Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Блог - Відмінності між світлодіодним і енергозберігаючої лампочками

  1. Світлодіодні лампи і їх особливості
  2. Особливості компактних енергозберігаючих ламп
  3. Види енергозберігаючих ламп
  4. Відмінності і схожість світлодіодних і енергозберігаючих лампочок
  5. Порівняльна яскравість світлодіодних і енергозберігаючих ламп
  6. Різні в тепловіддачі енергозберігаючих та світлодіодних лампочок
  7. Термін служби світлодіодних і енергозберігаючих ламп
  8. Порівняльна безпеку утилізації енергозберігаючих та світлодіодних ламп
  9. Вигода застосування світлодіодних лампочок
  10. Певна схожість енергозберігаючих та світлодіодних лампочок
  11. Взаємозамінність світлодіодних і енергозберігаючих ламп
  12. Поступова повна заміна енергозберігаючих люмламп на світлодіодні

В даний час з'явилося більше кількість джерел освітлення, і кожен вид позиціонує себе, як найяскравіший, самий економний і найкомфортніший для очей

В даний час з'явилося більше кількість джерел освітлення, і кожен вид позиціонує себе, як найяскравіший, самий економний і найкомфортніший для очей. Спробуємо розібратися в цьому розмаїтті, і розберемо, чим відрізняються світлодіодні лампи від енергозберігаючих.

Світлодіодні лампи і їх особливості

В першу чергу дамо визначення світлодіодної лампи - це джерело освітлення твердотільного типу, принцип роботи якого грунтується на отриманні випромінювання світла при проходженні електрики через певну зону напівпровідників. Таким чином, світлодіоди можна визначити, як напівпровідники, призначені для випромінювання світлового потоку. Своїм принципом роботи вони значно відрізняються від всіх інших видів ламп.

Особливості компактних енергозберігаючих ламп

Енергозберігаючі лампи - це джерела освітлення, які, при споживанні мінімальної напруги забезпечує максимальну світловіддачу. Тобто фактично це низьковольтні лампи, принцип роботи яких може відповідати принципу люмінесцентної лампи лінійного типу, за принципом світлодіодним, за принципом флуоресцентної або навіть галогенною лампи.

Види енергозберігаючих ламп

Таким чином, можна стверджувати, що енергозберігаючі лампи можуть бути різних видів, і цим відрізняються один від одного. Найменування енергозберігаючих лампи отримали тому, що для їх роботи потрібно мінімум електроенергії, і при цьому вони служать у декілька разів довше, ніж лампи розжарювання . Строго кажучи, тільки флуоресцентні лампи можуть бути названі енергозберігаючими.

Відмінності і схожість світлодіодних і енергозберігаючих лампочок

У чому схожість і відмінності енергозберігаючих та світлодіодних ламп? Які техніко-експлуатаційні характеристики мають обидва види ламп? І які лампи все-таки краще? Спробуємо відповісти на ці питання, розглянувши насамперед такий параметр, як яскравість, яка вимірюється в люменах і характеризує продуктивність джерела освітлення.

Порівняльна яскравість світлодіодних і енергозберігаючих ламп

Для порівняння візьмемо просту лампу розжарювання на 100Вт - її яскравість становить 1700лм. Світлодіодна лампа низького напруги на 13Вт видає 1000лм, а енергозберігаюча флуоресцентна лампа напругою 13Вт видає яскравість 800 лм. Таким чином, ми бачимо, що при однаковій напрузі світлодіодна лампа дає більш яскраве освітлення. При цьому враховуємо, що напруга лампи - це споживання нею електроенергії отже, економічний фактор підтверджується для обох видів ламп, але енергозберігаюча все-таки буде трохи тьмяніше.

Різні в тепловіддачі енергозберігаючих та світлодіодних лампочок

Наступний параметр для порівняння - тепловіддача. Вона має значення з багатьох причин: збереження меблів, підтримання нормального температурного режиму в приміщенні, збереження техніки. Так ось найнижчою температурою розжарювання мають світлодіодні лампи - тепловіддача тієї ж 13Вт лампочки становить 30,5С, тоді як енергозберігаюча лампа того ж напруги має тепловіддачу 81.7С. Звичайно, це ніщо в порівнянні з тепловіддачею 100Вт-ною лампи розжарювання - 168,5С, але в будь-якому випадку і цей показник у світлодіодної лампи більш привабливий.

Термін служби світлодіодних і енергозберігаючих ламп

Третій параметр - тривалість експлуатації лампи . Багатьом відомо, що енергозберігаюча лампа розрахована на 8000 годин роботи, але мало хто знає, сто світлодіодні лампи прослужать не в приклад довше, так як розраховані на 50 000 годин експлуатації. Знову-таки для порівняння: галогенна лампа розжарювання 100Вт пропрацює всього 750 годин. При цьому енергозберігаючі лампи мають тенденцію з часом тьмяніти, втрачати яскравість, тоді як світлодіодні зберігають всі параметри аж до закінчення терміну придатності - тобто дуже і дуже нескоро.

Порівняльна безпеку утилізації енергозберігаючих та світлодіодних ламп

Що стосується утилізації після закінчення терміну експлуатації, то і тут за світлодіодними лампами залишаються лаври першості, оскільки їх можна просто викинути, так само, як і лампи розжарювання. А ось енергозберігаючі лампи викидати просто так не можна, тому що колба лампи заповнена парами ртуті, які, випаровуючись, забруднюють атмосферу, вільно просочуються в воду, землю, отруюючи і їх теж. Тому їх необхідно утилізувати тільки за певними правилами.

Вигода застосування світлодіодних лампочок

Таким чином, цілком очевидно, що світлодіодні лампи є найбільш вигідними в усіх відношеннях: вони зберігають в собі якість енергозбереження, споживаючи мінімум електроенергії, і при цьому працюють в десятки разів довше, ніж будь-яка інша лампа. Сучасні виробники випускають великий асортимент таких світлодіодних ламп, а також світлодіодних світильників для них.

Певна схожість енергозберігаючих та світлодіодних лампочок

Що стосується енергозберігаючих ламп, то і вони користуються великим попитом, тому що дають якісний колірний потік, дуже комфортний для очей, і при цьому також зберігають функцію енергозбереження. В принципі, в цьому світлодіодна і енергозберігаюча лампа схожі, і їх вартість не надто відрізняється. Головне - ці лампи взаємозамінні, тому що виробники подбали про відповідність цоколя будь лампи, і патронів світильників для них.

Взаємозамінність світлодіодних і енергозберігаючих ламп

В даний час взаємозамінність джерел освітлення є принциповою для виробників, а тому практично всі лампи випускаються з різними розмірами цоколя, в тому числі і в двох стандартних рішеннях. При цьому енергозберігаюча лампа може виглядати, як лампа розжарювання, у якої колба - матова.

Справа в тому, що сучасні люмінесцентні лампи, що є за своїм принципом роботи енергозберігаючими. Виготовляються особливим чином: люмінесцентна тонка трубка полягає в колбу з кварцу, яка за формою і розмірами абсолютно ідентична звичної лампі розжарювання і вкручується в стандартний електричний патрон .

Поступова повна заміна енергозберігаючих люмламп на світлодіодні

світлодіодні лампи також можуть мати аналогічну форму, і в зв'язку з цим неможливо при простому огляді бути впевненим в типі лампи, але слід звірятися з інформацією на упаковці, в якій вказується номінальна напруга лампи, її тип, і інша корисна інформація, що включає термін експлуатації лампи. При цьому також слід враховувати, що нестандартна оригінальна форма лампи збільшує її вартість не тому, що у неї є якісь удосконалення, а саме через форми, виготовлення якої вимагає великих витрат. Але чим швидше і більше виробники вдосконалюють світлодіодну продукцію, тим більше її стає в продажу. І тим більш привабливою ставати її ціна в магазинах . Так що дуже скоро ми станемо свідками повної заміни всіх типів ламп на світлодіодні.

Які техніко-експлуатаційні характеристики мають обидва види ламп?
І які лампи все-таки краще?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама