Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Цитокініновою паста: інструкція із застосування для кімнатних рослин

  1. Склад цитокініновою пасти
  2. На що здатний препарат?
  3. Як самому зробити цитокініновою пасту
  4. Як і коли використовувати пасту?
  5. Плодові і овочі
  6. орхідеї
  7. фіалки
  8. Для інших рослин
  9. Запобіжні заходи
  10. аналоги пасти
  11. Відгуки про цитокініновою пасті

Цитокініновою паста - це препарат, що відноситься до групи гормональних речовин для стимуляції ділення і розмноження рослин. Його використовують у випадках, коли необхідно прискорити поява пагонів після пробудження або стимулювати розвиток бічних пасинків. Засіб відрізняється швидким настанням позитивного ефекту. Результативність стимулятора дозволило використовувати його в садівництві та квітникарстві. Цитокініновою паста - це препарат, що відноситься до групи гормональних речовин для стимуляції ділення і розмноження рослин

Паста цитокініновою: склад і застосування

Склад цитокініновою пасти

Інструкція містить інформацію про активних речовинах - бензіладеніне або б-БАП, які виступають стимуляторами поділу клітин у рослин. Додатково цитокиновая паста може вміщати різні вітаміни і ланолін. Найчастіше в складі є вітаміни B1 і B6, склад також додається бурштинової кислотою.

Діюча речовина забезпечує придушення розвитку центрального пагона і стимуляцію зростання бічних паростків. Завдяки подібному впливу квітка перетворюється в пишний кущ, додатково знижується швидкість його старіння і збільшується стійкість до захворювань. Засіб можна використовувати для вирощування квітів як в закритому грунті, так і садових сортів.

На що здатний препарат?

Цитокініновою паста вміщує в себе цитокініни, які беруть участь в процесах фізіологічного формування рослини. Засіб належить до фітогормонам, які мають мультифункціональний вплив. Найчастіший і важливий ефект - стимуляція клітинного ділення. При порівнянні з іншими препаратами групи, у цитокініновою пасти є кілька переваг:

  • прискорює формування пагонів, квітконосів або відростків для розмноження рослини;
  • при використанні в домашніх культурах, засіб сприяє збільшенню кількості жіночих квіток - це корисні пагони, на них буду утворюватися зав'язі. Особливо важливу роль має в закладці квіток жіночого типу у огірків і кукурудзи;
  • сприяє відновленню бульбових і цибулинних квітів після висихання або тургору. Садівники наносять мазь на очі кореневищ або бульб, потім їх переносять в живильне середовище до моменту появи 1-2 листочків;
  • знижує швидкість старіння квітки, відповідно, продовжується репродуктивна функція;
  • засіб служить для пробудження нирок;
  • забезпечує формування пагонів в бажаному місці;

    Цитокініновою паста в тюбику

  • впливає на появу і розвиток органів генеративного типу. При обробці маззю прискорюється викидання кольору;
  • впливає на обмін речовин в відростках рослини, які закінчили свій розвиток. Цитокініновою паста стримує в'янення і руйнування цих органів;
  • покращує стан рослин, які зазнали негативних умов вирощування: були посипані сіллю, росли в надмірно политій землі або сухому ґрунті, були схильні до впливу низьких температур.

Серед додаткових позитивних ефектів можна виділити - збільшення результативності інших добрив, рослини також швидше відновлюються після викидання кольору. Паста допомагає оживити квітка після різних негативних явищ.

Як самому зробити цитокініновою пасту

Сьогодні мало де продається цитокініновою паста, незважаючи на позитивні відгуки і популярність кошти. Навіть в спеціалізованих магазинах не завжди вдається зустріти цей препарат. Якщо все ж є бажання знайти, де продається речовина, варто робити замовлення в інтернет-магазинах. Є інший вихід - створити мазь самостійно, так як всі інгредієнти знаходяться у вільному доступі.

Для виготовлення кошти потрібно б-БАП (активна речовина), а також ланолін, тільки важливо, щоб він був зневоднених. Застосування інших восків тваринного походження неприпустимо. Приготування вимагає використання медичного спирту 96%, решта види технічного або питного типу не можуть застосовуватися в складі. Для зберігання потрібно також невелика пляшечка з затемненого скла.

Процес приготування:

  1. Взяти ємність з темного скла і налити в неї 20 мл спирту.
  2. У флакон додається 2-3 прозорі намистинки, вони допоможуть легше розмішувати суміш.
  3. Ланонін підігрівається в посуді зі скла. Для прогрівання необхідно встановити ємність на водяну баню. Процес слід продовжувати до моменту отримання рідкого речовини.

    Паста цитокініновою гормональна «EffectBio»

  4. Слід відокремити 1 г бензіладеніна і укласти у флакон. Потім суміш накривається пробкою і струшується.
  5. Суміш з флакона виливається в скляну посудину з підігрітим ланоліном. Все ретельно перемішується.
  6. Посудина знімається з водяної бані і зверху покривається кришкою. Важливо залишити невеликі дірочки для провітрювання, це допоможе вивітрити спирт. Рекомендується встановлювати суміш в теплому приміщенні без сонячного світла.
  7. Після усунення спирту вийде паста, процес займає близько двох днів. Готову мазь укладають в спеціальну посудину і зберігають в холодильнику. При дотриманні умов зберігання пасту можна використовувати протягом 5 років.

Існує й інший метод приготування кошти з фітогормонами, для цього буде необхідно мати листя столітника, воно ж деревоподібна алое. Рослина відрізняється здатністю синтезувати цитокініновою речовини в найкоротший термін.

Цитокініновою паста своїми руками:

  1. Зрізається дозрілий лист столітника і ретельно вимивається під водою.
  2. Попередньо готується плівка із пластику, в неї вкладається зрізаний лист. У загорнутий стані його поміщають в затемнене місце з невисокою температурою, приблизно 4 ° C на 2 тижні.
  3. Після процесу відстоювання лист ріжеться на скибочки, а потім укладається в посуд зі скла. Зверху подливается трохи медичного спирту і закривається кришкою.
  4. Коли витяжка буде отримана, необхідно очистити її від утворилися домішок, пропустивши рідина через сито, марлю або папір для фільтрування (найкраще).

Така маніпуляція дозволяє отримати речовину, яка за фізичними і хімічними властивостями є аналогом б-БАП. Подальший спосіб виготовлення пасти повністю відповідає першій інструкції. Дозування препарату - 1 г дозволяє обробляти до 200 стебел або кореневищ рослин.

Дозування препарату - 1 г дозволяє обробляти до 200 стебел або кореневищ рослин

Паста цитокініновою інструкція із застосування

Як і коли використовувати пасту?

Застосування цітоніновой пасти для різних кольорів приблизно так же само й має однакові принципи. Метод застосування для кімнатних і садових рослин залежить від основної мети препарату.

При необхідності прискорити пробудження нирок потрібно дотримуватися наступної інструкції:

  1. Спочатку потрібно створити невеликий надріз або подряпину на поверхні рослини, головне, робити неглибокі ушкодження. Всі надрізи виконувати ножем або голкою після дезінфекції. В окремих випадках можна використовувати зубочистку. Якщо є ороговевшая кора на поверхні рослини, необхідно зняти захисний шар.
  2. З'явиться відкритий зріз, на який потрібно нанести невелику краплю речовини (діаметр близько 2 мм). За допомогою невеликого інструменту слід розмазати пасту рівномірним шаром по поверхні.
  3. Процес очікування пробудження займає близько 7-10 діб.

Рекомендується проводити обробку пастою в період, коли відбувається пробудження квітки. Переважно відповідним періодом є закінчення зими або початок весни.

Застосування цитокініновою пасти для зародження нових нирок трохи відрізняється:

  1. За допомогою продезінфікованого інструменту необхідно зробити подряпину в зручному місці стебла, звідси і буде з'являтися нирка.
  2. Далі наноситься мазь в розмірі невеликої горошини, нею покривають місце появи подряпини.
  3. Очікувати народження квітконосу або інших відростків потрібно 1-2 тижні, тривалість багато в чому залежить від сорту квітки.

Важлива відмінність для народження квітконосу полягає в необхідності нанесення мінімальної порції пасти, а для формування вегетативних відростків слід наносити побільше препарату. Можна проводити маніпуляцію в будь-який час року, головне - тепло в приміщенні (для домашніх рослин) або на вулиці (для садових квітів).

Плодові і овочі

Цитокініновою паста ОВИ 1,5 мл

Рекомендується застосування цитокиновой пасти для кімнатного винограду, огірків з теплиці або кімнатного вирощування. Методика використання принципово не відрізняється. Важливо правильно визначитися з очікуваним результатом. Для отримання квітконосу необхідно використовувати краплю 0,5-1 мм, а для формування втечі для розмноження - 2-2,5 мм не більше головки сірника. Огірки можуть оброблятися тільки на цвітіння.

Для отримання рясного кольору слід обробляти гілки ближче до основи. Рекомендується покривати тільки нирки з квітками, інші бутони обробляти не варто.

Засобом можуть оброблятися цитрусові рослини, але дія препарату дозволяє тільки збільшити розгалуження куща. При вирощуванні лимонного або мандаринового дерева в більшості випадків з'являється 4-5 порядків гілок. Для кожного плоду потрібно близько 20 сформованих листя. Для вирощування і появи плода потрібно 3-4 обрізки, які проводяться щорічно, але в кімнатних умовах рослина не може витримати подібного навантаження. Внаслідок перерахованої ситуації виділяються «дзиги», вони тягнуть багато харчування і призводять до всихання деревця.

При подібних умовах необхідно 6-8 років до настання плодоношення. При обробці дерев пастою 1 раз в рік навесні, вдається отримати плоди вже на другий рік, а потім бачити їх щорічно.

орхідеї

Чи користуєтеся ви народними прикметами в садівництві?

Так, постійно 72 (22.64%)

Іноді 95 (29.87%)

Я не вірю в прикмети 36 (11.32%)

Дуже рідко 20 (6.29%)

Чи не користуюся 72 (22.64%)

У мене свої прикмети 23 (7.23%)

Back

Цитокініновою паста для орхідей використовується найчастіше через активної реакції на склад речовини. Для застосування мазі існує 2 основні причини: поліпшення розмноження або прискорення культивації.

Важливо відзначити, що паста для розмноження орхідей повинна враховувати особливість рослини - слабке кореневище, відповідно, забезпечити харчуванням все квітконоси рослина не в силах. Необхідно помірно обробляти квітконоси, а молоді квітки краще зовсім не стимулювати, інакше можуть впасти листя, і рослина загине.

Рекомендується проводити застосування на орхідеї в кінці зими або на початку весни. В цьому періоді квітка починає прокидатися. Цитокініновою паста для орхідей починає застосовуватися вже при утворенні квітконосу за такою технологією:

  1. Підібрати хорошу нирку, бажано в самому низу.
  2. Усунути верхню лусочку, що захищає нирку.
  3. Нанести невелику травму стеблу скальпелем або іншим інструментом.

    Цитокініновою паста - як правильно нанести на рослину

  4. За допомогою голки, обробленої в спирті, необхідно зробити пару невеликих подряпин і нанести на них трохи пасти.
  5. Надлишки речовини рівномірно розподілити по нирці.

Для настання результату потрібно чекати 2 тижні і на обробленій ділянці з'явиться цветонос або дитинко, яка дозволить розмножити квітка. Після використання пасти необхідно забезпечити підгодівлю, тепло і достатня кількість світла.

фіалки

Цитокініновою паста для фіалок часто використовується при розмноженні гібридних сортів рослини, так як гібриди важко розмножуються. Потрібно підрізати лист біля розетки ближче до грунту, і сформувати зріз під 45 °. Потім проводять висадку в легені види грунту і чекають появу коренів.

Дітки з пастою формуються швидше, слід зробити голкою пошкодження на корінці поблизу с горщиком. Це прискорює розвиток, а ефект буде помітний через 2 тижні.

Інший метод - виконують зріз верхівки з декількома рядами листя, потім проводиться стандартне укорінення, але на місці зрізу використовують пасту. Нею покривають всю поверхню зрізу.

Для інших рослин

Речовина може використовувати для різних кольорів, але практично завжди періодом нанесення є весна. Переважно пасту застосовують для роз в саду, так як кущі не можуть вчасно прокинутися після сильних морозів. Без використання речовини кущ зовсім не зацвіте, а листя з'явиться ближче до літа. З пастою в травні буде вже красивий кущ зі своєчасним і рясним цвітінням. Важливо додатково проводити підгодівлю з добривами з азоту і мінералів.

Важливо додатково проводити підгодівлю з добривами з азоту і мінералів

Цитокініновою паста застосування для кімнатних рослин

Стандартна схема часто застосовується для глоксинії, гібіскуса і антуріума. Серед цитрусових добре відгукуються на гормони: мандарин, апельсин, лимон. Може використовуватися також для хвойних рослин та інших культур, складних у вирощуванні.

Запобіжні заходи

Всі гормональні речовини вимагають дотримання техніки безпеки. Це важливо для забезпечення захисту власного здоров'я і запобігання настання шкоди по відношенню до рослин.

Основні правила:

  • при закінченні терміну використання, вказаного на упаковці, паста стає непридатною;
  • всі процедури проводяться в рукавичках. Важливо запобігти потраплянню на шкіру і слизові оболонки. По завершенні процедури руки вимиваються мильним розчином;
  • слід забезпечити захист речовини від дітей і тварин. Зберігати потрібно при невисокій температурі;
  • перед використанням необхідно підігріти засіб, для цього заносять в тепло на 2-3 години. Впливати опалювальними приладами не можна;
  • обробка пошкоджених або хворих квітів і дерев заборонена;
  • нирка готується акуратно, їй ушкодження протипоказані;
  • паста не повинна потрапляти на листочки і кореневища, це може привести до загибелі рослини;
  • Цитокініновою мазь необхідно наносити тільки на пагони сформованого рослини, яке вже виросло і відрізняється хорошим станом здоров'я. Рекомендується обробляти до трьох нирок за одне застосування.

аналоги пасти

За принципом дії можна виділити 2 аналога:

  • «Цітодеф» - синтетичне засіб з цітонінамі. Має порошкоподібну форму. Речовина розводиться у воді, потім їм обприскують рослини. Забезпечує розростання куща, поліпшення кольору і збільшення товщини стебла;
  • KeikiGrow Plus - це ідентичне речовина, що проводиться в Канаді. Спосіб використання аналогічний.

Відгуки про цитокініновою пасті

У мережі є численні відгуки про препарат:

Наталя:

«Моя орхідея почала пропадати, вирішила не чекати неминучого результату і опрацювала нирку маззю для пробудження. На гілці дійсно почався рух, але я вирішила прибрати гілку від стовбура і поставити в парник. Гілка довгий час розвивалася, правда, коріння пустити було важко. Вдалося висадити гілочку тільки через 3 місяці ».

Галина:

Ваша улюблена плодово-ягідна культура

Абрикос 32 (7.46%)

Виноград 70 (16.32%)

Вишня 44 (10.26%)

Груша 46 (10.72%)

Полуниця 75 (17.48%)

Агрус 12 (2.8%)

Малина 58 (13.52%)

Слива 14 (3.26%)

Смородина 22 (5.13%)

Яблука 41 (9.56%)

Інше 15 (3.5%)

Back

«У мене довгий час росте драцена, яка практично не розвивається, весь час стоїть на одному місці. Чого тільки не робила, а результату не було. Вирішила ризикнути і скористатися цитокініновою пастою. Через 1 місяць був сформований відросток величиною 5 см. Для мене це перемога і нагорода за кілька років праць ».

Найуспішніше в овочівництві працюють люди, які люблять природу, володіють особливим баченням самих незначних змін в житті рослин, вміють рівномірно розподілити фізичне навантаження, терпляче виконувати свою роботу.

Всіма цими якостями володіє Олег Іванович Помідоркін - активна людина, дипломований фахівець, справжній знавець своєї справи. А адже робота городника, як і будь-яка інша робота в сільському господарстві, вимагає крім знань специфіки вирощування та догляду за рослинами ще й фізичних зусиль.

Треба вміти рихлити ґрунт, прополювати посадки, підсипати грунт, працювати з добривами, готувати насіння овочевих культур до посіву. Потім висівати їх овочевими сівалками або вручну, вапнувати грунт.

В даний час накопичені за 43 роки практичної діяльності знання Олег Іванович застосовує на своїй ділянці, яким успішно займається більше 10 років.

На що здатний препарат?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама