Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як встановити галогенний прожектор

Останнім часом стали популярними прожектори для вуличного освітлення. Вони дійсно досить непоганий варіант, щоб висвітлити майданчик на своїй ділянці. Один з таких прожекторів ми детально сьогодні розглянемо і докладемо фотоінструкцію, як правильно під'єднати його і встановити.

Перед вами типовий представник прожекторів для вуличного освітлення китайського виробництва Перед вами типовий представник прожекторів для вуличного освітлення китайського виробництва. Втім, піднебесне походження не так важливо для самого прожектора, адже багато чого буде залежати від лампи. Наведемо розшифровку усього, що видно на упаковці:

  • Прожектор може використовуватися в мережі 220-240 вольт.
  • Галогенну лампу рекомендовано встановлювати не більше 150 Вт потужності.
  • Використовувана лампа довжиною 78,3 мм і з типом цоколя R7S. Буква «R» означає, що на лампі цоколь з утопленими контактами, «7» - це діаметр цоколя, а «S» - кількість контактів на одному цоколі (1).
  • 2 кольори - мається на увазі, що прожектор може бути виконаний в двох колірних варіантах: білому або чорному. У нашому випадку це чорний колір.
  • Ступінь захисту IP I - це захист від проникнення предметів і пилу. З максимальних 6 одиниць присвоєно 5, що означає майже повну пилезахищенності. P - це захист від проникнення вологи, де з максимальних 8 одиниць прилад отримав 4 - може витримати бризки, що падають в будь-якому напрямку.
  • У прожекторе є клема для підключення захисного заземлення.
  • Прилад може бути змонтований на поверхню, для займання якої потрібна температура понад 200 ° С.
  • Мінімальна відстань від скла до освітлюваної поверхні повинно бути не менше 1 метра.
  • Прилад призначений для зовнішнього освітлення, тобто поза будинків і квартир.

Потрібно сказати, що всі ці попередження ігнорувати не можна, але про це мова нижче.

Як підключити прожектор для вуличного освітлення

Для підключення освітлювального приладу нам знадобиться певний інструмент і матеріали: Для підключення освітлювального приладу нам знадобиться певний інструмент і матеріали:

  • Кабель. Якщо прилад рекомендують заземлити, то краще використовувати трижильний шнур і вилку з заземлюючим контактом.
  • Стриппер. Щоб зняти якісно ізоляцію, краще використовувати не зуби або лезо, а стриппер.
  • Викрутки. Одна хрестоподібна - зняти кришку і прикручувати сам прилад, друга шліцьова, щоб приєднати проведення.
  • Кусачки і ніж для редагування кінчиків проводів або різу першого шару ізоляції мережевого шнура.

Порядок дій:

  1. З заднього боку прожектора відгвинчуємо кришку. Усередині ви побачите клеммник з трьома колодками. До середньої підведений заземлення, а до крайніх прикручені мережеві дроти, що ведуть від контактів.
  2. Готуємо шнур живлення. У нашому випадку потрібен був короткий шнур, тому ми скористалися вже майже повністю готовим шнуром від старого електрочайника. З одного боку зрізаємо перший шар ізоляції і Стрипер оголяємо кожен провід на 4-6 мм.
  3. Підготовлений кабель вставляємо в отвір збоку і затискаємо контакти. Важливо не сплутати заземлення - він зелено-жовтого кольору і має підходити до середньої колодці. Звертаємо увагу, що клеммник після кріплення проводів повинен бути посаджений на два пластикових штирі.
  4. Відгвинчуємо передню кришку, щоб вставити лампу. Вона кріпиться одним болтом, так що це секундна справа.
  5. Акуратно витягуємо галогеновую лампу з упаковки. Саме акуратно і бажано не прямим дотиком пальців, а через рукавички або поліетиленовий пакет - що буде під рукою. Якщо ви дозволите собі брати голими пальцями лампу, то термін її життя буде коротким. Жир, хоча ви його можете не відчувати, потрапить на поверхню скла і тоді лампа швидко перегорить.
  6. Вставляємо лампу. Спочатку одну сторону, потім трохи натискаємо в сторону став на місце цоколя і вставляємо другий кінець лампи. Тут важливо переконатися, що контакт точно потрапив на цоколь.
  7. Закручуємо передню кришку і вже можна підшукувати місце для остаточного монтажу.

Як встановити галогенний прожектор

Як видно, процес підготовки нескладний, але деякі нюанси потрібно враховувати. Наприклад, ми не полінувалися заміряти температуру на поверхні скла, коли лампа загострилася. Вона склала 143 градуса на відстані близько 2-3 мм від жароміцного скла передньої кришки. Як видно, процес підготовки нескладний, але деякі нюанси потрібно враховувати Приготуйтеся до того, що під лампою влітку у вас завжди буде купа Обпалившись комарів, молі та інших комах, яких привабило світло. Також не забувайте про попередження, що світло повинне падати на поверхню далі одного метра.

Для установки приладу є спеціальна П-образна рамка з трьома отворами. Якщо рамку жорстко закріпити на вертикальній поверхні, то прожектор зможе нахилятися в діапазоні 90 ° і навіть трохи більше.

замість висновку

Нічого складного в тому, як встановити галогенний прожектор, немає. Тільки дотримуйтесь рекомендацій: не встановлюйте лампу понад 150 Вт потужності, підберіть кабель правильного перетину під цю потужність, не забудьте заземлити прилад і дуже акуратно міняйте лампи. А при складанні після установки лампи не забувайте перевіряти: чи не потрапило всередину щось, що може спалахнути.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама