундаменту з каменю.

особливості кладки

Камені без розчину не повинні стикатися, шви повинні бути не ширше 10-15 мм.

Перев'язка каменю набагато складніше цегляної перев'язки, тому камені просто підбирають один до одного і укладають так, щоб чергувалася кладка стусаном (короткої поверхнею) і ложком (довгастої поверхнею). У наступному ряду на точкових камені укладають ложкові, і навпаки.

Порядок роботи

  1. Вирити траншею необхідної глибини і ширини.
  2. Зробити подушку з піску (товщина 10-15 см).
  3. Ущільнити подушку за допомогою трамбування.
  4. Укласти перший кам'яний ряд: великі і як можна більш плоскі камені плоскою стороною покласти на піщану подушку насухо, без розчину.
  5. Наступні ряди виконуються способом «під лопатку».

під лопатку

  1. Камені обтесати, сколоти один щодо одного (приколки) і укласти шарами 20-25 см заввишки.
  2. Перший нижній ряд укласти на підставі, починаючи з каменів однієї висоти на перетині кладки, по кутах і через 4-6 мм (маякові і верстові камені).
  3. Нижній кам'яний шар залити рідким розчином цементу.
  4. По маякових і верстовим камінню натягнути причалки, щоб потім перевірити прямолінійність внутрішньої і зовнішньої кладки і її горизонтальність.
  5. Укласти залишилися камені.
  6. Після укладання кожного ряду зробити осадку каменів за допомогою трамбування і заповнити пустоти щебенем (розщебенюванням), розщебенювання ущільнити за допомогою молотка. Кладка повинна бути рівною, щільною, без розгойдування каменів.
  7. Після розщебенюванням кам'яні лави накрити розчином цементу (товщина 2-4 см), цемент з надлишком подавати на камені лопатою (при ущільненні видавлюється з кам'яних швів).
  8. Якщо необхідно, кам'яний ряд вирівняти додаванням розчину.
  9. Підгонку маякових і верствах каменів здійснити спочатку насухо, потім під камінь покласти розчин, а камінь на розчині осадити трамбівкою або молотком.

Каркас з фундаментом

Незалежно від того, з якого матеріалу і яким способом ви вирішите своїми руками зробити фундамент для теплиці з полікарбонату на каркасі з металевого профілю, не забудьте встановити в фундамент кріплення для каркаса майбутньої теплиці. Кріпленнями можуть бути горизонтальна рейка, куточок з металу, арматура та інші кріплення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама