Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Піч цегляна з водяним опаленням

  1. Варіанти обігріву цегляної піччю
  2. Які переваги поєднаної системи
  3. На що необхідно звернути увагу при виборі суміщеної системи
  4. Робота по монтажу котла
  5. Цегляна кладка

Цегляна піч з водяним опаленням своїми руками

Цегляна піч з водяним опаленням своїми руками в деяких випадках робиться досить часто, особливо де відсутнє газопостачання та приміщення досить велике і немає можливості прогріти одним джерелом.

У будинках невеликого розміру за допомогою звичайної печі вирішується це завдання, але якщо будинок більшої квадратури або має кілька поверхів, такий тип опалення не здатний обігріти весь будинок цілком. Для вирішення цього питання є кілька варіантів.

Варіанти обігріву цегляної піччю

Це завдання може бути вирішена в декількох варіантах:

  • Установка опалювальних печей з цегли;
  • Устаткування цегляної печі на основі водяного котла для опалення самостійно, вона призначається більше для прогріву приміщення, а не готування їжі;
  • Устаткування печі з цегли, як систему на основі примусової циркуляції, створюється захист від можливого перегріву. Система обігріву схожа з твердопаливної міні котельні.

Які переваги поєднаної системи

Раніше була сама елементарна піч-кам'янка, вона була обладнана всіма складовими даної системи, мала топку, колосники, зольник і мала закінчення у вигляді звичайної засувки. В даний час застосовуються печі-котли, на зовнішній вигляд практично нічим не відрізняються від звичайних печей, але мають внутрішньо відміну, інший принцип дії і ефективність обігріву.

В даний час застосовуються печі-котли, на зовнішній вигляд практично нічим не відрізняються від звичайних печей, але мають внутрішньо відміну, інший принцип дії і ефективність обігріву

Принцип роботи системи

Користь від поєднаної системи:

  • Цегляна піч дає тепловіддачу в районі 6500 ккал / год, але це призначається для прогріву невеликого приміщення.
  • Якщо встановлений звичайний котел гарячої води, тепловіддача стане значно збільшується, отже, збільшується розмір площі, що обігрівається.
  • Якщо провести роботи і поєднати систему, тепловіддача при цьому складається і ставати розмірі, що радує власників і є вартим результатом. Якщо перевести показники тепловіддачі в доступні і зрозумілі для сприйняття кожній людині вимірювання, то обігрівається площа становить 300 квадратних метрів.
  • Перевагою суміщених систем є недороге паливо. Досить просто запастися необхідною кількістю дров.
  • Для якісної і безперебійної функціонування суміщеної системи слід протоплювати піч два рази в день, незалежно від температури повітря на вулиці і наявності морозу.
  • Наявність високого коефіцієнта корисної дії в розмірі 85%, що є гідним показником при звичайному вигляді палива у вигляді дерев'яних дров.
  • Ціна у такої системи буде не висока. Витрати підуть тільки зварювальні роботи і придбання металу і цегли. Для економії завжди можна замовити товар заздалегідь, доглянувши більш недорогі варіанти.

На що необхідно звернути увагу при виборі суміщеної системи

Цегляна опалювальна піч з водяним контуром досить складна конструкція. Якщо ви ніколи не робили такої роботи і не маєте навичок, пробувати на стоїть. Якщо ви працювали з іншим системам і маєте поняття, тоді таке завдання повністю вирішується самостійно.

Існують такі особливості, про які необхідно знати:

  • Такий вид конструкції нагрівальної системи необхідно завжди контролювати, тримати зольную камеру в чистоті, постійно видаляти золу.
  • Необхідно приділити особливу увагу на вентиляцію даної системи обігріву, так як при роботі виділяється дим, і необхідно своєчасно відкривати заслінку, щоб уникнути наслідків.
  • Печі з цегли на основі водяного опалення, можна сконструювати самостійно, але їх краще використовувати в холодний період року, включаючи і підготовку їжі. Це можна порівняти з тим, що в спекотний день літа підігріти воду за допомогою чайника і влаштувати усередині свого будинку справжній ефект сауни.
  • У суміщеної системі опалення немає аварійного контроля.Данная система сконструйована самостійно і в ній немає системи аварійного скидання і регулювання температури води.
  • Наявність відкритого полум'я, надалі призводить до прогорання основних стінок котла через високу температуру горіння, можна провести демонтаж стін підстави печі для заміни системи.
  • Піч опалення з водним котлом є альтернативою для опалення на основі радіаторів.

Для рішучого кроку перевести всю домашню систему на роботу від котла, необхідно проконсультуватися у фахівця і купити насос який проганяє розігріту воду, розширювальний бачок і інші матеріали. Сміливо і рішуче приступайте до роботи.

Робота по монтажу котла

Цегляні опалювальні печі з водяним контуром повинні монтуватися за деякими правилами. Необхідно уважно проаналізувати будівельні особливості та інші технічні нюанси, щоб конструкція суміщеної системи вийшла без дефектів.

Необхідно уважно проаналізувати будівельні особливості та інші технічні нюанси, щоб конструкція суміщеної системи вийшла без дефектів

Схема цегляної печі з водяним опаленням

Увага: Робота починається з конструювання котла, його необхідно виготовити певним розміром, він повинен за габаритами зайти в камеру топки.

Існують два найпоширеніші і часто використовуваних виду котла, які виготовляються з металевих труб або з металевого листа. У цих двох варіантах виріб має П-подібний вид на зрізі.

  • Краще і зручніше є варіант котла з труби, він здатний на пропуск відкритого полум'я дощенту плити на спеціальні конфорки, на яких готуватися їжа. В іншому варіанті залізний лист перекриває доступ до вручений поверхні, їжа при цьому буде просто розігріватися, приготування буде неможлива.
  • При виконанні робіт для установки котла головним завданням є придбання найбільшого ефекту, котел треба встановити так, щоб тепло і чадний газ, що отримується при горінні, охоплювало найбільший простір вироби.
  • Необхідно залишити зазор в розмірі 0,5 сантиметра між підставою котла і стіною камери згоряння. Через нагрівання котел розширюється, і тому наявність вільного простору для процесу підігрівання необхідно.
  • Для конструювання котла необхідно знати дії систем і простих законів фізики. Розпалений повітря піднімається до верху, а холодний опускається в низ, такі фізичні закони застосовуються і для системи опалення.
  • Труба відведення вбудовується в точці на самому верху, а обратку монтують в самому низу системи. Усередині простору неприпустимо скупчення пара. Пари володіє фізичними і хімічними здібностями і прагнуть потрапити в систему, що призводить до руйнувань і інших негативних наслідків.
  • Людині, яка вперше зіткнулася з поєднаною системою опалення, може здатися, що котел володіє значним розміром і займає багато простору. Але це не так. Для прогрівання приміщення будинку близько 200 квадратних метрів вистачати котла параметри якого будуть по висоті в один метр і по ширині близько 70-ти см .. Для прогрівання житла з більшою площею встановлюється вся система похитування води.

Увага: При виборі системи вам в першу чергу треба відштовхуватися від площі приміщення і перетину труби. Так само зверніть увагу і на радіатори і подивіться їх тепловіддачу.

Цегляна кладка

Укладати цеглини - це не складний процес. Кладку можна зробити своїми руками.

До такої роботи як кладка цегли треба підходити з усією відповідальність, так як ця робота є базовою для подальшого монтажу суміщеної системи опалення. Головне не поспішати і робити все акуратно і якісно.

робимо кладку

Варто прислухатися до деяких рекомендацій для отримання якісного результату роботи:

  • Слід врахувати, що камери згоряння постійно контактують з відкритим вогнем, їх необхідно виготовляти при укладанні цегли стійкого до дії вогню;
  • Дотримуватися площину кладки, щоб не перекрити необхідні для пропускання пари і повітря канали, що призведе до неправильної роботи системи опалення;

Увага: Не слід економити і встановлювати на димоході стінки з чверті цегли, це призведе до ризику руйнування і небезпеки для здоров'я.

  • При кладці цегли необхідно дотримуватися послідовність, зміни послідовності укладання призводить до просочування чадного диму через шви кладки, коштувати стежити за швами, вони повинні укладатися рівно і бути одного розміру, розташовуватися в строго горизонтальному розташуванні;
  • Ретельно готуйте розчин. Він повинен бути пластичним і при кладці не повинно залишатися повітря в порядовке;
  • Дотримуйтесь перев'язку порядовки. Шов не повинен збігатися;
  • Установка металевих елементів виконуватися спільно з цегляною кладкою, якщо не дотримуватися цього правила, встановити деталі після завершення роботи не вийти;
  • Щоб встановити дверцята необхідно зміцнити дріт з металу на каркасі, Тепер обмотати місце кріплення азбестовим шнуром. Решта вуса кріпляться в порядовке.
  • Для зручності можна сконструювати розділені камери згоряння з за допомогою спеціальної заслінки для поділу. Одна камера призначена для готування їжі, а інша для підігріву рідини. Можна своїми руками сконструювати власну тепломережа в будинку, встановити бачок для розширення, насос прокачує воду і теплоакумулятори.

Увага: Піч цегляна з водяним опаленням своїми руками буде гріти ще краще, якщо ви поставите насос примусової циркуляції. Тоді витрати на опалення буде набагато нижче.

Ніколи не поспішайте, подивіться відео в цій статті і вивчіть фото. Вам в першу чергу треба вибрати потрібний варіант системи.

Тут важлива послідовність робіт і якість комплектуючих. При великому бажанні ви зможете все зробити. Інструкція допоможе вам в цьому питанні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама