Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бізнес-план по виробництву арболітових блоків: основні розділи та нюанси складання

  1. Що собою являє цей матеріал?
  2. Аналіз ринку і конкуренції
  3. Виробничий план
  4. Фінансовий план
  5. організаційний план
  6. маркетинговий план
  7. Графік запуску
  8. аналіз ризиків

Арболит - це штучний камінь, для створення якого використовується дерево (тріска, тирса) і цемент Арболит - це штучний камінь, для створення якого використовується дерево (тріска, тирса) і цемент. Основними позитивними якостями цього будівельного матеріалу являє міцність і невелика вага.

Для його виробництва необхідно запастися спеціальними формами і бетономішалкою. Зважаючи на це, бізнес з виробництва арболітових блоків дуже привабливий і високоприбутковий.

Зміст статті

Що собою являє цей матеріал?

Деревна тирса і тріска, використовувані для виробництва арболітових блоків, попередньо обробляються спеціальним складом, а потім заливаються легкої цементною сумішшю. Пайова поєднання тріски і цементу наступне - 85/15%. Сировина коштує недорого, що полегшує процес входу в бізнес.

Залежно від технології виробництва виділяють:

  • теплоізоляційні блоки, які використовуються для утеплення стін;
  • конструктивно-теплоізоляційні, що застосовуються для будівництва невеликих будинків.

Арболітові блоки відрізняють такі позитивні якості, як прекрасна теплоізоляція, міцність, гнучкість, відмінна звукоізоляція, екологічна чистота і доступність матеріалу.

Аналіз ринку і конкуренції

Вигідність планованої підприємницької діяльності полягає в простоті виробництва Вигідність планованої підприємницької діяльності полягає в простоті виробництва. З принципом роботи може впоратися будь-яка людина, навіть ніколи не має ніякого відношення до виробничої сфери. Ознайомившись з технологією самостійного виготовлення блоків з тирси, можна організувати цех в звичайному гаражі або на відкритому повітрі на території власного заміського ділянки.

Ще однією привабливою стороною даного бізнесу є величезний ринок збуту. Торгівля цим матеріалом здатна забезпечити підприємця цілком пристойним доходом. При цьому потрібно пам'ятати, що незважаючи на незначний рівень конкуренції, покупці часто шукають якісну продукцію.

Виробничий план

Даний бізнес вимагає придбання відповідного верстата Даний бізнес вимагає придбання відповідного верстата. Основним критерієм його вибору є планований обсяг збуту і розмір стартового капіталу.

На ринку можна знайти верстати, виготовлені як вітчизняними, так і зарубіжними виробниками. Другі, звичайно, коштують дорожче, але починаючий підприємець, стиснутий у засобах, навряд чи має гнатися за високотехнологічним обладнанням.

До складу стандартної автоматизованої лінії входять наступні машини і апарати:

  • бетономішалка;
  • щепорубільная машина;
  • прес форми;
  • вибропресс;
  • сушильна камера;
  • піддони.

На вартість обладнання сильно впливають ступінь автоматизації і комплектація лінії На вартість обладнання сильно впливають ступінь автоматизації і комплектація лінії. Ціна високопродуктивного верстата, потужність якого досягає 1000 м3 / міс., Дорівнює приблизно 1,5 млн. Руб. А от придбання ручного верстата без сушильної камери завдасть набагато менший удар бюджету - близько 300 тис. Руб.

При цьому потрібно оцінити всі позитивні та негативні сторони, так як наявність сушки здатне значно прискорити технологічний процес, що дозволить швидше окупити вкладені кошти. Середня потужність ручного верстата варіюється від 300 до 400 м3 / міс.

Придбання Щепорез, за ​​допомогою якого можна підготувати сировину, є доцільним в наступних випадках:

  • вартість деревної сировини на території конкретного регіону занадто висока;
  • матеріал дуже складно знайти.

Про постачання готових тирси можна домовитися з прилеглої лісопилкою, де дана сировина є відходом виробництва.

Розташовувати майбутній цех бажано на території невеликого районного центру, так як тут можна знайти дешеву робочу силу. Хороший варіант - неподалік від борової тераси (це забезпечить виробництво звичайним безкоштовним піском) або піщаного кар'єру і працює лісопилки. Не можна залишати без уваги наявність зручної транспортної розв'язки, так як це дозволяє легко відвозити готові блоки і підвозити цемент і вапно.

Якщо поруч почали зводити мікрорайон або будувати приватні будинки, то в успішності обраного виду діяльності можна не сумніватися.

Проект планується на тривалий період часу? Значить слід потурбуватися про наявність виробничого приміщення. Автоматизована лінія, підвезення, складування сировини і зберігання готового продукту - все це впливає на ідеологію побудови бізнесу.

Виробниче приміщення має відповідати таким основним вимогам: висота не менше 5-6 метрів і розміри 25 х 10 метрів Виробниче приміщення має відповідати таким основним вимогам: висота не менше 5-6 метрів і розміри 25 х 10 метрів. Для підтримки оптимальних температур в зимовий час (15-20 градусів), що забезпечують рівномірне висихання блоків, може бути використана мінеральна вата або пінопласт.

Скління приміщення повинно займати не більше 5-7% про загальну площу стін. Обов'язково потрібно розмістити дві шлюзові камери (одна потрібна для прийому сировини, а інша для відвантаження готової продукції) і один вхід / вихід для персоналу. Виробництво можна розташувати в легко монтується ангарі, старому цегляному сараї або корівнику, головне - щоб при цьому дотримувалися всі вищеописані вимоги.

У приміщенні обов'язково повинна бути захищена (заземлена) лінія електропостачання 380 В, здатна витримувати трифазні електромотори, навіть якщо вони працюють одночасно.

Підвищена пожежонебезпека (сушка, суха тріска або тирсу з соломою) вимагає того, щоб приміщення відповідало категорії пожежної безпеки типу А або Б. Тобто повинні бути розміщені спеціальні датчики проти загоряння і автоматичне пожежогасіння.

Наочно процес виготовлення можна подивитися на наступному відео:

Фінансовий план

Невеликий бізнес з виробництва арболіту передбачає наявність щомісячної потужності не менше 500 м3. До складу первинних інвестицій входять наступні позиції:

  • станція, змішуюча компоненти - 120 тис. руб .;
  • кілька прес-форм (мінімум 30 шт.) - 110 тис. руб .;
  • комплект для ручної трамбування - 15 тис. руб .;
  • камера для сушки - 350 тис. руб .;
  • металеві піддони - 30 тис. руб .;
  • щепорубітельная машина - 150 тис. руб .;
  • дозатор цементу і тріска - 50 тис. руб .;
  • інші витрати - 75 тис. руб.

Разом: 900 тис. Руб.

У перелік щомісячних витрат рекомендується включити:

  • оренду приміщення не менше 250 м2 - 80 тис. руб .;
  • придбання сировини - 800 тис. руб .;
  • оплату комунальних послуг (вода, електрика, опалення) - 40 тис. руб .;
  • заробітну плату - 90 тис. руб .;
  • маркетингову кампанію - 110 тис. руб .;
  • інші витрати - 50 тис. руб.

Разом 1260 тис. Руб. щомісяця.

Тепер про доходи: щомісячна реалізація 500 м3 арболітових блоків (70% за оптовими цінами, 30% - за роздрібними) дозволяє розраховувати на отримання доходу в розмірі +1475 тис. Руб. В результаті щомісячний прибуток складе 315 тис. Руб. Тобто значення рентабельності бізнесу дорівнює 27%.

організаційний план

Здійснення виробничої діяльності вимагає реєстрації індивідуального підприємництва . Найдоцільніше вибрати спрощену систему оподаткування , Так як відповідно до неї можна платити всього 6% від доходу.

Відразу після того, як персонал буде прийнятий на роботу, підприємець повинен стати на облік в ФСС і ПФР, так як саме з цього моменту на нього покладається обов'язок по сплаті страхових внесків .

Виробниче приміщення площею 250 м2 слід експлуатувати в такий спосіб: 50 м2 - виробництво, 100 м2 - сушильна зона, 100 м2 - зберігання готової продукції.

Режим роботи підприємства можна вибрати наступний: 40 годинний робочий тиждень, субота, неділя - вихідні. Нормальне функціонування виробництва зможуть забезпечити:

  • різноробочі - 4 чол .;
  • бухгалтер - 1 чол .;
  • менеджер, до обов'язків якого відносяться збут і постачання - 1 чол.

маркетинговий план

Маркетингові дослідження необхідно проводити ще до того, як буде запущено виробництво Маркетингові дослідження необхідно проводити ще до того, як буде запущено виробництво. Перш ніж приступити до дослідження ринку, необхідно вибрати цільову аудиторію - тих, кому буде пропонуватися кінцевий продукт.

Арболит не рекомендується використовувати при глобальному будівництві, так як стиснення продукту має малі характеристики, та й виробнича потужність планується невелика.

З метою отримання переваги перед конкурентами можна почати виробництво блоків, яким не потрібно оштукатурювання. Для цього потрібно здійснювати закладку сировини разом зі штукатуркою. Інший варіант - це виробництво забарвлених блоків відповідно до індивідуальним замовленням.

Основна цільова аудиторія - це приватники, які займаються зведенням власних будинків, а також невеликі підрядні компанії, які взялися за будівництво котеджного селища.

Зазвичай такі клієнти прекрасно знайомі з усіма тонкощами бізнесу, а приватники ретельно вивчає інформацію, розміщену на будівельних форумах Зазвичай такі клієнти прекрасно знайомі з усіма тонкощами бізнесу, а приватники ретельно вивчає інформацію, розміщену на будівельних форумах. Тому людина, що займається торгівлею такого спеціалізованого матеріалу, повинен розбиратися в кожному перевагу, притаманному арболітових блоки, в їх вигідних сторонах перед іншими матеріалами, а найголовніше, в ціні.

Ще один хороший маркетинговий хід - це торгівля блоками по собівартості. Цей крок забезпечить наявність готових будинків, при будівництві яких використовувався даний матеріал, що в свою чергу підніме рівень його популярності. А ефективність «сарафанного радіо» і спілкування за допомогою спеціальних форумів ще ніхто не відміняв.

Виробництво передбачає використання таких методів реклами:

  • Тематичні буклети можна направити в кілька прилеглих будівельних супермаркетів.
  • Створення яскравого рекламного слогана.
  • Впровадження стандартної дилерської програми і системи заохочення на місці.

Крім того, можна розглянути варіант торгівлі в інтернеті.

Графік запуску

Перш ніж бізнес почне працювати, потрібно послідовно виконати наступні дії:

№ п / п Найменування етапу Термін реалізації 1 Складання бізнес-плану Лютий 2016 года 2 Відкриття ІП Березень 2016 года 3 Пошук підходящої виробничої площі Березень 2016 года 4 Придбання необхідного обладнання Квітень 2016 року 5 Налагодження відносин з потенційними покупцями товару і постачальниками сировини (підписання договорів ) Травень 2016 роки 6 Старт виробництва Червень 2016 року

аналіз ризиків

Виробництво можуть супроводжувати такі види ризиків:

  • Збій в роботі обладнання. Мінімізація цього ризику полягає в стабільному обслуговуванні лінії, підвищенні кваліфікації співробітників, дотриманні рекомендацій по експлуатації і своєчасній заміні зношених елементів.
  • Несвоєчасна поставка сировини. Усунути можливі неприємні наслідки можна за допомогою підписання довгострокових договорів з надійними постачальниками.
  • Застій готової продукції, труднощі зі збутом. Обійти цей ризик дозволяє підписання договору з компанією, що займається будівництвом, наприклад, котеджного селища.

Відповідальний підхід до написання бізнес-плану і ретельний аналіз ринку дозволяють убезпечити проект від можливих неприємностей.

Що собою являє цей матеріал?
Проект планується на тривалий період часу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама