Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як відкрити СТО з нуля

  1. Переваги та перспективи власного автосервісу Слід мати на увазі, що по-справжньому великих успіхів...
  2. Перші кроки
  3. Чим слід керуватися при відкритті СТО
  4. Устаткування і персонал
  5. СТО з мінімальними витратами
  6. Як відкрити автосервіс: Відео

Переваги та перспективи власного автосервісу

Слід мати на увазі, що по-справжньому великих успіхів створення СТО може принести тільки тим бізнесменам, які не уявляють свого життя без автомобілів і всього, що з ними пов'язано Слід мати на увазі, що по-справжньому великих успіхів створення СТО може принести тільки тим бізнесменам, які не уявляють свого життя без автомобілів і всього, що з ними пов'язано.

Одним з важливих переваг цього є те, що в даному випадку немає ніякої необхідності в отриманні ліцензії, завдяки чому ведення діяльності істотно спрощується.

Все, що необхідно, щоб відкрити автосервіс з нуля, - це зареєструватися в якості юридичної особи або.

Кількість власників авто стрімко зростає, разом з ним буде збільшуватися і число ваших клієнтів. При правильному підході до ведення бізнесу доходи можуть бути досить великими. Один лише тільки шиномонтаж зможе приносити близько 46 000 рублей щомісяця. А якщо ви вирішите відкрити компанію, яка буде надавати широкий спектр послуг для автомобілістів, можна буде розраховувати на щомісячний прибуток в розмірі 200-300 тисяч рублів.

Скільки грошей потрібно

На початковому етапі створення бізнесу необхідно з'ясувати, скільки коштує відкрити автосервіс з нуля. Сума стартового капіталу в даному випадку повністю залежить від масштабів майбутнього підприємства, а також від набору послуг, що надаються.

  • Якщо у ваших планах відкриття компанії, яка буде надавати виключно послуги шиномонтажу - цілком достатньо буде суми 500-700 тисяч рублів.
  • Для створення невеликої майстерні знадобиться від 1,5 до 3 мільйонів рублів.
  • Велике підприємство, яке надає широкий спектр послуг, обійдеться вам приблизно в 7-11 мільйонів рублів.

Щоб забезпечити найбільш раціональне використання коштів стартового капіталу, необхідно скласти детальний, в якому будуть враховані абсолютно всі витрати вашого майбутнього підприємства:

  • оренда або покупка приміщення;
  • закупівля всього необхідного;
  • заробітна плата для працівників;
  • всі види необхідних платежів.

Знаючи, скільки коштує відкрити автосервіс, ви зможете реально оцінити свої перспективи і можливості.

Перші кроки

Відкриття власного бізнесу в сфері автомобільного сервісу вимагає виконання послідовних дій:

Визначившись, що потрібно для відкриття СТО, можна приступати до дій.

Прийнято розрізняти як мінімум три основні категорії підприємств, що займаються автомобільним сервісом. До них відносяться:

  • підприємства, що надають індивідуальні послуги;
  • поодинокі сервіси, які не потребують акредитації;
  • авторизовані сервіси, які співпрацюють з великими автомобільними виробництвами, а також офіційними дилерами.

Чим слід керуватися при відкритті СТО

Один з найважливіших факторів успіху - це вдале розташування автомобільного сервісу. При цьому вибір місця повністю залежить від спрямованості і видів послуг:

  • Для великих станцій технічного обслуговування, що надають широкий спектр послуг, найкраще підійде місцевість в промислових зонах. В даному випадку дуже важливо, щоб був зручний і легкий під'їзд до станції.
  • Дрібні майстерні можна розміщувати прямо біля узбіч доріг, щоб автомобілісти при необхідності могли знайти їх.

Вибираючи місце для розміщення автосервісу, обов'язково слід дотримуватися просте правило - відстань між цим підприємством і житловими будівлями має становити як мінімум п'ятдесят метрів Вибираючи місце для розміщення автосервісу, обов'язково слід дотримуватися просте правило - відстань між цим підприємством і житловими будівлями має становити як мінімум п'ятдесят метрів. У тому випадку, якщо ваше підприємство, крім надання технічних послуг, також буде включати в себе мийку автомобілів, необхідно завчасно вирішити всі питання з організацією ефективної каналізаційної системи.

Більш того, вибране вами місце в обов'язковому порядку повинно бути погоджено з міською адміністрацією та управлінням з питань архітектури в вашому місті. Також буде потрібно узгодження з санітарно-епідеміологічною службою.

Устаткування і персонал

Після того як буде знайдено відповідне приміщення і вирішені всі організаційні і юридичні питання, слід приступати до вибору обладнання та найму персоналу. Бізнес буде успішним, якщо ви завчасно визначте і врахуєте все, що потрібно, щоб відкрити автосервіс.

З обладнання вам обов'язково знадобляться:

  • високоякісні підйомники - ножиці або двостоякові;
  • мотор-тестери;
  • програмні і апаратні сканери;
  • фарбувальне обладнання.

Серед кращих виробників професійного обладнання для станцій технічного обслуговування автомобілів слід виділити німецьку компанію Nussbaum, італійську OMA, а також американську Rotary. Більш дорогими є підйомники підйомник - їх мінімальна ціна становить 5500 євро, а максимальна - 30 000.

Придбання двостоякових підйомників обійдеться вам трохи дешевше Придбання двостоякових підйомників обійдеться вам трохи дешевше. Їх ціни варіюються переважно від 4,5 до 15 тисяч євро. Крім цього, доведеться витратити ще кілька десятків тисяч євро на купівлю надійного діагностичного та фарбувального обладнання.

Для якісної та ефективної роботи автомобільного сервісу потрібно п'ять або шість різних фахівців, серед яких кузовщик, механік, моторист, електрик, а також деякі інші. Крім цього, також будуть потрібні співробітники, які будуть вести роботу з клієнтами та здійснювати прийом замовлень.

СТО з мінімальними витратами

Тих підприємців, які замислюються про створення СТО з мінімальними витратами, цікавить, як відкрити автосервіс в гаражі. В такому випадку можна успішно використовувати як власний гараж, так і орендований. Подібне приміщення в повній мірі має відповідати вимогам:

  • зручне місце розташування і хороша доступність;
  • наявність надійної електричної мережі;
  • наявність охоронної системи.

У гаражі переважно надаються послуги з шиномонтажу, тому необхідно закупити відповідне обладнання - домкрати, вулканізатори, компресори, шиномонтажні і балансувальні верстати. На початковому етапі важливо подбати про ефективну рекламу, завдяки якій про вас швидко дізнаються ваші потенційні клієнти.

Тепер вам відомо, що потрібно, щоб відкрити СТО та отримувати гарний прибуток. Надаючи тільки найякісніші та професійні послуги, ви забезпечите собі постійний приплив клієнтів у будь-який час року.

Як відкрити автосервіс: Відео

стати автором

стати експертом

Поділіться матеріалом в соц мережах:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама