Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити водяний млин своїми руками: фото, креслення

  1. Саморобна водяний млин
  2. Використання водяного млина

Ландшафтний дизайн присадибної ділянки на дачі можна оформити за допомогою квіткових клумб, світильників, а також статуеток. Якщо поруч розташовується струмочок або річка, то є можливість зайнятися облаштуванням водяного млина. На фото продемонстрований такий варіант, де ви можете почути дзюрчання стікаються потоків води, які сприяють формуванню зовсім інший атмосфери в саду. Про те, як зробити водяний млин, можна подивитися далі. При цьому всі роботи ви можете зробити своїми руками. Ландшафтний дизайн присадибної ділянки на дачі можна оформити за допомогою квіткових клумб, світильників, а також статуеток

Водяний млин


Якщо ви хочете прикрасити свою присадибну ділянку на дачі, то вам потрібні якісь декоративні елементи, які здатні повністю змінити зовнішній вигляд ділянки. Наприклад, використання водяного млина для декору ділянки - це відмінне рішення. Приклад результату робіт ви можете подивитися на фото нижче. Якщо ж для млина немає потоку води, то його можна його створити штучно. Способи втілення в реальність можуть виявитися такими:

  1. Декоративна водяний млин встановлюється під водостічними жолобами. В даному варіанті її колесо почне крутитися при опадах. Однак можна і не чекати дощу: за допомогою шланга рідина можна подати на каркас за допомогою маленької потужності насоса. Стікаючи з допомогою труби на колесо, вона потім відводиться в сад.
  2. Якщо сад біля дачі є нерівним, то рельєф можна використовувати для організації падаючого потоку. На височини необхідно вкопати в грунт посуд необхідних габаритів, куди збереться вода від опадів. Близько ємності потрібно встановити таку споруду, як водяний млин, до якої рідина стане підводитися з допомогою жолоби.
  3. На рівній території можна спорудити водоймище за принципом «альпійських гірок», застосовуючи ущільнену грунт і булижники. У середню частину гірки можна закопати шланг.

Млин з будиночком

Потужність такого пристрою, як насос, необхідно підбирати таким чином, щоб можна було перекачувати рідину з нижніх резервуарів в накопичувач, який розташований вгорі, або подавати відразу в колесо водяних або вітряних млинів. Такий пристрій для саду, зображене на фото, працює легко і просто. Є залежність потужності насосів від довжини, на яку будуть перекачуватися потоки води. При цьому всі роботи можна облаштувати своїми руками без сторонньої допомоги.

Саморобна водяний млин

Після завершення створення перепадів рівнів рідини, потрібно почати зведення головної споруди своїми руками, як на схемі нижче показано. Облаштування такого елементу декору в саду проводиться дуже просто: потрібен будиночок , Де буде потрібно встановити насос, а також колесо, що приводиться в рух за допомогою рідини, що перекачується з ємності, розташованої нагорі, в нижню область. Конструкція на зображенні може виявитися зовсім інший: ви можете використовувати все, крім будиночка, використавши колесо або кілька коліс в разі каскаду.

Колесо можна виготовити наступними методами:

  • для того щоб виготовити колесо маховика, можна застосовувати деталь від звичайного велосипеда;
  • використовується котушка, на яку намотується кабель;
  • з дощок, збитих один з одним, потрібно випилювати кола;
  • може стати в нагоді труба, на яку прикріплюються лопаті.

Незважаючи на те, з якого матеріалу робиться колесо, необхідно брати до уваги такі важливі і першорядні правила:

  • необхідна лопать;
  • в центральній частині колеса повинна знаходитися труба для того, щоб встановити вісь, навколо якої воно буде обертатися.

А далі розглянемо принцип роботи такої техніки для саду та декоративного елемента, як водяний млин. При цьому всі роботи можна виконати своїми руками. Схема допоможе облаштувати все самому і своїми руками. Схема і картинки допоможуть вам в облаштуванні такої техніки. Виготовляти таку конструкцію, як на картинці, необхідно з колеса і лопаті. Найпростіший варіант - це встановити по площі між двома зафіксованими колами. Кріпити конструкцію можна за допомогою будь-яких механічних способів. Зводити своїми руками 2 опори, на яких рухомим методом можна кріпити вісь водяних коліс. Для цього застосовують такий елемент, як підшипник.

Для цього застосовують такий елемент, як підшипник

облаштування млини

Опори можна оформляти як декоративний будиночок. Як матеріал для них можна використовувати куточки з металу, швелер, бруси з дуба, цементний розчин і багато іншого. Картинки демонструють, як все це облаштувати правильно і максимально точно. До верхньої частини колеса необхідно підвести жолоб, по якому вода надходить в лопать. Лопаті з дерева потрібно покрити парою шарів водовідштовхувальних лаків. Лопаті з металу потрібно покрити фарбою, яка є антикорозійною.

Здійснюється організація каналів для того, щоб відводити воду на грядки або в посуд, де вода накопичується. Декорувати ділянку близько мельніциможно по-різному: можна живописно укласти дерен, посадити декоративні сорти рослин. Таким чином, нам стало ясно, як своїми руками виготовити таку млин, яка буде декором вашого присадибної ділянки. До того ж такий декоративний елемент може виконувати інші функції, які розглянемо далі. При цьому така споруда своїми руками може стати в нагоді і для різних робіт в саду.

Використання водяного млина

А на даному етапі необхідно розглянути, яким чином працює водяний млин. На зображенні показана така млин. Падаюча на лопаті рідина починає обертати колесо, що стає причиною руху осі.

Можна використовувати потужний водяний потік: вісь водяного колеса розкручується ротором електрогенератора. Так, млин на зображенні може виробляти електрику для освітлення доріжок на присадибній ділянці. Це один із способів використання водяних млинів. Але на цьому список застосування млинів незакінчений. Однак в більшості випадків водяний млин на дачній ділянці виконує декоративну функцію. За допомогою такої садової споруди потоки рідини направляються в необхідному напрямку, наприклад, на грядки у вас на городі.

Відмінним декором стилістичного напряму «кантрі» може виявитися використання водяного млина. Картинки результатів використання таких декоративних елементів представлені далі. Також розглянемо стильове оформлення. Розмір такої споруди необхідно підбирати виходячи з потужності потоків річки або струмка, однак, для декоративного оформлення території саду можна використовувати конструкції, які в зростання досягають приблизно одного метра.

Опори для такої споруди можна виготовити з буту. Відмінний варіант - це цегла: з часом краю цегли відламати і в такому вигляді конструкція буде виглядати дуже оригінально. Камінь з цеглою відмінно поєднуються з деревиною, однак, для того щоб елементи з дерева прослужили якомога довше, їх необхідно робити з деревини, порода якої володіє достатньою щільністю. Елементи з металу потрібно обробити за допомогою ортофосфорної кислоти: в такому варіанті корозія буде на поверхні і при цьому конструкції буде виглядати оригінально за допомогою природного старіння.

Для декору такої будівлі на дачній ділянці можна скористатися соломою, бамбуком, а також керамічною черепицею. Під струменем падаючих потоків води можна насипати гальку. Близько жолоби і будиночка можна садити декоративні сорти рослин. Водяний млин стане відмінною прикрасою дачної території і завжди буде радувати око своїм зовнішнім виглядом.

Автор: С. Діана

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама