Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Металевий сайдинг під брус: переваги і недоліки. монтаж сайдингу

  1. монтаж сайдингу
  2. підготовка стін
  3. Рекомендації щодо виконання обрешітки під сайдинг
  4. утеплення стін
  5. герметизація
  6. Операції з підготовки монтажу сайдингу

Використання металевого (сталевого) сайдингу, своїм зовнішнім виглядом імітує такий будівельний матеріал, як брус, для обшивки фасадів будинків стає все більш популярним способом захисту будівель від несприятливих зовнішніх впливів, які виконують також і естетичну функцію

Використання металевого (сталевого) сайдингу, своїм зовнішнім виглядом імітує такий будівельний матеріал, як брус, для обшивки фасадів будинків стає все більш популярним способом захисту будівель від несприятливих зовнішніх впливів, які виконують також і естетичну функцію.

Панелі металосайдингу мають багатошарову структуру, всередині якої, найчастіше, знаходиться оцинкована сталь. А зовні вони або фарбуються за методом порошкового напилення, або на них наноситься полімерне покриття. В останньому випадку для створення тонкої захисної плівки використовується одне з перерахованих нижче видів покриттів:

А) поливинилхлоридное;

Б) поліуретанове;

В) акрилатні;

Г) поліефірне;

Д) полівінілденфторідное.

Застосовуючи спеціальний спосіб монтування сайдингу можна створювати вентильовані фасади будівель, надійно захищають стіни від появи на них конденсату.

Застосовуючи спеціальний спосіб монтування сайдингу можна створювати вентильовані фасади будівель, надійно захищають стіни від появи на них конденсату

Сьогодні сайдинг - широко затребуваний і популярний будівельний матеріал. І це пояснюється наявністю у нього ряду позитивних якостей. Нижче наведені деякі з них.

  1. Область робочих температур, при яких можна експлуатувати сталевий сайдинг, знаходиться в діапазоні -40 ... + 70 ° C. Причому ніякі різкі температурні перепади не можуть нашкодити цього матеріалу з маленьким коефіцієнтом лінійного теплового розширення.
  2. Панелі металосайдингу не горять, а, отже, можуть використовуватися як вогнезахист, як додатковий захід щодо запобігання пожежам.
  3. Сталевий сайдинг - екологічно чистий будматеріал, стійкий до цвілі і грибків.
  4. Його можна використовувати навіть в агресивному середовищі, завдяки тому, що у сталевого сайдингу висока хімічна і корозійна стійкість.
  5. Панелі металосайдингу мають досить високу міцність, що допускає можливість застосування їх навіть при будівництві об'єктів, що не мають огороджень.
  6. Виконуючи обробку фасадів будинків, між панелями металлосайдинга і стінами можна укладати теплоізоляційні матеріали і, тим самим, зробивши будівлю більш теплим, одночасно забезпечити зниження витрат на опалення. При цьому господарям житла буде легше підтримувати в ньому необхідний мікроклімат, завдяки вентильованого конструкції.
  7. Металевий сайдинг легко монтувати, тому таку роботу можна виконувати навіть без залучення професійних будівельників.
  8. Панелі сайдинга практично не змінюють своїх розмірів при нагріванні.
  9. Цей будівельний матеріал виготовляють найрізноманітнішого забарвлення.

Але є у сталевого сайдингу і недоліки.

  1. У разі виникнення сколів фарби сайдинг в цих місцях може почати іржавіти.
  2. Якщо при ударі утворилася вм'ятина, то панель потрібно замінювати нової.
  3. Для того щоб вилучити пошкоджену панель, доводиться розбирати всю конструкцію.
  4. Металлосайдинг є досить дорогим матеріалом.

Металевий сайдинг під брус сьогодні продається двох видів:

А) «Преміум», (має вартість квадратного метра в районі 400 рублів і виготовляється з корейської стали).

Б) «Економ» (має нанесене на сталь покриття з поліестеру і ціну за квадратний метр приблизно рівну 300 карбованців).

Розміри листів обох видів металллосайдінга «під брус» в цілому залежать від того, яка фірма цей будматеріал виготовляє, але зазвичай їх повна ширина - 215 міліметрів (при корисної ширині в 190 міліметрів). По довжині панелі цього типу сайдингу можуть бути, починаючи від 0,5 метра і аж до 6 метрів.

монтаж сайдингу

монтаж сайдингу

В процесі монтажу сайдингу слід дотримуватися деяких правил.

  1. Необхідно постійно перевіряти, що всі аркуші оздоблювального матеріалу в нижній частині закриті замками.
  2. Цвяхи повинні забиватися не до кінця, а з зазором приблизно в півтора міліметра між площиною панелі і початком капелюшки цвяха, щоб не зробити вм'ятину в будматеріалі і виключити деформацію сайдингу при змінах температури повітря. Необхідність зазору викликана тим, що зміни температури повітря, що стикається з металосайдингу, можуть призводити до змін згаданого вище зазору на ± 1 міліметр.
  3. Закріплювати листи сайдинга потрібно, починаючи з центру. А цвяхи повинні убиватися строго посередині отворів, щоб панель могла «грати».
  4. При кріпленні кутів (внутрішніх, а також зовнішніх) спочатку прибивають верхню частину цих елементів.

Монтаж можна здійснювати самому - або звернутися в професійну організацію. Найчастіше самі компанії, що продають сайдинг пропонують і його монтаж. наприклад, Строй Заман , Яка здійснює повний комплекс послуг з будівельно-монтажних робіт.

підготовка стін

Якість обробки сайдингом дуже сильно залежить від того, наскільки є рівною поверхню стіни, а, точніше навіть, обрешітки, на яку панелі завжди монтуються. Призначення обрешітки полягає ще і в тому, що таким чином створюється зазор для вентиляції стін. Її наявність не дає накопичуватися волозі, при цьому влітку стіни будинку будуть менше нагріватися, а взимку скоротяться витрати на опалення.

Щоб збільшити термін служби металлосайдинга його монтують поверх гідроізоляції. Крім того потрібно забезпечити гідрозахист всіх отворів, а також ділянок, в яких сайдинг стикається з іншими будматеріалами.

Рекомендації щодо виконання обрешітки під сайдинг

Рекомендації щодо виконання обрешітки під сайдинг

  1. При набиванні обрешітки на нерівні стіни будівлі під неї необхідно підкладати прокладки у вигляді невеликих шматків фанери або дощок, брусків.
  2. Як матеріал для обрешітки, що монтується на дерев'яні стіни, найкраще брати дерев'яні рейки 4 × 6 сантиметрів. А для стін бетонних або цегляних оптимальним рішенням буде виконання обрешітки з оцинкованого профілю.
  3. Монтуючи сайдинг горизонтально, рейки обрешітки кріплять, маючи в своєму розпорядженні по вертикалі і з кроком 35-45 сантиметрів.
  4. Рейки (і горизонтальні, і вертикальні) потрібно розміщувати так, щоб між ними були проміжки, щоб не погіршити вентиляцію під панелями.

утеплення стін

Використання сайдинга для обробки фасаду будівлі дозволяє здійснити також утеплення цієї споруди. Але при цьому потрібно обов'язково встановлювати гідроізоляцію, укладаючи гідроізоляційні матеріали безпосередньо на утеплювач і залишаючи невеликий зазор (близько двох сантиметрів) між панелями сайдінга і гідроізоляцією.

герметизація

Використовуючи герметик, потрібно ущільнити стіни в тих місцях, через які може проникати волога, тобто: в районі дверей і вікон, а також там, де в будинок проходять газові і водопровідні труби, або кабелі / проведення електричні, телефонні, телевізійні і т. п.

Операції з підготовки монтажу сайдингу

  1. Підійшовши до будь-якого краю довільної стіни, відзначити внизу той рівень, з якого буде починатися монтування сайдингу.
  2. Потім вбити цвях на сім сантиметрів вище цього рівня.
  3. Діючи так само, потрібно вбити ще один цвях і біля іншого кута стіни.
  4. Потім натягнути між двома цвяхами шнур або шпагат і додатково вирівняти його положення по рівню.
  5. По розташуванню шнура / шпагату за допомогою крейди на стіні будівлі провести пряму лінію між забитими цвяхами.
  6. Подібні дії виконати на всіх стінах будівлі.

Рекомендації по монтажу першої (стартової) панелі

  1. Встановити стартову панель так, щоб вона своїм нижнім краєм торкалася крейдяний лінії, і після цього прибити її.
  2. Цвяхи забивати в сайдинг потрібно так, як говорилося вище, а саме, з зазором між початком капелюшки цвяха і поверхнею панелі в півтора міліметра.
  3. Стартові панелі потрібно закріплювати, залишаючи зазор в 5 міліметрів між торцями, щоб забезпечити можливість їх температурного розширення.
  4. Всі кути, внутрішні, зовнішні, встановлюють в місцях стику стін. При цьому їх верх повинен знаходитися на 5 міліметрів нижче, ніж верхній край стіни, а низ - на 5 міліметрів нижче нижньої кромки стартовою першої панелі.
  5. Закріплювати кут починають зверху, вбиваючи цвяхи по обидва боки кута. А потім, рухаючись вниз, забивають далі цвяхи через кожні 25 сантиметрів.
  6. Решта листи сайдинга з'єднуються з раніше прикріпленими «в зацеп» і закріплюються цвяхами, так само як і найперший (стартовий) лист.

Рекомендації по кріпленню панелей біля вікон

  1. Приміряти панель, розташувавши її так, щоб її край виступав за кордон вікна. І зробити це для всіх панелей, розташованих по обидві сторони вікна.
  2. Потім відзначити ділянку, відповідний краю вікна, зсунувши його положення на 5-10 міліметрів. Це буде місце вертикального відрізу.
  3. Після цього потрібно зробити позначку відрізу в горизонтальному напрямку. Для чого потрібно, закріпивши невелику частину панелі біля вікна, намалювати на ній лінію, розташовану на 5 міліметрів нижче підвіконня, і перенести отриману мітку з цієї частини сайдингу на основну панель, і відрізати.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама