Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Свій бізнес: виробництво шлакоблоків. Як вибрати верстат для виробництва шлакоблоків. Технологія виробництва шлакоблоків

  1. технологія
  2. підготовка бетону
  3. виробництво шлакоблоків
  4. Просушування і складання готових виробів
  5. Виробниче приміщення
  6. Необхідне обладнання
  7. Реалізація
  8. розкрутка
  9. видаткова частина
  10. підсумки

У дрібному будівництві в останні роки стали досить часто використовувати шлакоблоки

У дрібному будівництві в останні роки стали досить часто використовувати шлакоблоки. Їх застосовують для будівництва дач, гаражів, будівель сільськогосподарського та іншого призначення. Шлакоблоки - чудовий матеріал для спорудження зовнішніх стін.

Вони володіють хорошими показниками звуко- та теплоізоляції. Використання шлакоблоків зробило терміни будівництва набагато меншими. А їхня низька вартість є ще одним дуже важливим моментом.

Якщо ви вирішили організувати виробництво шлакоблоків, то вам буде потрібно вступити в СРО (саморегульовані організації). Ви повинні отримати свідоцтво СРО, для чого необхідно звернутися в центр ліцензування, сертифікації та стандартизації будівельної галузі.

У цьому ж центрі надаються послуги, пов'язані з навчанням персоналу, а також проводиться видача посвідчень про підвищення кваліфікації. Щоб почати виробництво шлакоблоків, ви не обов'язково повинні бути ліцензованим будівельником. Цей вид продукції не підпадає під категорію, що вимагає обов'язкового ліцензування та сертифікації.

технологія

Такий будівельний матеріал, як шлакоблок, виходить за допомогою пресування бетону в формі з залученням вібрації. Основним матеріалом служить бетон, проте в нього додаються різні наповнювачі. На цій посаді використовується шлак, зола, пісок, тирса, гравій, відходи виробництва цегли, керамзит і інші матеріали. Технологія виробництва шлакоблоків передбачає три основні процеси. Варто розглянути кожен з них детальніше.

підготовка бетону

На даний момент складено багато різноманітних розчинів для виробництва шлакоблоків, в залежності від того, які наповнювачі для цього застосовуються. Наприклад, бетонна суміш готується за рахунок перемішування чотирьох частин дрібного відсіву граніту, чотирьох частин гранул шлаку і однієї частини цементу. Все це заливається водою, в якій розчинений пластифікатор, а потім ретельно перемішується.

Технологія виробництва шлакоблоку передбачає, що в процесі перемішування бетон просочується зазначеної добавкою. Пластифікатор необхідний для прискорення процесу висихання блоків. Крім цього, вдається підвищити якісні характеристики шлакоблоків: утворюється менше тріщин, поліпшується водонепроникність, підвищується ступінь стійкості до морозів.

Отже, якщо говорити про те, як зробити шлакоблок, то можна навести такий приклад рецептури сировини для виготовлення тисячі штук: 18 тонн відсіву граніту, 1,8 тонни цементу марки М500, 25 кілограм універсальної пластифицирующей добавки, вода. Існують і інші варіанти рецептів.

виробництво шлакоблоків

Приготована бетонна суміш засипається в вибростанок. Потрібно трохи часу, щоб бетон почав давати усадку. Після цього встановлюється притиск, а потім можна включати вібратор. При включеному вібраторі верстат піднімається, а готовий блок при цьому залишається на спеціальному майданчику.

Просушування і складання готових виробів

За умови використання пластифікуючих добавок готові блоки висихають приблизно за 6-8 годин, після чого їх цілком можна переміщати на піддон для складування. Якщо добавки не будуть використовуватися, то сушка іноді затягується до 24 годин. При цьому блоки потрібно періодично змочувати і перевертати з боку на бік, щоб домогтися рівномірного просихання. Коли першу добу завершаться, шлакоблоки слід скласти в штабелі для додаткового висихання.

Виробниче приміщення

Зрозуміло, що вам буде потрібно не тільки верстат для виробництва шлакоблоків, але і спеціальне приміщення, в якому буде здійснюватися весь процес. Його площа повинна складати 100-155 квадратних метрів. Наявність рівного бетонної підлоги - обов'язкова умова. Крім цього, приміщення має бути оснащений системою опалення, а також якісною системою вентиляції.

Для складування шлакоблоків можна використовувати будь-який майданчик з рівною поверхнею. Це можна робити і на вулиці за умови наявності даху або навісу. У літню пору шлакоблоки висихають за три доби, проте їх потрібно змочувати водою через 4,5 години після виготовлення. Такий догляд дозволяє бетону зберегти вологу, що надає шлакоблокам кращі якісні характеристики.

Такий догляд дозволяє бетону зберегти вологу, що надає шлакоблокам кращі якісні характеристики

Необхідне обладнання

Як і в будь-якому іншому справі, в даному випадку необхідно певне обладнання для виробництва шлакоблоків. І тут можна назвати такі необхідні агрегати:

- бетономішалка примусового типу;

- верстат для виробництва шлакоблоків «Команч» (2 штуки);

- тачка, необхідна для доставки розчину до верстата від бетономішалки;

- ємність з водою;

- відра, лопати, ночви, шпателі, а також іншої допоміжний інвентар.

Виробництво шлакоблоків найчастіше здійснюється з використанням вибропресса «Команч-34». Цей прилад можна використовувати також для інших стінових каменів і блоків, одержуваних за допомогою вібропресування. Дана установка характеризується продуктивністю приблизно 120 блоків на годину. Розміри шлакоблоків в даному випадку будуть 390 * 190 * 190 міліметрів. Робота вибропресса здійснюється від стандартної мережі електроживлення. У списку переваг даної конкретної моделі простота в плані обслуговування і ремонту, низька вартість, надійність, висока і швидка окупність.

Реалізація

Перед тим як зважитися відкривати бізнес і купувати верстат для виробництва шлакоблоків, необхідно визначити, якою буде ваша цільова аудиторія. Такими людьми можуть стати громадяни, які запланували будівництво дачі, гаража, сараю або якийсь ще невеликої будівлі своїми силами, без залучення фахівців-будівельників.

Далі від вас буде потрібно зареєструвати свою підприємницьку діяльність, а також вибрати єдину систему оподаткування. Після цього ви як бізнесмен будете платити фіксовану суму податку в абсолютному вираженні. Від вас не потрібно робити якісь складні розрахунки різних податків і зборів.

Якщо приміщення для виробництва і складування ви вже знайшли, купили все необхідне обладнання та інвентар, то вам варто зайнятися підбором кваліфікованих і відповідальних робітників. Необхідно приділити увагу оформленню вивіски для створеної компанії, а також рекламі.

розкрутка

Успішне ведення бізнесу неможливо, якщо не проведена маркетингова робота в регіоні, який вами буде охоплений. Слід обдзвонити аналогічні підприємства, щоб дізнатися перелік їх продукції і ціни на неї. Перед тим як зробити шлакоблок, вам варто відпрацювати чітку технологію виробництва із сировини, найбільш для вас вигідного в плані якості та ціни.

Варто врахувати і вартість доставки сировини до вашого підприємства. Тепер можна розрахувати собівартість одержуваної продукції. Щоб на початковому етапі завоювати увагу покупців, цілком допустимо злегка знизити роздрібні ціни. Так ви будете конкурувати з іншими підприємцями, зайнятими виробництвом будівельних матеріалів.

Коли попит на вашу продукцію стане досить високим, ви зможете організувати виробництво в дві зміни. Це може зажадати від вас найняти додаткових робітників, однак всі витрати на оплату праці окупляться з лишком. Якщо трапиться так, що попит на шлакоблоки впаде, і виробництво буде простоювати деякий час, ви можете просто здавати в оренду вибростанок.

Для успішного ведення бізнесу необхідно володіти знаннями і вміннями зі складання стратегічних планів розвитку підприємства, прораховувати бюджет на місяць і рік вперед, коригувати цілі, стежити за цінами конкурентів і їх розвитком, знаходити нових покупців. А також безперервно контролювати всі процеси від закупівель сировини до реалізації готової продукції.

Навіть якщо ви здійснюєте виготовлення шлакоблоків в домашніх умовах, то вам важливо заманити якомога більше число покупців. У цьому вам допоможе розміщення оголошень в різних джерелах. Шлакоблоки свого виробництва варто продавати за досить доступною ціною.

Якість ваших виробів повинно бути максимально високим. Покупцям має бути зручно і легко співпрацювати з вами. Вам варто організувати високий рівень обслуговування, а також доставку готової продукції. В такому випадку задоволені клієнти будуть постійно призводити до вас все нових і нових покупців.

видаткова частина

Навіть виготовлення шлакоблоків в домашніх умовах пов'язане з певними витратами, а при організації повномасштабного виробництва варто говорити про такі статті витрат:

- на будівництво або оренду приміщення для організації виробництва;

- щомісячні платежі за воду, електричну енергію, а також інші комунальні витрати;

- закупівля необхідного обладнання для організації виробництва;

- закупівля сировини відповідно до обраної вами рецептурою приготування суміші;

- щомісячна виплата заробітної плати співробітникам;

- витрати, пов'язані з доставкою шлакоблоків покупцям;

- витрати на рекламні кампанії;

- податкові виплати;

- різні незаплановані витрати.

підсумки

Бізнес по виробництву шлакоблоків має хороші шанси на існування, так як цей будівельний матеріал зручний для забудовників при дрібному будівництві і користується чималою популярністю, та й вага шлакоблоків має не останнє значення. Єдиний мінус цієї ідеї полягає в тому, що ринок вже насичений аналогічними виробництвами. Однак при прояві кмітливості ви цілком зможете конкурувати.

Наприклад, ви можете займатися виготовленням облицювальних шлакоблоків, які імітують природний камінь. Для цього в форми поміщаються вставки з декоративного бетону, що дозволяє отримати облицювальний шлакоблок необхідного зовнішнього вигляду. У такому випадку ваше мале підприємство цілком здатне зайняти серед аналогічних виробників своє гідне місце. Ваш товар обов'язково знайде свого покупця.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама