Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Яка підкладка під ламінат краще: поради про те, як вибрати оптимальний варіант

  1. Навіщо потрібна підкладка?
  2. вибір підкладки
  3. пінополіетилен
  4. пробкові підкладки
  5. Бітумно-пробкові підкладки
  6. пінополістирол
  7. комбіновані варіанти
  8. Хвойні плитки
  9. Укладання підкладки
  10. Підведемо підсумки

Ламінат став одним з найпопулярніших і дешевих покриттів для підлоги. Він міцний, довговічний, радує широкий вибір - від бюджетних до елітних моделей будь-яких забарвлень. Як правило, люди витрачають багато часу на вибір ламінату, а про підкладку забувають. У цій статті ми розберемося, яка підкладка краще, адже від її якості залежить довговічність покриття.

Навіщо потрібна підкладка?

Підкладка для ламінату необхідна за технологією плаваючої підлоги
Підкладка для ламінату необхідна за технологією плаваючої підлоги. Це пов'язано з кількома факторами, про які ми і поговоримо.

  • Звукоізоляція. Якщо підстилка під ламінат не використовується, то кожен крок віддаватися гучним стуком. Наявність м'якого рівного шару приховає дрібні шуми, тертя (див. Статтю про шумоізоляції квартири ).
  • Іноді в 33 і 32 класі ламінату зустрічається вбудована підкладка: із зворотного боку вже приклеєний шар ізоляції. Укладати такий матеріал зручніше, ніж звичайний, але з-за більш важкою технології виробництва вартість значно зростає.

  • Вирівнювання поверхні. Ще одна функція підкладки - нівелювання дрібних нерівностей. Це дуже важливо при укладанні ламінату , Адже довговічність замків залежить від рівності підстави. За технологією, допустимі перепади статі повинні бути не більше 2 мм на 1 м. Однак занадто велика товщина підкладки під ламінат швидше завадить приховати нерівності, адже тоді на стиках при ходьбі вона буде прогинатися. Щоб шви через півроку не розповзлися, поверхня підлоги ретельно готують перед укладанням покриття (див. Статтю про укладанні ламінату на дерев'яну підлогу .
  • Вологоізоляція. Ламінат зроблений з пресованого паперу, тому навіть вологостійкі моделі не потрібно піддавати підвищеної вологості, інакше панелі разбухнут. Укладання підкладки під ламінат забезпечить додатковий захист від вологи з боку бетонної підлоги. З цієї ж причини перед настилом покриття краще дочекатися не менше місяця після влаштування бетонної стяжки.
  • Як тест готовності стяжки можна покласти на ніч поліетилен на підлогу. Вранці на бетоні не повинно бути поту.

  • Теплопровідність. Звичайна підкладка для ламінату, встановлена ​​під теплу підлогу, знижує ефективність його роботи, так як і сам ламінат, і матеріал підкладки володіють хорошими теплоізоляційними властивостями. Для теплої підлоги є спеціальні підкладки, про які ми писали в цієї статті . Також рекомендуємо ознайомитися зі статтею про встановлення водяної теплої підлоги своїми руками , В якій описаний процес монтажу на дерев'яне і бетонну основу з подальшою обробкою ламінатом.

вибір підкладки

У будь-якому будівельному магазині легко знайти безліч варіантів, але як вибрати підкладку під ламінат правильно? Адже вони відрізняються за матеріалом, товщині, звукоізоляції.

Перш за все треба дізнатися стан підлоги. Якщо основа рівна, буде досить найтоншої підкладки - 2 мм. Коли зустрічаються дрібні нерівності, варто вибирати товщину ізоляції 3 мм. Товщина ламінату з підкладкою становитиме приблизно 10-11 мм (якщо брати середню товщину ламінованої підлоги в 8 мм).

При виборі підкладки і самого ламінату не обов'язково віддавати перевагу одному і тому ж виробникові. Це практично не має значення, т. К. Параметри загальні, тому підійде будь-яка фірма.

Короткий відео-огляд популярних видів:

пінополіетилен

Найпоширеніша підкладка з пінополіетилену. Її популярність, перш за все, пов'язана з низькою ціною. Крім того, вона має гарну вологостійкість, теплоізоляцією і не схильна до дій гризунів і мікроорганізмів. Цей матеріал дуже простий у застосуванні і зводить відходи до мінімуму. Часто її доповнюють фольгированним шаром з алюмінієм для відображення інфрачервоного тепла.
Найпоширеніша підкладка з пінополіетилену
Однак, незважаючи на велику кількість переваг, у самого дешевого матеріалу є також багато недоліків. В першу чергу, це неекологічних синтетичний матеріал, з часом просідає і погано тримає форму. Бувають випадки, що після укладання ламінату на підкладці з пінополіетилену утворюється статичну електрику (особливо в сухих приміщеннях), і господарів періодично вдаряє струмом. Тому 10 разів подумайте, перш ніж економити 500 рублів, чи варто ваш комфорт цих грошей? Дешевше обійдеться матеріал вітчизняних виробників: ціна на рулон 25 кв. м. близько 320-400 руб. Спінений поліетилен від Quick step буде коштувати 60-90 руб. за 1 кв. м.

пробкові підкладки

Пробкова підкладка під ламінат відмінно підходить в якості основи під плаваючу підлогу. Хоча це і натуральний матеріал, пробка не схильна до цвілі і гниття, відмінно ізолює тепло. Протягом всього терміну служби така підкладка буде зберігати свої розміри і характеристики. Цей вид випускається у формі рулонів або листами. У деяких випадках на зворотному боці є самоклеючий шар (див. Статтю про укладанні коркового ламінату ).
Пробкова підкладка під ламінат відмінно підходить в якості основи під плаваючу підлогу
Через високу вартість недоцільно використовувати корковий варіант для дешевих покриттів, але в якості довговічного підстави він добре підійде. Недоліком пробки є водопроникність, тому під покриттям може з'являтися конденсат.

Бітумно-пробкові підкладки

Даний матеріал роблять на основі крафт-паперу з додаванням бітуму, і потім зверху покривають дрібної коркової крихтою. Посипання виконується з дрібних шматочків пробки 2-3 мм. Завдяки бітуму цей вид позбавлений недоліків звичайної пробки: він не пропускає вологу і добре затримує звуки; матеріал дихає, що перешкоджає утворенню конденсату. Як і минулого варіант, бітумно-пробкові підкладки підходять лише для дорогих видів ламінату, через високу ціну.

пінополістирол

Часто в якості ізоляційного шару використовують екструдований пінополістирол. Він оптимально підходить для високонавантажених приміщень і добре вирівнює нерівності. Це один з найбільш ефективних утеплювачів завдяки високому вмісту повітря в своєму складі. За рахунок жорсткості він добре зберігає форму і ефективно поглинає звуки, не пропускає вологу. При використанні пінополістиролу на підлозі комфортні відчуття при ходінні забезпечені. Найбільш популярна в цьому виді продукція від Ізошум, Arbiton.
Часто в якості ізоляційного шару використовують екструдований пінополістирол

комбіновані варіанти

Існують також комбінації поліетилену і пінополістиролу. Найбільш відома підкладка Tuplex (Туплекс), вона складається з двох шарів поліетилену, між якими знаходяться кульки пінополістиролу.
Існують також комбінації поліетилену і пінополістиролу
Цей комбінований варіант продається в рулонах і має товщину 3 мм. За рахунок своєї структури він може вентилювати приміщення. Верхній шар не дає проникнути волозі всередину, а тонкий нижній шар пропускає її всередину до гранул, і звідти через технологічні зазори виходить назовні.

Хвойні плитки

Новинка останніх років - хвойна підкладка під ламінат Новинка останніх років - хвойна підкладка під ламінат. Її важко знайти в магазинах через високу вартість, але іноді продаються хвойні плити від Ізоплат. Матеріал повністю екологічний і дозволяє пропускати повітря, тому під підлогою не буде парникового ефекту. Однак по пружності хвоя поступається коркового покриття. Також варто врахувати, що мінімальна товщина хвойних плиток - 4-5 мм, що суперечить вимогам багатьох виробників ламінату. Укладання плиток відбувається по діагоналі.

Укладання підкладки

Тепер розповімо про технології, як укладати підкладку під ламінат: Тепер розповімо про технології, як укладати підкладку під ламінат:

  • Якщо на підлозі свіжа бетонна стяжка, перед укладанням потрібно постелити шар тонкого поліетилену 0,2 мк. У старих будинках цього робити не обов'язково.
  • Ретельно очищають підлогу від сміття, весь бруд пилососять. Основа повинна бути сухою.
  • Для нарізки використовують звичайні ножиці або будівельний ніж. Роблять нахлест на стіни, його потім закриє плінтус.
  • Ні в якому разі не стелять кілька шарів підкладки для компенсації нерівностей, шару в 2-3 мм буде достатньо. Якщо потрібно більше - виробляють вирівнювання підлоги фанерою, стяжкою або іншим способом.
  • Якщо матеріал має рифлення, цією стороною він укладається вниз, так буде менше нерівностей. Фольгований матеріал укладається відбиває стороною вгору.
  • Укладання проводиться встик, без нахлестів листів один на одного. Щоб не змістити підкладку при роботі, рекомендується приклеїти її на двосторонній скотч до підлоги.

Підведемо підсумки

При дотриманні технології і покупці якісної підкладки та ламінату вони прослужать більше 10 років в домашніх умовах. Звичайно, остаточний вибір буде залежати від матеріальних можливостей, але краще постаратися придбати якісні натуральні матеріали, щоб не платити двічі.

Навіщо потрібна підкладка?
Навіщо потрібна підкладка?
Тому 10 разів подумайте, перш ніж економити 500 рублів, чи варто ваш комфорт цих грошей?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама