Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж даху, установка даху.

Установка даху починається після того, як ви визначитеся з її типом і видом покриття. Від другого аспекту залежить, як буде проходити монтаж даху, а також міцність і кількість необхідних витратних матеріалів для кроквяної системи .

Найбільш складним вважається монтаж даху з черепиці, так як вона вимагає більш міцної системи. Пов'язано це з порівняно великою вагою черепиці, для виготовлення якої використовується обпалена черепиця. Метал і шифер набагато легше і саме тому вибір покрівельного матеріалу настільки важливий. Для розрахунку кількості ступенів сходів на дах скористайтеся калькулятором онлайн розрахунку сходинок .

Щоб встановити крокви самостійно, вам будуть потрібні наступні матеріали:

- дошки;

- брус;

- гідроізоляційна плівка;

- рейки;

- утеплювач;

- цвяхи та шурупи.

Кількість витратних матеріалів, необхідних для того, щоб повністю завершити монтаж даху, залежить від її складності, розмірів споруди і типу покриття. Краще прорахувати все наперед, і, якщо не можете зробити це самостійно - скористайтеся послугами фахівців.

Після придбання всіх необхідних матеріалів можна починати роботи. Установка даху починається з установки мауерлата по периметру верхньої кромки стін. Це товстий брус, що виконує роль опори і фундаменту для кроквяної системи. Щоб дах був максимально міцною, кріплення повинні бути надійними. Укладаючи мауерлат, використовуйте рівень. Це допоможе уникнути перекосів. Можна використовувати різні елементи кріплення, але рекомендується віддати перевагу анкерним болтів, встановлювати які слід ще в процесі заливки армирующего пояса, залишивши тільки виступаючі кінці, на які пізніше буде насаджений брус.

Ще до того, як брус буде насаджений, в ньому повинні бути намічені і просвердлені отвори відповідно до кроку анкерних болтів, після чого на мауерлат повинен бути акуратно встановлений на місце з використанням кувалди. Обов'язково простежте, щоб брус сіл на місце повністю.

Установка даху складається з декількох послідовних етапів і установка мауерлата - перший з них. Далі слід змонтувати кроквяну ферму. Для неї використовуються товсті дошки або бруси. Слід враховувати, що саме на крокви припадатиме основне навантаження, тому на даному етапі монтаж даху повинен проходити без економії матеріалів. Для скріплення крокв між собою використовуйте додаткові матеріали - стяжки, перемички, розпірки і ригелі.

Якщо вам знайома установка даху і ви цілком здатні провести всі роботи своїми руками - монтаж даху буде для вас легким завданням. Але, зіткнувшись з нею вперше, краще проводити роботи з помічником - тоді робота буде йти швидше і легко.

Важливо звернути увагу на кілька нюансів:

- впирається кожну кроквяну ногу одним кінцем в мауерлат, іншим стикуйте з протилежного ногою.

- ширина кроку між кроквяними ногами розраховується з урахуванням ваги покриття і величини даху (чим більше навантаження - тим менше шах між кроквами).

Якщо ви проводите монтаж даху своїми руками і вибрали двосхилий тип покрівлі, кроквяна ферма буде складатися з трикутників, скріплених перемичками. Ці перемички називаються ригелями, а верхня частина ферми, де з'єднуються крокви, називається коником. Щоб полегшити роботу, трикутники можна робити на землі, а потім піднімати на дах і встановлювати в необхідному місці.

Пам'ятайте, установка даху повинна проводитися тільки після установки стельових балок. При установці трикутників спочатку монтуються крайні, а після скріплення їх коньковой балкою можна приступати до установки інших.

Для остаточного скріплення використовуються цвяхи і шурупи. Також установка даху має на увазі використання в необхідних місцях перемичок і стяжок, які зміцнять систему.

На стропильних ногах повинні бути набиті рейки для формування обрешітки . Кріпляться рейки поперек крокв, а крок між ними вибирається відповідно до типу покриття. І тільки після того, як всі вузли кроквяної системи будуть закріплені належним чином, а лати буде встановлена, установка даху на даному етапі може вважатися завершеною.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама