Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Коли краще будувати: взимку або влітку?

Перед багатьма забудовниками, охочими придбати заміським будинком крім основного питання: «з якого матеріалу побудувати будинок» виникає ще один, не менш важливий: «коли краще будувати: взимку або влітку». Більшість будинків в Росії будується, в основному, в весняне річний період. Це обумовлено хорошими погодними умовами і безперервністю технологічного процесу.

Вважається, що будувати дерев'яний будинок в літній період - найкращий варіант, оскільки зимове будівництво більш затяжний і більш трудомістке. Однак у зимового будівництва дерев'яних будинків є безсумнівні переваги перед літнім. Розглянемо їх більш детально.

Якість будівельних матеріалів

Якість будівельних матеріалів

Волога, що міститься в деревині, сконцентрована, в основному, в серцевині стовбура дерева. При висиханні деревини вона прагне назовні. Якщо дерево вирубано влітку, то вологість деревини складає 60-70%.
При плюсовій температурі повітря (навесні і влітку) деревина під час сушки віддає вологу дуже інтенсивно, приблизно в 2-3 рази швидше, ніж при мінусових температурах. Це викликає появу глибоких тріщин уздовж усього стовбура дерева через високий внутрішньої напруги.

Взимку надходження соку з коренів (сокодвижение) припиняється, завдяки чому зменшується вологість деревини - до мінімальної. Волога при мінусових температурах повітря не випаровується, а виморожується. Це виключає розтріскування деревини при сушінні. Пиломатеріали з такого дерева виходять більш високої якості.

Взимку, до того ж, відбувається більш тривала і рівномірна усадка дерев'яних будівельних конструкцій, що дозволяє уникнути появи в них різних дефектів.

Отже, підбираючи матеріал для дерев'яного будинку, а особливо для будинку з профільованого бруса природної вологості, бажано віддавати перевагу лісі, зрубане в зимовий час, через більш сухий і якісної деревини.

Дія біологічних руйнівників

Різні біологічні руйнівники, такі як: цвіль, бактерії, гриби-сапрофіти, а також різні комахи і жуки-короїди завдають великої шкоди дерев'яним будівельним конструкціям.

Однак розвиватися і ефективно шкодити вони можуть тільки при плюсових температурах повітря і в умовах оптимальної вологості, тобто навесні і влітку. Тому, будуючи в цей період, необхідно подбати про захист дерев'яних конструкцій. Потрібно просочити їх різними антисептиками.

Взимку ж деревина має максимальну природний захист від негативної дії біоразрушітелей і комах, оскільки їх активність в цю пору року різко подає і практично зводиться до нуля.

Проблема з під'їзними шляхами

Оскільки каркасні дерев'яні будинки та будинки з профільованого бруса зводяться з готових модулів, виготовлених на заводі, то їх підвозу на будівельний майданчик необхідно приділити особливу увагу.

Влітку, особливо дощовим, транспортування матеріалів може перетворитися у велику проблему через відсутність під'їзних шляхів. До того ж влітку грунт на ділянці розбивається важкої будівельної технікою.

Взимку проблем з під'їзними шляхами не виникає, оскільки грунт замерзає, і будівельна техніка може під'їхати до будь-якої ділянки. До того ж важка техніка не спотворить земельну ділянку.

фінансова сторона

Вартість будівництва дерев'яного будинку включає в себе ціну на будівельні матеріали і вартість роботи будівельників.

Оскільки влітку попит на будівництво значно вище, ніж взимку, то й ціни і на будівельні матеріали, і на будівельні роботи значно вище. До того ж високий попит на будівельну продукцію і обмеженість можливостей виробництва веде до збільшення термінів поставки матеріалів (від декількох тижнів до місяця).

Взимку, навпаки, спостерігається значний спад купівельного попиту. Тому і продавці будівельних матеріалів, і будівельні організації, що займаються виробництвом і зведенням дерев'яних будинків, істотно знижують розцінки на свої товари і послуги, пропонуючи значні знижки. До того ж взимку істотно скорочуються терміни поставки матеріалів - до 2-3 днів.

Таким чином, якщо нам вдалося Вас переконати в тому, що зимовий будівництво дерев'яних будинків , А саме каркасних і з профільованого бруса має багато переваг перед літнім, то звертайтеся в компанію «ПанорамаДом». Будемо раді з Вами співпрацювати.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама