Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Навіс для машини на дачі своїми руками

  1. необхідний інструмент
  2. Матеріали і їх вартість
  3. Монтаж опорних стійок навісу
  4. Настил покрівлі навісу для автомобіля
  5. «Амарант» - широкий асортимент металоконструкцій

Хороший навіс на дачі захищає автомобіль від сонця і негоди. При інтенсивному використанні автомобіля, навіс набагато зручніше капітального гаража. Звести своїми руками оригінальний і практичний навіс для машини нескладно, скористайтеся нашими порадами та рекомендаціями.

Звести своїми руками оригінальний і практичний навіс для машини нескладно, скористайтеся нашими порадами та рекомендаціями

Вибравши відповідне місце, накидайте на папері план-схему з зазначенням точних розмірів, складіть калькуляцію і приготуйте інструмент.

Вибравши відповідне місце, накидайте на папері план-схему з зазначенням точних розмірів, складіть калькуляцію і приготуйте інструмент

необхідний інструмент

для побудови навісу у доброго господаря знайдуться практично всі необхідні інструменти. Щось з відсутнього завжди можна орендувати або попросити у сусіда. Необхідності в вузькоспеціальних інструментах немає, але в залежності від використовуваних для стійок матеріалів може знадобитися різний набір інструментів:

  1. Шанцевий інструмент: лопата, кувалда, кирка і лом - будуть потрібні для земельних робіт: вирівнювання майданчика і риття ямок під стійки навісу.
  2. Теслярський інструмент: молоток, ножівка по дереву, долото або стамеска - використовуються для установки дерев'яних стійок, лаг і обрешітки покрівлі навісу.
  3. Вимірювальний інструмент: рулетка, рівень або будівельний рівень, висок, плотницкий куточок - необхідні в будь-якому випадку для правильного монтажу і установки навісу.
  4. Електроінструмент: дриль, турбошліфовальная машинка, шуруповерт і біти, електролобзик. А в разі установки залізобетонних або металевих опорних стійок навісу для авто потрібно зварювальний апарат.

А в разі установки залізобетонних або металевих опорних стійок навісу для авто потрібно зварювальний апарат

До видаткових кріпильних матеріалів відносяться цвяхи, саморізи, болти, металеві куточки і т. П. Їх кількість і розміри визначаються в залежності від матеріалів і конструкції навісу.

Матеріали і їх вартість

Розрахунок матеріалів проводиться відповідно до креслення навісу для автомобіля. Взявши умовну довжину машини в 4 метри - навіс планується 5х2,5 м. Якщо авто перевищує звичайні габарити, джип або мінівен, навіс споруджується кілька просторіше, приблизно 6,5х3,5 м. Проектуючи навіс, відштовхуйтесь від габаритів покрівельних листів. Висота навісу повинна дозволяти вільно відкрити багажник. Це приблизно 2,5 метра.

Кількість опорних стійок в залежності від матеріалу, площі навісу і ваги покрівлі коливається від 4 до 10 шт. У разі якщо одна зі сторін примикає до будівлі, стійок потрібно менше. Матеріали для опорних стійок і каркаса навісу з металу:

  • труба кругла діаметром не менше 1 дюйма або аналогічна профилированная (квадратна або прямокутна);
  • металевий куточок з полицею не менше 50 мм або швелер, тавр або двутавр з товщиною металу від 3 мм.

труба кругла діаметром не менше 1 дюйма або аналогічна профилированная (квадратна або прямокутна);   металевий куточок з полицею не менше 50 мм або швелер, тавр або двутавр з товщиною металу від 3 мм

Вартість металевого прокатного профілю залежить від марки металу, найпоширеніший для стали 40 ГОСТ 1050-88, і ваги, що формується товщиною стінок. На сьогоднішній день труба профільна 50х50х3 варто в межах 250 рублів за метр. Куточок 50х50х5 - приблизно 200 рублів за метр.

Каркас з дерев'яного бруса обійдеться дешевше. Для опорних стійок брус з хвойних порід 100х100 приблизно коштує 100 рублів за погонний метр. Брус для каркаса 50х50 коштує близько 30 рублів пог. м. На ціну впливає сорт деревини, вологість і порода дерева.

На покриття навісу підійдуть будь-які матеріали, що застосовуються для покрівельних робіт:

1. Профнастил - з полімерним покриттям товщиною 0,4 мм коштує від 230 до 400 руб. / М2, аналогічний оцинкований в межах 180-250 руб. / М2. Оцинкований сталевий лист розміром 1000х2000х0,4 мм коштує приблизно 3300 рублів за штуку. Коник оцинкований розміром 2000х100 мм обійдеться в 120-200 рублів за штуку, а з полімерним покриттям - 250 руб. / Шт. Для облаштування даху з металу будуть потрібні додаткові та водостічні елементи.

Для облаштування даху з металу будуть потрібні додаткові та водостічні елементи

2. Шифер сірий типу СВ-40 має 7 або 8 хвиль при товщині 5,8 мм і стандартних розмірах 1750х1130 мм, варто 300-330 рублів за лист. Важить лист шиферу від 19 до 25 кг в залежності від товщини і щільності матеріалу. Дещо дорожче обійдеться кольоровий шифер - до 400 рублів лист. До недоліків шиферу можна віднести крихкість матеріалу і велику вагу.

До недоліків шиферу можна віднести крихкість матеріалу і велику вагу

3. Металочерепиця товщиною 0,4 мм коштує від 230 руб. / М2. Робоча ширина металочерепиці 1100 мм, загальна - 1180 мм. Це надійний і легкий матеріал для покрівлі навісу. Його легко транспортувати і монтувати.

Його легко транспортувати і монтувати

4. Пластикова покрівля призначена для козирків і навісів. Як правило, виготовляється з полікарбонату або поліхлорвінілу. Стандартний розмір аркуша 2000х900 мм або випускається в рулонах 10-20 метрів з шириною від 1,5 до 3 м. У середньому ціна листа в районі 400 рублів.

У середньому ціна листа в районі 400 рублів

Монтаж опорних стійок навісу

Для опорних стійок навісу по розмітці буряться або викопуються лунки глибиною 0,7 метра. Дно засипається щебенем і утрамбовується. Бетонованих кінець опорної стійки обробляється антисептиком і бітумною мастикою. Виставлені строго вертикально опорні стійки заливаються бетоном. Принцип установки опор однаковий для дерев'яних і металевих стійок.

Після висихання бетону на стійки монтується кроквяна конструкція для покрівлі. Дерев'яні опорні стійки по периметру обв'язуються дошкою 50х150 мм, на що утворився верхній вінець навісу встановлюється кроквяний скелет. Для нього підійде брус 50х100 мм з настановним кроком близько метра. Точний розмір кроку крокв диктує ширина покрівельного матеріалу. Кроквяний брус встановлюється в місцях нахлеста покрівельних листів.

для металевих стійок кроквяна система зварюється на землі. З куточка 50х50 мм за розмірами стійок зварюється прямокутний каркас. Для кутовий двосхилим даху навісу з того ж куточка навариваются крокви. Для арочної покрівлі використовується металева смуга. У кроквяної системі насверливаем отвори для кріплення покрівлі. Зазвичай крок отворів для будь-якого виду покрівлі становить 10-15 см. Кроквяна система встановлюється на опорні стійки і кріпиться зварюванням.

Настил покрівлі навісу для автомобіля

На крокви перпендикулярно їм нашивається лати. Для цього використовується як обрізні, так і необрізна дошка 20х100 мм. Перша лінія обрешітки набивається по краю ската, верхня лінія в місці кріплення коника. Відстань між лініями становить 50-70 см. Лінії повинні розташовуватися в місцях кріплення і нахлестов покрівлі.

Листи покрівельні починають укладати від нижнього кута до коника з нахлестом 10-15 см. Шифер кріпиться спеціальними оцинкованими цвяхами з великим капелюшком. Прибивається він легкими ритмічними ударами молотком по шиферному цвяху, встановленому на верхній точці хвилі.

Прибивається він легкими ритмічними ударами молотком по шиферному цвяху, встановленому на верхній точці хвилі

Для пластикового шиферу, профнастилу, металочерепиці застосовуються оцинковані саморізи, оснащені спеціальними пластиковими прокладками або прессшайбою. Зазвичай на один покрівельний лист потрібно 10-12 саморізів. Найчастіше покрівельні листи комплектуються набором кріплення відповідного кольору.

Найчастіше покрівельні листи комплектуються набором кріплення відповідного кольору

На каркас навісу з металу покрівельні листи кріпляться за допомогою болтів з металевими і ущільнювачів шайбами ​​або саморізами по металу, під якими встановлюються прокладки ущільнювачів.

рмнт.ру

15.02.17

«Амарант» - широкий асортимент металоконструкцій

Великий досвід виробництва металоконструкцій і металовиробів.

Навіси для машини з полікарбонату, паркани, огорожі, ворота, автоматика.

Будь-які види продукції з металу.

Контактна інформація:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама