Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Переваги та недоліки водяної теплої підлоги

  1. Які переваги характерні для водяних теплих підлог?
  2. Характерні недоліки теплих підлог

Створити комфортний мікроклімат в своєму будинку складно, адже для цього доведеться враховувати і регулювати масу чинників, одним з яких є температурний режим

Створити комфортний мікроклімат в своєму будинку складно, адже для цього доведеться враховувати і регулювати масу чинників, одним з яких є температурний режим. У спеку холодним повітрям забезпечить кондиціонер, а ось в холодну пору року необхідна ефективна система опалення.

Крім звичних радіаторів та індивідуальних електрообігрівальних приладів з'явилася можливість обігріватися за допомогою водяних теплих підлог. Переважно їх монтують в приватних будинках, так як установка в квартирі чревата затопленням нижніх поверхів в разі протікання і призводить до збільшення гідравлічного опору системи.

Самостійний монтаж не рекомендується, краще замовити тепла підлога в спеціалізованій компанії, де компетентні і досвідчені працівники не тільки допоможуть з розрахунками і здійснять монтаж системи, а й відповідатимуть матеріально за якість своєї роботи. У цього виду опалення багато плюсів, але є і мінуси. У кожному конкретному випадку потрібно зважити всі «за» і «проти», і тільки потім закуповувати матеріали.

Зміст статті (Зміст)

Які переваги характерні для водяних теплих підлог?

Перш за все, варто відзначити створення комфортних температурних умов для людини. В районі ніг температура досягає + 22 ° С, а на рівні голови + 18 ° С; це оптимальні показники, сприятливі для людського організму. На теплій підлозі діти можуть грати без побоювань застудитися, по ньому приємно ходити босоніж.

Теплі підлоги економічніше інших систем на 20-30% завдяки більш низькій температурі теплоносія - вона піднімається всього до + 50 ° С, що виключає можливість опіків. Це важливо, якщо в сім'ї є маленькі діти. У будинках з високими стелями економія ще більше (до 60%), так як повітря прогрівається тільки до висоти 2,5 м від підлоги. Невелика різниця температур між зовнішнім і внутрішнім повітрям в районі стельових перекриттів зменшує тепловтрати паралельно зі збільшенням висоти стелі.

Невелика різниця температур між зовнішнім і внутрішнім повітрям в районі стельових перекриттів зменшує тепловтрати паралельно зі збільшенням висоти стелі

Весь простір приміщення буде прогріватися рівномірно, виключається промерзання кутів або поява підвищеної вологості і цвілі.

На відміну від радіаторного опалення відсутні конвективні потоки повітря, в результаті немає протягів, і пил не циркулює по кімнаті.

Теплі підлоги не сушать повітря, а при відкритому для провітрювання вікні в кімнаті все одно буде тепло.

Повертаючись до питання про пилу, необхідно підкреслити, що з підлоги її прибирати набагато легше, ніж відмивати секції радіаторів.

Важлива і естетична складова: відсутність труб і опалювальних приладів в приміщенні розширює можливості його оформлення, можна впритул зайнятися дизайном, а не придумувати, за яким декором можна буде заховати непривабливі труби, та й самі радіатори.

Теплі підлоги без проблем поєднуються з іншими видами опалення, будь то теплові насоси або радіаторне опалення.

Характерні недоліки теплих підлог

Поряд з безліччю позитивних характеристик у теплих водяних підлог можна відзначити і недоліки.

  1. Складний монтаж системи - конструктивно вона створюється з декількох шарів, які розміщують на підготовленій поверхні.
  2. Значна товщина бетонної стяжки над теплими підлогами. Вона забирає 10 см висоти, починаючи з другого поверху будинку, а на першому і цокольному поверхах доходить до 14-20 см. Це означає, що доведеться, як мінімум, заново двері. Також потрібно враховувати, що значну вагу стяжки додасть навантаження на перекриття, а це не завжди допустимо.
  3. Не можна повністю виключити можливість протікання трубопроводу. Тоді для пошуку місць протікання потрібно буде знімати покриття для підлоги.
  4. Через недостатню потужність опалювальної системи не вийде встановити її на сходових клітинах.

Фахівці не радять робити теплі водяні підлоги єдиним джерелом тепла в будинку. Основним видом опалення вони можуть стати тільки за умови, що будівля досить утеплено, в ньому встановлені щільна двері і хороші склопакети. Краще продублювати їх додатковими опалювальними приладами, наприклад, конвекторами або радіаторами, які в зимові холоди допоможуть прогріти приміщення до комфортної температури.

Окрема розмова - про статеві покриттях. Так як теплоносій нагрівається до + 50 °, то дерево від такої температури може растрескаться. В цьому випадку температуру циркулюючої води краще підвищувати поступово, тоді покриття прослужить довше. Оптимальний вибір - натуральні матеріали: керамоплітка, паркет і паркетна дошка. У складі ненатуральних матеріалів часто містяться шкідливі домішки, які, нагріваючись, будуть виділятися в навколишнє повітря.

Відео: Водяна тепла підлога. Переваги і недоліки

Які переваги характерні для водяних теплих підлог?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама