Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Збірка будинку з профільованого бруса

  1. Чому профільований брус так зручний в будівництві?
  2. Основні етапи складання будинку з профільованого бруса

Профільований брус - особливий будівельний матеріал. Як і вся деревина, він довговічний, екологічний, привабливий. При цьому спеціальна обробка роблять його ще й максимально зручним при будівництві та експлуатації будинку. Розберемося докладніше.
Профільований брус - особливий будівельний матеріал

Чому профільований брус так зручний в будівництві?

Після калібрування колоди нарізаються на брус квадратного або прямокутного перерізу:

  • 100х100;
  • 100х150;
  • 150х150;
  • 150х200;
  • 200х200.

Потім поміщаються в верстат, який состругівают невеликий відсоток деревини і надає заготівлі необхідний профіль. Далі брус просушується до досягнення 8-12% вологи і направляється в будівництво.

Брус може мати різний профіль:

  • зі скошеними фасками;
  • німецький або «гребінка»;
  • скандинавський.

Профіль може бути одношіпним, двухшіпним або множинним ( «гребінка»). Нерідко випускається брус «під блокхаус» - D-образний з вигнутим на зовнішній стороні. Такий матеріал виглядає естетично і не вимагає додаткової обробки.

Тип профілю і перетин бруса підбирається виходячи з призначення будівлі. Брус «гребінка» перетином 100 підходить для легких сезонних будівель і господарських будівель. Брус перерізом 150 і 200 з двома шипами - оптимальне рішення для будівництва будинку постійного проживання в різних регіонах країни.


Основні етапи складання будинку з профільованого бруса

На гідроізольований фундаменті викладається перший вінець будинку. Нерідко для цих цілей використовується брус більшого перетину, ніж стіновий. Цей брус ретельно обробляється антисептиком. Якщо використовується готовий домокомплект, збірка проста і займає мінімум часу, так як всі елементи вже мають склянки прорізи і повністю підготовлені для монтажу.

На перший вінець укладається нижній вінець - брус з одного профилированной стороною. Зверху він покривається шаром антисептика, на який після висихання укладається джутовий ущільнювач шаром 5 мм.

балки перекриттів дерев'яного будинку також врізаються в перший вінець. Опорою балках може служити і ростверк фундаменту - це більш продумане рішення, так як при загнивання вінців замінити їх буде простіше, якщо вони не виступають опорою балок.

Далі брус укладається з урахуванням розташування шипів і пазів. Кожне ребро має збігатися. У профілі може бути передбачено ущільнення джгутом. Це підвищує ветроустойчивость будинку і знижує тепловтрати. Є профільований брус, в якому передбачена зовнішня прокладка джутовим ущільнювачем - мова йде про фінському профілі. В цьому випадку ущільнювач грає не тільки функціональну, але і декоративну роль.

Для додання стінам додаткової міцності після кожних двох брусів, покладених в шаховому порядку, можна скріплювати їх нагелями. Після того, як зведення зрубу закінчено, необхідно залишити його на час для усадки.

Якщо використовується висушений профільований брус, усадка займає в середньому 6 місяців. Роботи по збірці професіонали рекомендують проводити взимку, щоб до літа приступити до складання даху і фінальної обробці. Брус природний вологості вимагає 8-12 місяців на усушку і усадку. Зруб з висушеного бруса в перший рік всідається в середньому на 9 см, бруса природної вологості - на 15 см.

Дверні та віконні конструкції встановлюються в зруб тільки після завершення усадки. Існують певні прийоми, допомагають компенсувати усадку і уникнути зміни геометрії, які можуть бути небезпечні для покрівлі, дверей і вікон.

Зібрати будинку з профільованого бруса можна своїми силами. Для цього не потрібна бригада будівельників, не потрібно спеціального дорогого інструменту або важкої техніки.

Чому профільований брус так зручний в будівництві?
Чому профільований брус так зручний в будівництві?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама