Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Опалювальна піч з водяним контуром

  1. Ціна
  2. водогрійний бак

Опалювальну піч з водяним контуром можна цілком назвати універсальним рішенням для індивідуального будинку. З одного боку, виходить, що все приміщення отримує постійний порівняно рівномірний обігрів. З іншого, почасти оптимізуються витрати на опалення. Такі печі цілком підходять і для житлових приміщень, і для різного роду допоміжних будівель: гаражів, майстерень та інших споруд. За обсягами і потужностям печі з водяним контуром можна умовно класифікувати як вимагають додаткового, спеціально під піч, фундаменту, і ті, які можуть обходитися без такого.

За допомогою опалювальної печі з водяним контуром (теплообмінником) приміщення прогрівається не тільки завдяки нагрівається металевого корпусу, але також повітря нагрівається теплом води, що нагрівається або іншого рідинного теплоносія, що проходить по системі опалення За допомогою опалювальної печі з водяним контуром (теплообмінником) приміщення прогрівається не тільки завдяки нагрівається металевого корпусу, але також повітря нагрівається теплом води, що нагрівається або іншого рідинного теплоносія, що проходить по системі опалення.

Печі з водяним контуром ефективно використовують тепло, направляючи частину енергії на нагрів води в системі. Для печі з водяним контуром характерний металевий водогрійний елемент у вигляді ємності з штуцерами для підключення трубопроводу, що вмонтовується поряд з топкою під зовнішнім кожухом печі.
Прийнятний варіант - використовувати існуючу піч. Найпростіше і доступне - це встановити спеціальний водогрійний бак, для водяного опалення окрема піч не обов'язкова. Водяне опалення є практично будь-якому домовласникові - спеціальної підготовчої роботи не потрібно, а за витратами воно одне із самих економічних.

Загальна схема пристрою печі опалення з водяним контуром

Опалювальна піч з вбудованим водяним контуром на твердому паливі може бути досить просто інтегрована систему водяного обігріву приміщення. Це означає, що якщо у вас є вже система опалення з газовим котлом, в неї можна «вбудувати» і підключити також піч для опалення. Подібними грубками замінюють опалювальний котел в централізованій системі опалення і водонагріву. Дана ідея не нова. Самі звичайні опалювальні печі і раніше, бувало, оснащували спеціальними ємностями, що заповнюються водою, яка, нагріваючись в процесі топки, і прогрілася приміщення, і могла використовуватися на кухні в побутових цілях.

Сучасні печі можуть бути легко інтегровані з системою водяного обігріву будинку

У опалювальних печей сучасного зразка зазвичай резервуари для нагріву води відсутні. Зате вони мають спеціально вбудований теплообмінник, що дає можливість гріти практично не обмежена кількість води. Пічна індустрія сьогодні пропонує досить великий спектр моделей печей з вбудованим теплообмінником, що можуть без проблем забезпечити житло як достатнім теплом, так в гарячою водою. Сучасні печі використовують як паливо не тільки традиційно дрова, але також і спеціально виготовляються на виробництвах деревні гранули - пелети.

Ціна

Не можна сказати, що такі опалювальні прилади дешеві. Вони конструктивно досить накручено і коштують, відповідно, чимало. Ціна виправдана, втім, може різнитися вдвічі в залежності від конструкцій, матеріалів, системи управління, а також потужності і навіть дизайнерських вишукувань в оформленні зовнішнього вигляду. Сьогодні не рідкість конструкції печей тривалого горіння, завойовують все більшу популярність серед населення зручністю користування - такі печі можна завантажити паливом і залишити топитися на кілька годин, а то й діб.

Опалювальну піч з вбудованим водяним контуром можливо підключити до загальної, вже наявну, мережа опалення або в нову. Треба розуміти, що на ці маніпуляції знадобляться певні витрати - на розрахунки, проектування і подальший монтаж. Зате така піч більш ефективно забезпечує теплом будинок. А якщо є можливість дешевше купувати дрова або відходи деревопроізводства, то можна і заощадити кошти.

Готові опалювальні печі сучасного зразка з вбудованим водяним контуром зазвичай роблять таким чином, щоб вони естетично виглядали і органічно вписувалися в загальний дизайн будинку. Тут вже, як розумієте, все залежить від фантазії господарів. Хтось створює стиль старовинного сільського будинку, вважаючи за краще бачити вогонь. Для таких цілей ставлять печі з великими скляними дверцятами - камінні топки. Гарячі полінця, характерний приємний запах свіжих дров, привносить в приміщення певну атмосферу затишку і умиротворення.

У систему нерідко інтегруються також сонячні установки водонагріву. Схеми дозволяють підключити їх таким чином, що спочатку вода нагрівається за допомогою сонячної енергії, а вже потім в печі вона, в разі потреби, доходить до потрібної температури.


Піч з водяним опаленням La Nordica TermoIsotta DSA

Пічні установки з водяним контуром випускаються сучасною промисловістю в двох видах, в залежності від передбачуваного призначення. Якщо потрібна більша кількість вода побутового призначення, є пристрої, які розподіляють за схемою, коли 10 відсотків відводиться на опалення приміщення, а 90 відсотків на нагрів води. Нагрівається вода може потім прямувати в систему опалення акумулюватися в накопичувачі. Підбирають устаткування в залежності від уподобань і конкретних потреб, звертаючи увагу на потужність і інші базові характеристики. Так, наприклад, будинок, де низьке енергоспоживання (пасивне), зате велика витрата води для побутових цілей, доцільно буде обладнати піччю меншої потужності. Якщо ж, навпаки, будинок енерговитратність, піч використовується як додатковий джерело тепла.

В останні роки велику популярність знаходять пелетні печі (каміни) - пристрої, оснащені спеціальними резервними баками для деревних гранул. Печі автоматизовані, тобто обладнані механізмами, саморегулюючими подачу гранул безпосередньо в топку, в міру необхідності.

Пелети подаються в піч за допомогою пневматичних пристроїв або шнекового конвеєра. Найсучасніші моделі таких печей оснащені системою регулювання, що дозволяє для різних кліматичних і погодних умов встановлювати по волі господаря оптимальні режими роботи для підтримання потрібних температур. Якщо піч навантажується не дуже інтенсивно, завантаження пелет, а також очищення топки від скопилася золи робиться нечасто.

водогрійний бак

Готують його заздалегідь. Головною вимогою є якість листової сталі - матеріал повинен добре тримати високі температури, а також добре проводити тепло, передаючи його від печі воді. У випадку ж з використанням не води, а інших рідин в системі, бак повинен також бути стійкий до можливо агресивному середовищі.

Встановлених стандартів за розмірами бака немає.

Товщину стін бака роблять з металу товщиною 3-4 мм, що обумовлює більш швидкий прогрів. Зазвичай розміри підбирають в залежності від ширини наявної чавунної плити. Тобто ця сама плита і буде власне довжиною бака. Ширина бака може бути приблизно 20-30 см - найважливіше, що треба врахувати, це залишити до печі зручний доступ. Висота бака повинна бути не менше 400 мм. Навпроти один одного, в нижньому і верхньому кутах вваривают пара патрубків, можна зробити дві різьблення. Далі для монтажних робіт обв'язки трубами. Всім цим забезпечується циркуляція теплоносіїв.

Готовий бак іноді люблять покривати «сріблянкою». Резон у цьому є - по-перше, це продовжить його термін служби, по-друге, зовнішній вигляд більш привабливим.

Де встановити бак? Оптимальних тільки два варіанти:

  1. на краю чавунної плити, ближче до димоходу;
  2. в місці переходу в димохід продуктів горіння.

Потім монтують опалення, обв'язують регістри. Втім, багато регістрів при подібному типі опалення використовувати не вдасться через низьку ефективність системи; зазвичай бак встановлюють в дальній кімнаті, де приплив теплого повітря утруднений. Зазвичай печі з водяним контуром не вимагає спеціальної глобальної переробки існуючої системи, а обслуговування подібної системи досить просто, тому що все добре є і добре видно.

Зазвичай печі з водяним контуром не вимагає спеціальної глобальної переробки існуючої системи, а обслуговування подібної системи досить просто, тому що  все добре є і добре видно

Схема печі з водяним контуром Бренеран

Для кращого результату використовуються опалювально-варильні печі. У такого типу печей обігрів відбувається знизу, а зверху в топливник плити встановлюється водогрійний котел опалення.

Перевага такої грубки відчутно відразу. Навіть у сильний мороз щоб приміщення прогрілося, досить протопити плиту пару раз. Прогрівання приміщення опалювально-варильної піччю відбувається не тільки в процесі топки, але між ними, тому що батареї, остигаючи поступово, віддають протягом декількох годин тепло. ККД при цьому, підвищуючись, може становити 85%. Він підвищується за рахунок більш ефективного знімання тепла з печі, а також зміни конструкції котла, що дало можливість помітно розвинути площа робочої поверхні котла, при тому, що його габаритні розміри котла залишилися незмінними.
У димових газів велика температура. Вони з усіх боків проходять біля поверхні котла, не заважаючи, таким чином, прогріванню внутрішніх стінок нижньої опалювальної камери. Стінки котла поступово накопичують тепло, а під час перерви між топками близько 6-7 годин вже вони самі сприяють підтримці температури котла. Подібний вид опалення вважається оптимальним для приміщень невеликих площ, температура комфорту досяжна дворазової топкою. В даному випадку водяне опалення піччю може істотно заощадити паливо, ніж у випадку звичайного використання печі. Іноді різниця може бути вдвічі. Так іноді виходить навіть ефективніше, ніж опалювати заводськими водяними котлами тривалої дії.

Конструкція стандартна: смаження плита (з чавуну), варильна камера, канал для витяжки, водогрейная ємність, духову шафу. Цегляна кладка печі такого типу не вважається дуже складною.

Для кладки печі потрібно два види цегли: звичайний і вогнетривкий. Те ж стосується і розчинів - кладка виробляється на звичайному і вогнетривкому. Дверцята: для топки, піддувала, для прочищення, для варильної камери. Чавунна плита з конфорками, ємність для води, духовка, сушильна решітка, колосники. Піч з водяним контуром по кладці має схожу конструкцію.

Кладку починають, як правило, зі суцільного початкового ряду. Кладеться один підтесаний цегла, щоб забезпечити деякий ухил в сторону зольника.

Кладка 2-го ряду в обов'язковому порядку перев'язується, встановлюється дверцята піддувала.

На 3-му ряду встановлюється перша піддувальна дверцята.

4-й ряд складніше. Встановлюється друга прочищувальна дверцята в правій частині пічної стіни, потім з половинки цегли встановлюють опору під духову шафу, де вставляється пара колосникових решіток.

5-й ряд. Залишають прочистние отвори. А при наявності прочищувальна дверцят їх закріплюють до кладки, одночасно встановлюючи котел водяного опалення, його найвищою точкою буде точка виходу труби, місця «подачі» гарячої води. Це дозволяє уникнути завоздушіванія системи. Котел і водяне опалення грубки будуть цілком добре діяти.

6-й ряд. Схожий на кладку попереднього ряду, перев'язка швів необхідна в обов'язковому порядку. При кладці даного ряду до неї кріпиться топкова дверцята.

7-й ряд. Цим рядом перекриваються прочистние дверки.

8-й ряд. Відповідно до порядовкой печі, цей ряд кладеться з чергуванням швів. Перекриваються два димоходу за котлом.

Подальша пара рядів (9-й, 10-й) кладуться практично однаково, робиться шовная перев'язка.

Як бачимо з пічної кладки, водяний котел не стосується цегляній кладці з задньої частини, спереду залишений зазор має на увазі компенсувати розширення водяного котла при нагріванні.

11-й, 12-й ряди продовжать попередню кладку, шви треба перев'язувати.

13-м поруч починається перекриття опалювальної камери. Тому його треба класти вже вогнетривкою цеглою.

14-й ряд продовжує викладку перекриття з вогнетривкої цегли, а 15-й її завершує.

16-м поруч опалювальна камерадополнітельно перекривається.

17-й ряд. Тут повинні бути визначені горизонтальні канали (розміри) верхньої опалювальної камери, а також встановлені чотири прочистние дверцята.

Перекривається горизонтальний канал 18-м поруч.

19-й ряд - прочистние дверцята, при кладці триває перев'язка швів. Закриваються прочистние дверки.

На рівні 20-го ряду визначаємо розміри димоходів.

Наступні ряди кладуться по порядовкам, перев'язуючи шви. Аж до 32-го ряду ведеться кладка по порядовкам, відповідно до правил перев'язки швів.

На рівні 37-го і 38-го рядів перекривається перекриша печі, встановлюється димова засувка. З 39-го ряду вже йде початок димової труби. Найефективнішим вважається застосування двотрубної опалювальної системи, крім того у верхній точці треба встановити розширювальний бак, який може при перепадах температури теплоносія компенсувати збільшення об'єму рідини. На подачі висота стояка робиться по максимуму, що сприяє кращій циркуляції теплоносія всередині системи.

Де встановити бак?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама