Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зняти вінілові шпалери

  1. Підготовчі роботи
  2. технологія видалення
  3. додаткові рекомендації
  4. Відео

Сьогодні багато власників міських квартир, проводячи косметичний ремонт, не знають, як зняти вінілові шпалери, якими раніше були обклеєна кухня або вітальня, передпокій або спальня

Сьогодні багато власників міських квартир, проводячи косметичний ремонт, не знають, як зняти вінілові шпалери, якими раніше були обклеєна кухня або вітальня, передпокій або спальня. Шпалери належать до найбільш популярним і доступним за ціною обробних матеріалів, широко використовуваним для фінішного оформлення та декорування поверхні стін.

Сучасні виробники пропонують великий вибір найрізноманітніших покриттів, що характеризуються відмінними естетичними та експлуатаційними властивостями. Однак з плином часу навіть найкрасивіші і практичні шпалери зношуються або просто набридають, і на зміну їм хочеться поклеїти нові, більш модні і стильні покриття.

Підготовчі роботи

Всі прекрасно знають, що наклеїти шпалери не дуже складно. Набагато складніше зняти шпалери, для чого необхідно мати певний досвід і практичними навичками. Головне, перед тим як приступити до обклеювання стін, ретельно підготувати їх, видалити стару обробку і вирівняти навіть незначні нерівності . На цьому етапі часто виникає одне питання: «Як зняти вінілові шпалери?» Справа в тому, що міцність верхнього шару цього типу обробки і стійкість матеріалу на розрив призводять до певних труднощів при його видаленні. Вініл міцно тримається на клейовому складі і видалити його можна, тільки знаючи всі особливості проведення демонтажних робіт.

Виконуючи підготовку стін, слід обов'язково дотримуватися правил техніки безпеки. Попередньо необхідно знеструмити в кімнаті електропроводку, щоб уникнути в процесі робіт нещасних випадків і замикання.

Попередньо необхідно знеструмити в кімнаті електропроводку, щоб уникнути в процесі робіт нещасних випадків і замикання

Для зняття вінілових шпалер потрібно заздалегідь придбати якісний, надійний і бажано сертифікований інструмент:

  • Поролонові валики з довгою і короткою ручкою.
  • Металеві скребки.
  • Сталевий шпатель.
  • Спеціальний валик з вбудованими цвяхами ( «шпалерний тигр»).
  • Спеціальний розчин або тепла вода для зняття шпалер.
  • Губки.
  • Ганчір'я.
  • Драбина).

якщо вінілові шпалери були наклеєні на підставу з декількох шарів паперу або газет, їх буде значно простіше видалити. Такий багатошаровий «пиріг» досить тільки підчепити шпателем і він піти шарами разом з підкладкою з паперу. Залишиться тільки остаточно очистити стіни від надлишків газет за допомогою теплої води і скребків.

Коли шпалери з вінілу нанесені безпосередньо на обштукатурену поверхню не варто їх відразу намагатися відірвати від стіни, так як одночасно може демонтуватися частина шпаклівки або штукатурки.

технологія видалення

технологія видалення

Перед тим як зняти вінілові шпалери, слід пам'ятати, що матеріал цих покриттів складається з двох шарів: паперового і полівінілового. Тому видалення шпалер слід починати з демонтажу верхнього шару, відриваючи його від паперового підстави.

Тому видалення шпалер слід починати з демонтажу верхнього шару, відриваючи його від паперового підстави

Якщо вийде зняти плівку і не пошкодити підкладку нижнього шару, то її можна залишити в якості підстави для наклейки нових шпалер. При пошкодженні паперового шару його видаляють за допомогою теплої води і скребка (або шпателя).

При пошкодженні паперового шару його видаляють за допомогою теплої води і скребка (або шпателя)

Фахівці замість води рекомендують застосовувати спеціальний розчин для зняття шпалер , Який значно спрощує процес демонтажу. При використанні розчину спочатку слід уважно вивчити інструкцію виробника з техніки безпеки і технологію його нанесення.

Якщо вінілові шпалери мають дуже міцне вологостійке плівкове покриття, яке дуже складно зняти за допомогою шпателя або скребка, то спочатку по всій поверхні слід зробити зубчастим валиком часті насічки. Потім вже підготовлену поверхню змочують спеціальним розчином або дуже теплою водою. Через насічки розчин або вода потрапляють під плівку і через деякий час її простіше демонтувати будь-яким підручним інструментом.

додаткові рекомендації

  • Для ділянок стін, з яких особливо важко видаляються вінілові шпалери, можна використовувати праску з отпарівателем, направляючи струмінь пара безпосередньо по важко видаляється місце.
  • Слід пам'ятати, що рясне зволоження покриття може пошкодити підготовчий шар шпаклівки або штукатурки під шпалерами.

Слід пам'ятати, що рясне зволоження покриття може пошкодити підготовчий шар шпаклівки або штукатурки під шпалерами

  • Фахівці не рекомендують відразу зволожувати або покривати спеціальним розчином всю стіну одночасно. Справа в тому, що поки буде проходити обробка однієї ділянки, інша частина шпалер може повністю висохнути.
  • Видаляти вінілові шпалери найкраще від стиків, обережно обдираючи покриття біля вимикачів і розеток.

Видаляти вінілові шпалери найкраще від стиків, обережно обдираючи покриття біля вимикачів і розеток

  • Невеликі ділянки паперового підстави можна швидко і легко видалити за допомогою наждачного паперу дрібної фракції.
  • При використанні теплої води слід заздалегідь подбати про захист підлогового покриття від зайвої вологи.

Після закінчення демонтажних робіт перед нанесенням нових шпалер поверхню рекомендується обробити спеціальною проникаючої грунтовкою .

Відео

Пропонуємо вашій увазі відеоролики, які демонструють процес видалення старих шпалер зі стін.

А цей відеоролик присвячений видалення шпалер спеціальним валиком.

На цьому етапі часто виникає одне питання: «Як зняти вінілові шпалери?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама