Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ламінат під теплу підлогу

  1. Маркування ламінату, технічні характеристики
  2. Водяні теплі підлоги під ламінат
  3. Ламінат для теплої підлоги - кабельні види
  4. Плівкова тепла підлога під ламінат
  5. Ламінат з вбудованою системою підігріву, яку використовувати підкладку
  6. підкладка
  7. Ламінат під систему тепла підлога - особливості
  8. Для підлоги в кухні та ванній

Коли прийнято рішення робити тепла підлога (все одно який - водяний або електричний), постає питання про вибір фінішного покриття.

Серед матеріалів чистової обробки, ламінат - один з улюблених варіантів, оскільки має чудову форму, виглядає сучасно і коштує відносно недорого.

Чи варто застосовувати ламінат під теплу підлогу, як розібратися в розмаїтті сортів, які є тонкощі технології монтажу теплої підлоги під ламінат. Про все розповімо докладно.

Маркування ламінату, технічні характеристики

Не всі сорти ламінату придатні для використання з нижнім підігрівом.

Одні може повести, а інші мають настільки високий показник теплоізоляції, що не пропускають достатню кількість тепла.

Переконатися, що матеріал підходить для підлог з обігрівом, можна по значку маркування.

Як правило, це емблема зображує спіраль, від якої піднімаються стрілочки вгору. Напис «H2O» біля спіралі, вказує на схвалення ламінату для теплого водяного статі. Може бути напис «Warm Wasser» (означає «Тепла вода»).

У технічній документації до ламінату вказується коефіцієнт теплопровідності. Цей показник не повинен бути занадто великим, інакше покриття не пропустить тепло від трубок до вас.

EN (тепловий опір) не повинно бути вище 0,15 м2 * К / Вт.

Класифікація ламінату включає в себе дані про стійкість до стирання (від 21 до 34). Чим він більший, тим більше інтенсивне навантаження витримує покриття, і тим довше буде служити. Так що перевага - товару з класом 32 - 34.

До систем теплих підлог може знадобитися доступ (в разі технічного обслуговування, або поломок). Для цього потрібно демонтаж верхнього шару покриття. Ламінат же забезпечує легкий доступ до обігрівачів, оскільки його легко можна розібрати і скласти повторно.

Водяні теплі підлоги під ламінат

Конструкція з водяними трубками робиться в товсте бетонне стягування. Найбільшу популярність варіант має серед власників приватних будинків, оскільки живиться від основного котла.

Покриття для такої системи потрібно максимально якісне. Пов'язано це з тим, що температура водяного обігріву не завжди може бути стабільною, також є ймовірність підвищення вологості.

Вимоги для планок, під які монтуються водяні трубки:

  1. Клас зносостійкості 33 - 34.
  2. Чи не занадто тонкі (від 8 мм), щоб не деформувалися при нагріванні.
  3. Підвищена вологостійкість.
  4. Пристрій надійного гідроізоляційного шару.
  5. Обов'язкова наявність маркування, що дозволяє укладання на водяні підлоги.
Коли прийнято рішення робити тепла підлога (все одно який - водяний або електричний), постає питання про вибір фінішного покриття

Водяна підлога під ламінат з підкладкою

При перегрів ламінат виділяє формальдегід. Не допустити цього допоможе дотримання температурного режиму - максимальне значення + 27 ° C.

Ламінат для теплої підлоги - кабельні види

Насправді кабельний підлогу з'єднує в собі недоліки водяного (дуже складний монтаж в бетонну стяжку) і електричного (постійна оплата рахунків за електроенергію). А якщо в якійсь частині системи відбудеться обрив, перегорання і т. Д, вийде з ладу весь масив. Але якщо обидві ці умови не лякають, то можна застосовувати з ламінатом і кабель (сам по собі він коштує дешевше всіх аналогів).

Під час монтажу важливо звернути особливу увагу на схему розташування витків кабелю.

Оскільки тут надається повна свобода в тому, як саме укладати трубки, потрібно стежити за відстанню між ними (крок повинен бути не більшим, щоб забезпечувати рівномірне прогрівання площі фінішного покриття, адже ламінат не любить перепадів температури) Оскільки тут надається повна свобода в тому, як саме укладати трубки, потрібно стежити за відстанню між ними (крок повинен бути не більшим, щоб забезпечувати рівномірне прогрівання площі фінішного покриття, адже ламінат не любить перепадів температури).

Ну, і нарешті, після залиття стяжки, потрібно дочекатися її схоплювання, перш ніж робити пробне включення електрики. На це знадобиться мінімум 28 днів.

Для монтажу з ламінатом, перевагу віддають не надто потужним нагрівальних елементів - потужність не більше 110 Вт на 1 м2.

Плівкова тепла підлога під ламінат

Якщо ви вибираєте тепла підлога електричний під ламінат, найбільш затребуваним є інфрачервона плівка. Це сучасна система, де між шарами термоплівка запаяні графітові провідники, з'єднані мідними шинами.

Для її укладання не потрібно проводити брудні бетонні роботи, впоратися з підключенням може навіть людина, що володіє базовими знаннями з електрики.

Інтенсивність випромінювання від плівкового статі піддається точному регулюванні, що робить її досить підходящим варіантом для покриття ламінатом. Не варто проте стелити інфрачервоний тепла підлога під ламінат у вологих приміщеннях.

Не варто проте стелити інфрачервоний тепла підлога під ламінат у вологих приміщеннях

Плівка під ламінат

Умови вибору ламінату для ІК-плівки:

  • Товщина шару до 8,5 мм.
  • Маркування, що підтверджує сумісність з підігрівом знизу.
  • Зносостійкість 32 - 34 (залежить також від типу приміщення).

За інших рівних умов, плівковий підлогу підходить для ламінату краще за інших, так як створює плавний і рівномірний прогрів, добре поєднується з властивостями цього фінішного покриття.

Ламінат з вбудованою системою підігріву, яку використовувати підкладку

Ноу-хау будівельного ринку - ламінат, в якому вже вбудований нагрівальний елемент. Причому розташований він не під покриттям, а безпосередньо всередині нього (між несучою плитою і шумопоглинальним шаром).

Варіант має ряд переваг:

  1. Скорочуються втрати тепла, оскільки тепло потрапляє в кімнату по мінімальному відстані (економія до 30%).
  2. Спрощується завдання по вибору матеріалів - в комплекті використовуються будматеріали, 100% сумісні з підігрівом.
  3. Економляться сили і час на монтажі.
  4. Панелі, що включають в себе підігрів, можна комбінувати зі звичайними, створюючи в приміщенні зони тепла і не витрачаючи ресурси на ділянки, заставлені меблями.

підкладка

Підкладка для системи теплих підлог з ламелями не повинна володіти високими теплоізоляційними властивостями, інакше доведеться підвищувати температуру на регуляторі і втрачати кошти. Також на здатність легко проводити тепло буде впливати товщина шару.

При виборі матеріалів, потрібно підсумувати теплоізоляційні показники ламінату і підкладки. Наприклад, якщо EN ламінату 0,065, а у підкладки 0,049, в сумі виходить 0,11 - що цілком допустимо (норма: не більше 0,15 м2 * К / Вт).

Вдалий варіант - спеціальна підкладка для ламінату з екструдованого пінополістиролу з перфорованою поверхнею. Це м'який матеріал, який підтримує ламелі, згладжує нерівності підлоги, гасить натискання і зберігає від пошкоджень кабель, плівку або труби водяного опалення. І в той же час має дрібні отвори, які в достатній кількості пропускають тепло.

І в той же час має дрібні отвори, які в достатній кількості пропускають тепло

Екструдований пінополістирол в якості підкладки

Ізолон - матеріал зі спіненого поліетилену. Легкий, недорогий, не боїться води. Але є серйозний недолік - навіть при невеликих навантаженнях легко сплющується і не відновлює первинну форму. Те ж можна сказати і про полістирольних покриттях.

Пробка - на даний момент це один з кращих матеріалів для підкладки. Цей натуральний шар відмінно «пружинить», не мне і не виділяє шкідливих речовин. Єдина умова - не можна допускати його контакту з водою. Спочатку, потрібно добре підготувати поверхню. Вона повинна бути сухою і чистою. І в подальшому потрібно забезпечити всі заходи щодо захисту пробки від вологи. Для цього її просочують бітумними просоченнями (є сорти, що продаються вже з просоченням).

Товщина підкладки не повинна бути більше 1,5 - 3 мм. У поєднанні з інфрачервоною плівкою не використовують матеріали з фольгованої поверхнею. Не підходить, наприклад, пенофол з алюмінієвим шаром.

Ламінат під систему тепла підлога - особливості

вибір з'єднання

З'єднання ламінату бувають:

  1. Замковими.
  2. Клейовими.

Важливо знати, що клейові з'єднання не підходять для систем теплих підлог, оскільки через нагрівання, шар клею може розм'якшуватися, деформуватися і видавати запахи.

Замкові з'єднання бувають двох типів, вибір яких залежить від особистих переваг:

  1. Click.
  2. Lock.

Перший варіант трохи складніше другого, який являє собою звичайний шип - паз.

В принципі, обидва вона сумісні з теплою підлогою, але вже якщо вдивлятися в деталі, то спосіб Click робить зчеплення більш надійним, що запобігає деформації ламелей при нагріванні.

Для підлоги в кухні та ванній

У ванних кімнатах висока вологість і велика ймовірність розливу води.

Тому в цих приміщеннях, перевагу варто все ж віддати кахлю, керамограниту, лінолеуму, або іншому водовідштовхувальним матеріалом.

Однак якщо дуже хочеться саме ламінат, тобто сорту, що забезпечують вологостійкість завдяки своєму захисному покриттю.

Те ж справедливо і для кухні. Тільки тут ще потрібно враховувати високу стирається навантаження на поверхню. Тому клас зносостійкості ламінату для кухні повинен бути 32 - 34.

Отже, ламинатное покриття стає все більш пристосоване для поєднання з системою теплих підлог. Ламелі вибираються тонкі, а підкладка проникний. І вибір матеріалів, і процес експлуатації повинні бути спрямовані на те, щоб покриття не перегрівалося і безперешкодно віддавало тепло людям.

Не змушуйте опалювальний ділянку меблями, які не стелите на них килими, не допускайте сусідства опалювального статі і обігрівачів, камінів і радіаторів, і не перевищуйте на термостаті рекомендований показник в 27 - 28 ° С. Тоді фінішне покриття довго буде радувати солідним виглядом і м'яким теплом.

Дуже популярно стелити тепла підлога під плитку, адже плитка холодна і до того ж не промокає Дуже популярно стелити тепла підлога під плитку, адже плитка холодна і до того ж не промокає. Тепла підлога електричний під плитку : Монтаж своїми руками.

Відгуки користувачів про теплих електричних підлогах читайте далі .

Відео на тему

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама