Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кухня в алмазах

Проект в деталях / Кухня

Дизайнер Ігор Сушков вирішив довести всім, що навіть таке утилітарне приміщення, як кухня, гідно блиску, розкоші і глянцю.

На цій великій, практично квадратної в плані 12-метрової кухні не тільки готують і їдять, а й влаштовують посиденьки. Спочатку до неї примикала комора, яку господарі рахували не дуже зручною.

господарі
П'ять років тому Юлію і Олександра Плотнікова познайомили друзі. Самі вони зовсім не горіли бажанням знайомитися: обидва пережили розлучення, обидва з побоюванням дивилися на нові відносини. Але, як з'ясувалося, друзі не даремно старалися: ось уже чотири роки Юля і Олександр щасливо одружені. Юлі подобається, що чоловік ділить з нею порівну і побутові турботи, і захоплення, якими б екстремальними вони не були. З домосіда Олександр перетворився на завзятого мандрівника і навіть освоїв верхову їзду, яку обожнює Юля. А не так давно обидва вперше стрибнули з парашутом.
Глава сімейства - головний інженер компанії, що займається орендою і експлуатацією будівель. Працює багато, втомлюється, але у нього є перевірений спосіб зняти напругу: встати до плити і що-небудь приготувати для сім'ї або гостей. Юля - випускниця МГИМО, фахівець з міжнародного права. Правда, зараз в основному працює мамою: їх дочки Софії нещодавно виповнився рік. Але, незважаючи на домашні клопоти, Юля і улюбленою справою займатися встигає - виступає представником в суді. Поки дочка спить, друкує позови для тих, кому потрібна її юридична допомога.

Мрії і надії
Юля і Олександр мріяли про кухню в стилі «Карабас-Барабас» - суворою і навіть грубою. Але обидва люблять сюрпризи, тому готові до будь-яких варіантів. Наприклад, нехай буде кухня-салон, вважає Саша. Головне - щоб у новому інтер'єрі було зручно їм, їхнім дітям і гостям. Адже саме тут зазвичай влаштовуються дружні посиденьки і сімейні телеперегляду.

Адже саме тут зазвичай влаштовуються дружні посиденьки і сімейні телеперегляду

дизайнер
Ігор Сушков закінчив Державний університет технології та дизайну в Санкт-Петербурзі, після чого заснував власне архітектурне бюро. Зараз він розривається між Пітером і Москвою, оскільки проектує квартири і будинки в обох столицях. Просторові рішення воліє декоративним, монохромну гамму - буяння кольору. Вважає, що дизайнер не повинен бути диктатором, в кінцевому підсумку все вирішує діалог із замовником.

авторський задум
Оскільки господарі скаржаться на дисфункція комори, ми сольем її з кухнею в загальний простір. Робочу зону залишимо на місці, щоб не переносити стояки, але за рахунок приєднання комори вона збільшиться. Ближче до центру розмістимо столову групу з телевізором на протилежній стіні.
За стилем інтер'єр буде еклектичним, з бароковими мотивами і суперсучасною технікою. Основні кольори - чорний і білий, розбавлені срібними та бузковими акцентами. А головною родзинкою стане велика кількість дзеркальних поверхонь, в тому числі і фартух.

А головною родзинкою стане велика кількість дзеркальних поверхонь, в тому числі і фартух

Будівництво
Насамперед будівельники позбулися старого вікна, поставивши замість нього білий пластиковий двокамерний склопакет.
Потім демонтували перегородку між кухнею і коморою і приступили до спорудження нових конструкцій - на стелі.
У центрі стелю злегка опустили за допомогою гіпсокартонних листів, вирізавши посередині круглий плафон під люстру, який трохи пізніше оформили ліпниною і аргонових лампами. Стіну в робочій зоні обрамили П-образним коробом для витяжки і точкових світильників.
Батарею, розміщену на стіні навпроти робочої зони, демонтували, щоб вона не заважала втілення дизайнерського задуму зробити цю стіну повністю дзеркальною. Труби вивели в інше місце, під вікно, і приєднали до них новий біметалічний радіатор зі сталі та алюмінію.

Оздоблення
Всі поверхні ретельно вирівняли, підготувавши до різних видів фінішної обробки - вона в цьому проекті особливо різноманітна.
Стіну в робочій зоні покрили темної марокканської штукатуркою * з легким перламутровим мерехтінням. Перший шар - біла акрилова основа, її нанесли напливами за допомогою кельми. Другим шаром поклали чорну гладку матову фарбу на водній основі і маленьким валиком розгладили поверхню. Потім великим валиком завдали швидковисихаюче перламутрове покриття на основі акрилової і розрівняли лопаткою.

Потім великим валиком завдали швидковисихаюче перламутрове покриття на основі акрилової і розрівняли лопаткою

Наступний етап - монтаж поліуретанової ліпнини. Портал робочої зони декорували широким рельєфним профілем, стіну навпроти таким же чином обклеїли по периметру буквою П. Стельовий плафон оформили великий рельєфною розеткою і гнучким класичним карнизом. Уздовж стін проклали стельові карнизи і плінтуси. Всю ліпнину, а також стелю пофарбували білою фарбою на водній основі. Вона призначена спеціально для кухонь, тому не боїться миття і мокрої ганчірки.
Виступ, що утворився після ліквідації комори, облицювали штучним каменем **, що імітує стару цегляну кладку. «Цегла» поклали на звичайний плитковий клей так званої доріжкою.

Шпалери почали клеїти вже після того, як встановили меблі і кухонну техніку. Дизайнер вибрав чорні вінілові шпалери з квітковим орнаментом, за фактурою імітують лляну тканину, а наклеїли їх вельми оригінальним способом - двома смугами з протилежних сторін кухні, що йдуть не тільки по стінах, але і по стелі.
Завершили обробку оформленням дзеркальної стіни і кухонного фартуха. Дзеркальні полотна товщиною 4 мм порізали на квадрати і трикутники з обробленими фацетом крайками і посадили на рідкі цвяхи (у випадку з фартухом використовували тільки трикутні модулі).

* Марокканська штукатурка, або таделакт, - це суміш піску, негашеного вапна і земляних пігментів. Містить тільки мінеральні елементи, не пахне, відштовхує бруд і воду (після нанесення спеціального покриття), а за рахунок великого вмісту лугу має дезінфікуючі властивості. Традиційний в Марокко оздоблювальний матеріал, для нанесення якого бербери використовували кельми і камені.
** Лицьова штучний цеглу роблять з цементу і піску методом вібролиття, додаючи різні колірні пігменти. Зовні він практично не відрізняється від справжнього цегли, але значно тонше, тому при створенні декоративного ефекту цегляної кладки заощадить простір (і гроші, адже це найдешевша різновид штучного каменю).

Підлога
Великі поліровані плити керамограніта (60х60 см) постелили по діагоналі, розбавивши їх вставками металевої мозаїки (квадрати з дев'яти фрагментів 2х2 см). Але перед цим змонтували систему теплої підлоги: нагрівальний кабель поклали на теплоізоляцію з фольги та спіненого поліетилену, поверх нього залили стяжку і тільки потім приступили до роботи з керамогранітом.

меблі
Робочу зону залишили на колишньому місці, щоб не переносити стояки, але сам кухонний фронт став довшим за рахунок ліквідації комори.

Кухонні меблі вибрали під стати техніці (про неї нижче). Колекція «Чорна перлина» вражає уяву глянцевими фасадами кольору нічного неба з сяючими на них «зірками» - кришталевими стразами Сваровські. Всі видимі поверхні і декоративні елементи виконані з МДФ, оброблені фрезеруванням і покриті емаллю; для каркасів і внутрішнього наповнення використана ДСП.
Начинка кухні як там не є сучасна. Під вбудованої духовкою є ящик з «подвійним дном», так званий орга-бокс, який за рахунок використання цокольного простору збільшує можливості зберігання дрібної начиння. Під поверхнею три висувних ящика: два великих (в тому числі з роздільниками тарілок під будь-який розмір посуду) і маленький для ложок-виделок, який виїжджає сам, коли відкривається ящик під ним (якщо він не потрібен, його можна зупинити натисканням на кнопку) . Всі ящики оснащені амортизаторами, які забезпечують тихе і плавне закривання. Дверцята навішуються за допомогою петель системи «кліп-топ» - їх не потрібно закручувати, досить просто защипнути.
Чорно-біла кольорова гамма кухні розбавлена ​​срібним і бузковим в їдальні зоні. Тут поставили стіл і чотири стільці в класичному стилі, зроблені з масиву дуба і пофарбовані в срібний колір.
Хромований двухвентильний змішувач в стилі ретро підтримує барокові мотиви кухні. Другий кран призначений для питної води і приєднаний до фільтру зі змінним картриджем, вбудованому під мийкою.
Велика кількість дзеркал - пікантна особливість цієї кухні. Дзеркальними плитками виклали одну зі стін і кухонний фартух, а на стіні з цегляною кладкою повісили дзеркало в чорній барокової рамі.

Дзеркальними плитками виклали одну зі стін і кухонний фартух, а на стіні з цегляною кладкою повісили дзеркало в чорній барокової рамі

Скляні дверцята одного з верхніх ящиків підсвічена знизу і декорована кришталиками Сваровські. Крім того, всі фасади прикрашені ручками у вигляді кришталевих куль з огранюванням.
Товста робоча стільниця (6 см) відлита єдиним шматком зі штучного каменю GetaCore®. Вона ідеально гладка і без швів (в тому числі навколо мийки), тому мити стіл дуже легко. Не випадково з цього матеріалу роблять гігієнічні поверхні в клініках.
Витончена консоль на гнутих ніжках надає кухні будуарний характер. Чому б і ні? Років триста тому в віталень було модно ставити ліжка!

світло
У ніші опущеного стелі, по краях і навколо плафона, помістили стрічки з аргоновим лампами, що дають яскравий білий світ.
У центрі самого плафона помістили восьмірожковую люстру з чорними абажурами і фігурними підвісками зі скла і пластика.
У гіпсокартоном коробі, спорудженому над робочою зоною, зробили підсвітку - чотири вбудовані лампи, прикрашені кришталевими підвісками.
Зовсім інша, сучасна стилістика у трьох бра над дзеркалом на цегляній стіні. Вони схожі на квадратні бруски з нержавіючої сталі, а призначення у них виключно декоративне - відкидати на стіну променисті відблиски.
Дзеркальну стіну прикрасили двома чорними бра з підвісками до пари люстрі, але без абажурів.
І нарешті, спеціальне підсвічування, як в галереї, забезпечили для чорно-білих фото на ділянці стіни з шпалерами.

І нарешті, спеціальне підсвічування, як в галереї, забезпечили для чорно-білих фото на ділянці стіни з шпалерами

техніка
Вибір техніки серії Ora-Ito багато в чому визначив всю стилістику кухні. Ора-Іто, молодий дизайнер-неформал з Франції, спроектував предмети з блискучими чорними фасадами, настільки незвичайні зовні, що їх важко уявити на кухні, хіба що в якомусь космічному камбузі. Правда, фасад холодильника залишився прихованим, оскільки цей прилад вбудований в вузька шафа-пенал, але його внутрішні гідності і краса очевидні. Поверхні камер, включаючи зручні контейнери і скляні полки, покриті складом з вмістом срібла, що перешкоджає розвитку шкідливих бактерій. Холодильник оснащений системою автоматичного розморожування і режимом суперзаморожування.

Вбудований духова шафа з чорної скляними дверцятами (вона залишається холодною навіть в розпал готування) обладнаний зручним електронним дисплеєм і телескопічними направляючими для виймання листів. Крім того, в ньому є ще одне хитре пристосування - температурний зонд. Досить увіткнути його в шматок м'яса, і прилад подасть сигнал, коли біфштекс або ростбіф досягнуто потрібного ступеня прожарювання.
Варильна панель теж має зручне сенсорне керування. А замість конфорок у неї функціональні зони готування, розмір яких можна варіювати в залежності від діаметра каструлі.
Чорний квадрат витяжки легко прийняти за декоративне панно - настільки вона ефектна й так тихо працює. Але це цілком функціональний прилад високої потужності.
В один з нижніх шаф встановили пральну машину із захистом від протікання.

В один з нижніх шаф встановили пральну машину із захистом від протікання

Текстиль
Вікно оформили двуслойной композицією з легкого білого тюлю і шовкових бузкових штор. Штори прісборени за допомогою драпірувальної стрічки, підвішені до карнизу на хромовані кільця і ​​підхоплені шовковими кистями.
Стіл застелили двома скатертинами: одна велика, з оксамиту глибокого синього відтінку зі світлою бахромою, а зверху квадрат поменше - шовковий, в тон шторам.

аксесуари
«Алмазний фонд» кухні поповнили чорні помпони з блискучими намистинами, підвішені до ручок верхніх шаф, і чорні кручені свічники зі стразами. Сріблясті свічники на консолі і срібна ваза на столі підтримують загальний гламурний настрій.
А квітковий малюнок шпалер став відповідним фоном для чорно-білих фотографій з трояндами, оформлених в паспарту і красиві різьблені рами.

коментар дизайнера
Я не згоден з критиками. По-моєму, проект вдався. Адже це і була основна ідея - зробити кухню не зовсім звичайної. Не просто зручною і практичною, як завжди роблять кухні, а естетичної і ошатною. І ми з поставленим завданням впоралися. Вийшло не так приміщення для приготування їжі, скільки вітальня, де можна проводити вечори всією сім'єю і зустрічатися з друзями. Хоча стилістично - дійсно трохи провокаційна. Така мозаїка з різних елементів, але вони, на мій погляд, органічно поєднуються один з одним. Інтер'єр вийшов спокійний, незважаючи на велику кількість декоративних рішень. Баланс між красою і функціональністю витриманий. Ми використовували багато техніки. І з точки зору експлуатації кухня, мені здається, цілком зручна. Скляний фартух легко миється, та й за монолітною стільницею зі штучного каменю доглядати простіше простого. Так що всі ті умови, які перед нами були поставлені, ми виконали!

враження господарів
Як у будь-якої медалі є дві сторони, так і в нашій переробці є плюси і мінуси. Перших, безумовно, більше. Це нова цікава планування - самі ми б ніколи до такого не додумалися. Це розкіш і блиск, які до сих пір вражають нас і наших гостей. Це подаровані нам хороша техніка і елементи декору, багато з яких ми не змогли б собі дозволити. А що вже говорити про повне позбавлення нас від мук ремонту!

Однак мінусів уникнути не вийшло. Дизайнер не в повній мірі врахував наявність у нас однорічної дитини, а даремно. Маленькі діти і дзеркала просто несумісні. Дуже непрактичною виявилася дзеркальна плитка на фартусі біля плити і мийки - можна починати її драїти після миття першої ж чашки. Несподіваним було рішення залишити для зберігання кухонного начиння тільки два ящика - цього явно мало, хоч ми і не плюшкіни. Якби ви знали, як нам було шкода змушувати шафка з переливаються кристалами Сваровські картонними коробками з дитячими кашами! Але іншого місця для їх зберігання просто немає. І тим не менше ми відчули масу позитивних емоцій і вже точно ніколи не пошкодуємо про свою участь в цьому проекті.

Вікно - Veka, 21 505 руб.
Фарба - Dulux Kitchen & Bathroom, біла, 1134 руб. за банку 2,5 л
Ліпнина - компанія «Ампір-Декор»; розетка, дверний декор, карнизи, молдинги, плінтуси, кутовий декор, все з поліуретану
Шпалери - компанія «Ампір-Декор»; колекція «Гранд Гала» від Eijffinger, Голландія, 1102 руб. за рулон
Декоративна штукатурка - компанія «Італ Декор», 1000 руб. за 1 м2
Штучний камінь - компанія «Камрок», серія «Антична цегла»
Дзеркала - компанія «шком»
Тепла підлога - «Теплолюкс», компанія ССТ
Керамограніт - компанія «Камелот кераміка», виробництво Китай, 60х60 см
Мозаїка - Китай, 2х2 см
Кухня - компанія «Кухонний двір»; модель «Чорна перлина», 274 112 руб.
Побутова техніка - Gorenje Ora-Ito, Словенія; електрична панель, 19 800 руб .; духову шафу 25 990 руб .; витяжка, 31 300 руб .; холодильник RKI 5294W, 21 900 руб.
Пральна машина - Bosch WFX 12840, 40 000 руб.
Телевізор - Sharp Aquos LC37WD1RU, 42 000 руб.
Фільтр для води - модель «Аквафор Кристал», 5500 руб.
Світильники - компанія «Росстайл»; люстра, 9954 руб., бра з підвісками 931 руб. за кожен; бра з нержавіючої сталі, 2005 руб. за кожен; точкові світильники, 300 руб. за кожен
Аргонова підсвічування - компанія «Ампір Декор», 12 028 руб.
Стіл, стільці, консоль - фабрика «Амадей», Білорусь; масив дуба, всього 26 530 руб.
Текстиль - компанія Decolux; індійський шовк, 2500 руб. за пог. метр; тюль з поліестеру, 1300 руб. за пог. метр; оксамитова скатертину, 7000 руб., карниз, 5000 руб.


Чому б і ні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама