Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Мати для теплого водяного статі

  1. призначення матів
  2. Характеристики пінополістиролу, використовуваного в теплих підлогах
  3. Основні переваги матів для теплої водяної підлоги
  4. Класифікація пінополістирольних матів
  5. Варіант №1. Фольгірованние
  6. Варіант №2. З плівкою
  7. Варіант №3. плоскі мати
  8. Варіант №4. Плоскі плити з «бобишками»
  9. Варіант №5. профільні мати
  10. Інші особливості утеплювача
  11. Відео - Термоізоляційні плити з пінополістиролу
  12. Oventrop
  13. «Енергофлекс»
  14. REHAU
  15. Особливості монтажу пінополістирольних плит
  16. Відео - Встановлення теплої підлоги

26.08.2015

Облаштування теплого водяного статі передбачає укладання термоизоляционного матеріалу на бетонну основу. На сьогоднішній день найкращим матеріалом, який можна в цих цілях використовувати, є мати для теплої водяної підлоги, що виготовляються з пінополістиролу. Повністю виключаючи втрати тепла, ці мати разом з тим перенаправляють тепло виключно вгору. Вони повинні бути стійкими до навантажень, інакше система обігріву буде працювати неправильно.

Мати для теплого водяного статі

Зміст статті:

призначення матів

Термоізоляційні мати (їх ще називають плитами) є головною складовою ефективної роботи статі з підігрівом, і нерозумно було б заперечувати їх необхідність. Адже якщо цього шару не буде, то тепло, вироблене підлогою, піде (притому в великих обсягах) на нагрів перекривають плит, що навряд чи доцільно. Мати запобігають догляд теплової енергії «в нікуди», тому до них висуваються особливі вимоги. Вони повинні витримувати вагу трубопроводу з водою, бетонної стяжки, фінішного покриття і різного роду навантажень, які виникають в ході експлуатації. З цієї причини щільність утеплювача повинна становити як мінімум 35 кілограм на кубометр.

Гідроізоляційний шар, який укладається під матами, виконує наступні функції:

  1. захист утеплювача від негативного впливу стяжки;
  2. забезпечення надійності підлогового покриття, його безпеки для сусідів знизу.

Зверніть увагу! Якщо установка була проведена правильно, то він буде додатково звукоизолировать квартиру!

Характеристики пінополістиролу, використовуваного в теплих підлогах

Нижче наведені основні параметри, якими повинен володіти даний матеріал.

  1. Щільність приблизно в 40 кілограм на кубометр, щоб бути стійким до будь-якого роду механічних навантажень.
  2. Незначна теплопровідність (не більше 0,05 Вт / м * К), що забезпечує мінімальну кількість тепловтрат.
  3. Завдяки ячеистой структурою і фізичними властивостями пінопласт забезпечує відмінну звукоізоляцію.
  4. Від шкідливого впливу вологи матеріал захищений не тільки ламінованим покриттям, але і центрирующими замками, які розташовані на торцях панелей. А завдяки відмінній сцепляемости матів можливість появи зазорів і щілин на стиках практично нульова.
  5. Нарешті, за своїми розмірами мати можуть бути різними - 60х80 сантиметрів і 100х100 сантиметрів. Отже, крок установки теж буває різний.

Отже, крок установки теж буває різний

Як своїми руками зробити теплия водяна підлога

Радимо подивитися нашу інструкцію про те як своїми силами проводиться укладання теплого водячи статі. Всі подробиці тут

Основні переваги матів для теплої водяної підлоги

  1. Перш за все, вони повністю відповідають всім європейським стандартам. В процесі виготовлення, наприклад, застосовується самозатухаючим сировину.
  2. Поверх матеріалу можливе укладання як напівсухий, так і мокрій стяжки.
  3. Завдяки підвищеній щільності матеріалу досягаються відмінні показники міцності, тому з часом мати для водяної теплої підлоги не змінюють розмірів.
  4. Монтаж опалювального трубопроводу виконується по розмітці, яка спеціальним чином наноситься на поверхню. Це сприяє більш ефективному розподілу теплової енергії в кімнаті.
  5. Мати оснащуються спеціальними фіксаторами, що дозволяють швидко робити монтаж трубопроводу.
  6. Мають місце відмінні фізичні та експлуатаційні властивості.
  7. Хороша термо- і звукоізоляція.
  8. Такі мати пожежобезпечні і нешкідливі для організму.
  9. Вони витримують і не пропускають вологу, не розбухаючи при цьому.
  10. Самоцентрувальні замки дозволяють з легкістю зібрати плити.
  11. Мати стійкі до гниття і шкідливим бактеріям.
  12. Нарешті, вони здатні витримувати температуру від мінус 180 до плюс 180 С.

Нарешті, вони здатні витримувати температуру від мінус 180 до плюс 180 С

Класифікація пінополістирольних матів

Описувані в даній статті вироби можуть бути:

  1. фольгована;
  2. з плівкою;
  3. плоскими;
  4. з «бобишками»;
  5. профільними.

Ознайомимося з кожним з варіантів більш детально.

Варіант №1. Фольгірованние

Такі мати виробляються з пенофола і з одного боку мають спеціальне фольгированное покриття. З огляду на своїх технічних характеристик вони можуть використовуватися тільки для тих статей, які застосовуються в ролі допоміжного джерела тепла. Але якщо використовувати їх, скажімо, для підлоги першого поверху, під яким розташовано підвальне приміщення, то ефективність їх буде незначною.

Трубопровід укладається на фольгированную поверхню матів, при цьому для фіксації використовуються спеціальні кріпильні аксесуари - хомути, скоби, сталева сітка та ін. І це, зрозуміло, пов'язане з деякими незручностями.

І це, зрозуміло, пов'язане з деякими незручностями

Варіант №2. З плівкою

Такі плити включають в себе фольгований і пінополістирольний шар, а також захисну плівку. Цей утеплювальний матеріал має високу щільність - близько 32-35 кілограм на кубометр. Щоб установка труб була максимально легкою, на плівці виконується особлива розмітка.

Через відмінною щільності кріпильні скоби, що фіксують трубопровід, кріпляться максимально надійно. І на відміну від описаного вище варіанту ці мати цілком можна використовувати для теплої підлоги, який служить додатковим джерелом нагрівання.

І на відміну від описаного вище варіанту ці мати цілком можна використовувати для теплої підлоги, який служить додатковим джерелом нагрівання

Варіант №3. плоскі мати

Дані вироби з пінополістиролу мають товщину в 0,4-0,5 сантиметра і щільність приблизно в 40 кілограм на кубометр. Відрізняються стійкістю до навантажень і деформацій. Труби фіксуються за допомогою спеціальних пластикових скоб. Характерно, що до початку монтажних робіт на плоскі плити наноситься розмітка, через що процедура монтажу дещо ускладнюється.

Варіант №4. Плоскі плити з «бобишками»

При їх виготовленні застосовується спеціальна технологія гідропеллентной штампування, в результаті якої на поверхні матеріалу з'являються рівні ряди фігурних виступів (саме вони називаються цим дивним словом «бобишки»). Це одна з найсучасніших конструкцій, що дозволяє з легкістю монтувати трубопровід теплої підлоги.

Варіант №5. профільні мати

В основі профільних виробів - прямокутні плити з пінополістиролу. По всій поверхні цих плит розташовані спеціальні циліндричні виступи, висота яких становить близько 2,5 сантиметра. І цього цілком достатньо, щоб розмістити між ними дистанційний пульт трубопровід (його діаметр зазвичай не перевищує 2 сантиметри) і практично звести до нуля можливість зсуву труб в ході заливки цементної стяжки. Самі мати мають товщину в 1-3,5 сантиметра. Характерно, що якщо тепла підлога обладнується на цокольному поверсі або по грунту, то плити утеплювального матеріалу повинні бути широкими.

Інші особливості утеплювача

Мати для теплого водяного статі виготовляються двох видів:

  1. ламіновані (тобто покриті пароізолірующую плівкою);
  2. неламіновані.

Як утеплити підлогу в дерев'яному будинку?

Радимо подивитися нашу інструкцію по утепленню підлоги в дерев'яному будинку, дізнатися докладніше можна тут

Перший варіант відрізняється тим, що не потребує додаткової укладанні парового бар'єру.

Зверніть увагу! Також відзначимо, що поверх такої підстави не можна встановлювати теплу підлогу, якщо діаметр останнього нестандартний.

По торцях плити оснащуються особливими замками. Лінійка, яка нанесена, спрощує підгонку матів один до іншого, а це в поєднанні з замками створює суцільне утеплювати поле без будь-яких термоаккустіческіх швів. Отже, тепловтрати виключені в принципі.

Що ж стосується товщини плит, то її підбирають відповідно до товщини фінішного покриття і цементної стяжки. Також враховується можливість наявності утеплювального шару в самому перекритті. І якщо його товщини цілком достатньо, то ви можете обмежитися матами з «бобишками», які призначаються не для термоізоляції, а для надійного кріплення трубопроводу. Також як зазначалося вище, від негативного впливу вологи захищає не тільки ламіноване покриття, але і центруючі замки, розташовані в торцях плит. А завдяки відмінній сцепляемости матів можливість тепловтрати виключена.

Відео - Термоізоляційні плити з пінополістиролу

Провідні виробники і середня вартість

Незважаючи на великий асортимент, свою увагу радимо звертати на відомих (читай: перевірених) виробників, які вже встигли відмінно зарекомендувати себе на ринку. Розглянемо найпопулярніші моделі.

Oventrop

Німецька компанія, що займається виробництвом пінополістирольних матів. Нижче представлені найбільш поширені моделі.

  1. NP-35 - мати з «бобишками», що володіють відмінними звуко- і термоізоляційними якостями. Одна їх сторона покрита полістирольної плівкою. Використовуються не тільки зі звичайною стяжкою, а й з підлогами наливної типу. Середня вартість - близько 950 рублів.
  2. WLG-045 - плити рулонного типу, вкриті поліпропіленової плівкою. Чи можливо застосувати для труб діаметром в 1,4 і 1,6 сантиметра, а також для укладального кроку в межах 5-30 сантиметрів. Площа одного рулону - 10 м.кв., приблизна вартість - 5000-5700 рублів.
  3. Вироби марки NP не мають термоізоляції і обійдуться приблизно в 665 рублів.

Вироби марки NP не мають термоізоляції і обійдуться приблизно в 665 рублів

«Енергофлекс»

Вітчизняна компанія, яка виробляє якісну продукцію. Розглянемо популярні моделі.

  1. «Енергофлекс ТП». Фольгірованние пінополістирольні плити, на поверхню яких нанесено координатна сітка з кроком в 50 міліметрів. Розміри: 2,5х100х500 сантиметрів, середня ринкова ціна - до 250 рублів.
  2. «Пенополистирольная плита». Має двосантиметрові «бобишки», що дозволяють укладати труби без додаткових кріплень. Є самоцентрувальні замки, нанесена розмітка. Укладається з кроком в 5 сантиметрів і розрахована на труби діаметром в 1,6-1,8 сантиметра. Ціна - до 680 рублів.
  3. «Енергофлекс Супер ТП». Рулонні мати для теплої водяної підлоги. Фольгована, нанесена координаційна сітка з кроком в 5 сантиметрів. Розміри: 0,5х120х150 сантиметрів. Коштують близько 250 рублів.

Коштують близько 250 рублів

REHAU

Відома компанія з Німеччини, яка також виробляє пінополістирольні утеплюють плити. Продукція оснащена фіксаторами для кріплення трубопроводу, має звуко- і термоізоляційний шар, виконаний з пінополістиролу. Товщина складає 3 сантиметри. Середня ринкова вартість - 725 рублів.

Як вибрати правильну модель? В першу чергу, враховується діаметр труб, а також товщина ізоляційних шарів. Якщо поверх теплої підлоги буде укладатися керамічна плитка, то плити повинні бути тонкими. До слова, саме керамічну плитку вважають ідеальним матеріалом для покриття гріє водяної підлоги, оскільки вона довговічна, відмінно проводить тепло, стійка до температурних перепадів і механічних навантажень.

Особливості монтажу пінополістирольних плит

До того як приступати до укладання утеплюють матів, необхідно провести кілька підготовчих заходів. Найголовнішим з них є розрахунок потужності прогріву, який вимірюється в ватах на метр квадратний, а також площа, яку повинен зайняти матеріал. Після цього слід визначитися зі схемою установки трубопроводу. Таких схем існує декілька:

  1. спіраль - доцільна в приміщеннях з незначною площею;
  2. подвійна спіраль - використовується у великих приміщеннях;
  3. «Змійка» - труби теплої підлоги встановлюються паралельно відносно один одного.

спіраль - доцільна в приміщеннях з незначною площею;   подвійна спіраль - використовується у великих приміщеннях;   «Змійка» - труби теплої підлоги встановлюються паралельно відносно один одного

Зверніть увагу! Якщо під приміщенням знаходиться не опалювальне або підвальне приміщення і підлогу, як наслідок, грає роль джерела холоду, то його слід утеплити. Ви можете використовувати з цією метою будь-якої термоізоляційний матеріал - керамзит, мінвату або, скажімо, пінопласт. Але характерно, що перед монтажем плит обов'язково потрібно виконати стяжку і вирівняти її за допомогою спеціальних сумішей.

Але характерно, що перед монтажем плит обов'язково потрібно виконати стяжку і вирівняти її за допомогою спеціальних сумішей

Уклавши труби, можете приступати до перевірки працездатності системи - запустіть в трубопровід теплоносій, перевірте температуру і наявність «холодних» місць. Рекомендується робити це при гранично високій температурі, а також перевірити, чи не змінилися чи властивості матів. Якщо все в нормі, то заливайте фінішну стяжку.

Відео - Встановлення теплої підлоги

Критерії вибору матів

  1. Як уже зазначалося, увагу слід приділяти тільки відомим виробникам, адже на їхніх заводах якість строго контролюється для підтримки марки. Тому відсоток браку мінімальний.
  2. Ціна.
  3. Конкретна різновид мату залежить від площі кімнати, в якій планується укладання кабелю, що гріє. І якщо площа більша, то варто віддати перевагу продукції з «бобишками».
  4. Термоізоляційні властивості, що залежать від щільності матеріалу і товщини утеплювача.
  5. Додаткова установча фурнітура. Сюди можна віднести елементи, призначені для з'єднання плит, а також ізоляцію для стиків.

Якщо будете орієнтуватися на це, то підберете ту модель, яка ідеально підходить для вашої ситуації.

Підбиваючи підсумки

Мати для теплого водяного статі - це матеріал, на якому ніяк не можна економити. Їх якість впливає не тільки на ефективність системи опалення, а й на ймовірність виникнення аварійних ситуацій. На цьому все, теплих вам зим!


Вам може сподобатися

Як утеплити підлогу в дерев'яному будинку?
Як вибрати правильну модель?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама