Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виготовити наличники для вікон?

  1. Відео: Різьблені лиштви на вікна
  2. Виготовлення дерев'яних наличників своїми руками


Всім прекрасно відомо, наскільки красиво виглядають вікна, прикрашені різьбленими лиштвами. У багатьох селах перебували справжні майстри, які з підручних матеріалів і інструментом створювали невеликі шедеври. Незважаючи на те, що мода зараз диктує мінімалізм у всьому і акцент на функціональності, оригінальні лиштви ніколи не вийдуть з моди, так як така краса робить сучасні пластикові вікна значно кращою і жвавіше.

Відео: Різьблені лиштви на вікна

З давніх часів лиштви на вікнах в дерев'яному будинку використовували як як функціональний елемент споруди, так і в якості декоративного. Головним призначенням наличників є захист приміщення від проникнення холоду в зимовий період часу, який може надходити в будинок через щілини між вікном і стінами. Виготовляються лиштви звичайно з полімер, поліуретану, фанери, а також з дерева. Останні для нашої місцевості є найбільш характерними. Такі лиштви є найбільш екологічно чистими, що також не маловажно. Правильно виготовлені і оброблені дерев'яні лиштви здатні служити і радувати око протягом довгих років.

Виготовлення дерев'яних наличників своїми руками

Для того, щоб прикрасити вікна ПВХ дерев'яними лиштвами, Ви можете виготовити їх самостійно. При наявності мінімальних столярних навичок цей процес не займе багато часу. Для роботи Вам знадобляться:

  • основний матеріал - дерев'яні дошки товщиною 2-2,5 см;
  • шматок вагонки для створення укосів;
  • олівець;
  • лінійка або рулетка;
  • саморізи;
  • металеві куточки;
  • машинка для шліфування;
  • в разі потреби декоративні елементи (ножівка для різьблення по дереву).

В першу чергу необхідно за допомогою лінійки або рулетки заміряти вікна . Відзначити олівцем на дошках довжину двох сторін наличників (горизонтальної та вертикальної), після чого ножівкою відрізати зазначену довжину. Якщо Ви хочете, щоб Ваші лиштви були прикрашені художнім різьбленням, використовуйте трафарет для нанесення на них малюнка, вирізати який необхідно ножівкою.

Після відрізання всіх деталей вони повинні бути відшліфовані спеціальною машинкою або вручну (наждачним папером) в місцях, де шліфувальна машинка не дістає. Далі все заготовки майбутніх наличників з'єднуються між собою саморізами, металевими куточками. Ось власне і все, що потрібно для виготовлення лиштв.

Щоб уникнути забруднення стін і вікон будинку фарбою пофарбувати наличники стоїть перед їх установкою на вікна. При бажанні виділити фактуру деревини замість фарби краще скористатися оліфою, яку слід нанести на лиштви в кілька шарів. Після висихання фарби або оліфи лиштви за допомогою саморізів встановлюються на вікна будинку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама