Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

4 простих способи, як позбутися від комарів в квартирі

  1. 1. Встановіть на вікна москітні сітки
  2. 2. Захистіть себе від комарів за допомогою деяких запахів
  3. 3. Розвісьте ялинкову мішуру і дощик
  4. 4. Використовуйте електрофумігатори

Я розповім, якими ефективними способами можна позбутися від настирливих і кусючих комарів, щоб в повній мірі насолоджуватися літніми днями.

На моїй пам'яті не було жодного літа, яке пройшло б без «компанії» комарів. І навіть у міській квартирі від них не сховатися, не сховатися.

Щоб кровоссальні комахи не докучали своїм дратівливим писком і болючими укусами, потрібно постаратися не пустити їх в будинок. Для вирішення цього завдання я пропоную кілька перевірених способів.

1. Встановіть на вікна москітні сітки

До високих поверхів (9-12) комарі долітають рідко, тому москітна сітка може і не знадобитися, а ось мешканцям з 1 по 5 поверх без неї не обійтися. Неможливо відкрити кватирку для провітрювання приміщення, інакше комарі прилітають «погостювати» цілим роєм.

Якщо влітку ви відкриваєте двері на балкон, отвір краще завісити легкими шторами або встановити москітну сітку на магнітах , Яку можна зробити своїми руками.

Вентиляційні отвори теж рекомендується затягнути марлею. До речі, саме через цю «лазівку» комарі найчастіше і проникають в квартири верхніх поверхів.

Якщо ви завчасно приймете ці заходи, інші способи позбавлення від комарів вже не знадобляться. А тим, хто запізнився і запустив в свій будинок комах, доведеться вдатися до наступних заходів.

2. Захистіть себе від комарів за допомогою деяких запахів

герань

Розкладіть в кімнатах свіжі гілки бузини, черемхи, кавказької ромашки або базиліка, а під вікнами і на балконі поставте контейнер з розсадою томатів або герань в горщику. Комарі не люблять запах цих рослин, тому захочуть якнайшвидше покинути ваш будинок.

Хочете швидко позбутися від комарів в квартирі? Насипте на гарячу сковороду трохи камфори - і комахи загинуть від диму цієї речовини.

3. Розвісьте ялинкову мішуру і дощик

Нехай для ялинкових прикрас зараз не підходящий час, але ці предмети можуть відлякати комарів. Ні, комахи не подумають, що на дворі зима і тому потрібно кудись сховатися від холоду, просто розвішані на люстрі мішура в променях сонця або при світлі лампи буде відкидати відблиски, які злякають комах.

4. Використовуйте електрофумігатори

Ці спеціальні речовини (можуть бути в рідкому вигляді або нанесені на пластину), випаровуючись, виділяють токсичний пар, який знищує комарів. Вже через годину ви забудете, що таке настирливе дзижчання і укуси цих комах.

Для людини ця пара теж не корисний, тому застосовувати електрофумігатори потрібно обов'язково при відкритих вікнах.

Якщо у вас закінчилася рідина для електричного фумігатора і немає можливості купити нову, залийте замість неї екстракт евкаліпта. Комарі терпіти не можуть цей запах, тому не забаряться покинути ваш будинок.

Рятуйтеся від комарів ефективними способами - і нехай настирливі комахи вас більше не турбувати.

Хочете швидко позбутися від комарів в квартирі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама