Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення вікон на зиму

  1. Правила утеплення дерев'яних вікон
  2. утеплення стулок
  3. герметизація стекол
  4. Підвищення теплоізоляції укосів і підвіконь

Своєчасне утеплення дерев'яних вікон - обов'язковий етап підготовчої роботи до зимового періоду. Це не відноситься до сучасних дерев'яних вікон з євробруса зі склопакетами, так як їх конфігурація в сукупності з професійним монтажем забезпечують мінімальні теплові втрати.

Це не відноситься до сучасних дерев'яних вікон з євробруса зі склопакетами, так як їх конфігурація в сукупності з професійним монтажем забезпечують мінімальні теплові втрати

Правила утеплення дерев'яних вікон

Мета будь-якого утеплення - зменшення передачі теплової енергії з приміщення на вулицю. Велика частина її передається через вікна, так як вони можуть займати до 70% від загальної площі зовнішніх стін. Перед початком робіт проводиться аналіз фактичного стану конструкції, визначаються найбільш "вразливі" місця.

Потім вибирається технологія утеплення дерев'яних вікон з урахуванням сучасних методик і засобів. Фахівці не рекомендують застосовувати такі морально застарілі способи підвищення теплоізоляції:

  • Використання скотчу. Після видалення на рамах і стулках залишається клейка основа. Висока ймовірність відклеювання, навіть для будівельного скотча;
  • Віконна замазка. Вона надає вікну неестетичний зовнішній вигляд, руйнується під впливом температури;
  • Утеплення дрантям або поролоном з подальшим заклеюванням скотчем або смужками паперу. Негативно позначається на стані дерев'яних рам, підвищується ймовірність гниття.

Головним недоліком цих методів є зміщення точки роси на поверхню вікна. Це призведе до появи конденсату на стеклах. В ідеалі коефіцієнт теплопровідності в місцях установки стекол, кріплення підвіконня і схилах повинен бути не менше, ніж у всій конструкції. Тому рекомендується застосовувати інші методи утеплення дерев'яних вікон.

утеплення стулок

Велика частина теплових втрат відбувається за рахунок нещільного притиску стулки до рами. У старих дерев'яних вікнах відсутні гумові ущільнювачі або їх аналог з EPDM. Згодом відбувається розсипання матеріалу виготовлення і як наслідок - змінюється початкова геометрія.

На першому етапі утеплення необхідно перевірити щільність притиску. Для цього необхідно вставити аркуш паперу між стулкою і рамою, а потім закрити вікно. Папір повинна витягувати із зусиллям. Якщо вона виходить вільно - це ознака наявності щілини. Подібну операцію потрібно зробити по всьому периметру вікна.

Подібну операцію потрібно зробити по всьому периметру вікна

Рекомендації по утепленню дерев'яних вікон на зиму:

  • Демонтувати стулку і за допомогою стамески або рубанка прибрати надлишок матеріалу в місцях, що перешкоджають щільному притиску до рами;
  • Встановити регульовані петлі. З їх допомогою можна змінювати положення стулки без її демонтажу;
  • Зачистити від фарби торцеву поверхню для подальшої установки ущільнювача;
  • Для герметизації можна використовувати самоклеючі трубчасті ущільнювачі або їх аналоги зі спіненого поліетилену. Витрата матеріалу - периметр конструкції +10 см на технологічні допуски. Ущільнювач монтується не в натяг на «крило» конструкції;
  • Герметизація щілин на місці стику дерев'яного профілю. Для цього рекомендується використовувати вологостійкий герметик з антибактеріальними властивостями;
  • Установка стулки і її остаточне регулювання.

Після виконання цих етапів контролюється відсутність опору при закритті стулки. Якщо воно присутнє - необхідно підібрати утеплювач меншої товщини. Постійна механічне навантаження негативно позначиться на роботі фурнітури і стане причиною зміни конфігурації елементів вікна.

герметизація стекол

У більшості дерев'яних вікон є два скла - зовнішнє і внутрішнє. Вони утворюють повітряну камеру, що перешкоджає виходу тепла з приміщення. Для виконання цієї функції приплив повітря в камеру з кімнати або вулиці повинен бути мінімальним. Це можна забезпечити герметизацією стиків скла з дерев'яним профілем конструкції.

Для роботи знадобиться герметик, інструменти для демонтажу штапика і невеликий шпатель. Порядок дій по герметизації стекол:

  1. Демонтаж штапика. За допомогою шпателя видалити фарбу в місцях стику з рамою (стулкою). Потім стамескою штапик акуратно вибивається з пазів.
  2. Виїмка скла. Найчастіше воно має невелику товщину 3-4 мм. Для великих розмірів велика ймовірність його розбивання. Тому демонтаж потрібно робити удвох.
  3. Обробка місць стику скла герметиком. Шар повинен бути невеликий, що не перешкоджає подальшій установці штапика.
  4. Монтаж скла. Воно щільно притискається по всьому периметру конструкції.
  5. Установка штапика. Рекомендується монтувати новий, попередньо оброблений лаком або морилкою.
  6. Остаточна герметизація невеликих щілин між штапиком і рамою (стулкою).

Перевірку герметичності можна зробити за допомогою вогню запальнички або свічки. Ведучи по периметру спостерігати за можливим відхиленням полум'я, яке вказує на наявність протягу.

Підвищення теплоізоляції укосів і підвіконь

Теплові втрати через укоси або підвіконня обумовлені некоректною установкою. Оптимальним рішенням буде демонтаж конструкції і подальша їх установка з використанням монтажної піни, вологостійкої стрічки і спіненого поліетилену (зовні) і бутил-каучукової (всередині). Але це не завжди можливо на практиці.

Для утеплення укосів і підвіконня дерев'яного вікна на зиму можна дотримуватися такого плану.

  1. Видалити старий шар штукатурки до матеріалу виготовлення стіни;
  2. Обробити поверхню ґрунтовкою;
  3. Встановити утеплювач. Рекомендується використовувати полімерні матеріали - пінопласт, екструдований пінополістирол. Вони не володіють гігроскопічністю, що дозволить запобігти потраплянню вологи;
  4. Місця стиків закрити герметиком.

Оптимальним способом буде зовнішнє утеплення стіни, так як воно захистить структуру фасаду від зовнішніх впливів - низьких температур, вологи.

Професійне утеплення дерев'яних вікон на зиму складається в комплексному застосуванні вищеописаних технологій. З їх допомогою підтримується комфортний рівень температури в зимовий період.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама