Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підкладка і мати для водяної теплої підлоги

  1. Основні вимоги до теплоізоляції
  2. Види теплоізоляційних матеріалів для водяної теплої підлоги
  3. Теплоізоляційні плити, мати
  4. Підкладки з екструзійного пінополістиролу
  5. Підкладка з спіненого поліетилену
  6. пінополістирол фольгований
  7. Яка підкладка краще для водяної теплої підлоги?

Правильний вибір теплоізоляції підлоги не тільки здатний підвищити ефективність системи тепла підлога, але і продовжить термін служби елементів системи, а також забезпечить комфортну температуру в вашому домі. У теперішній час існує безліч будівельних матеріалів, що володіють теплоізоляційними властивостями. Так як в основі водяної теплої підлоги є труби з водою, тому щоб уникнути аварії підкладка повинна мати і гідроізоляційні властивості. Також при виборі правильної ізоляції і застосуванні спеціального фольгованого підстави, є унікальна можливість відмінно заощадити тепло, ускладнюючи його проникнення вниз.

Основні вимоги до теплоізоляції

Основні вимоги до теплоізоляції

Щоб тепла підлога проявив свої головні достоїнства: рівномірний прогрів підлогового покриття і можливість обігріву значних площ - його потрібно ізолювати від заснування (як правило - бетонного перекриття).

Спірально, зигзагоподібно покладений трубопровід з циркулюючої гарячою водою рівномірно віддає тепло в усі сторони. Ізолююча підкладка під теплу водяну підлогу обмежує тепловіддачу в сторону підстави. Теплове випромінювання прямує вгору, в сторону обігрівається простору.

Від теплоізоляційного шару залежить теплова потужність, економічність експлуатації, зменшення втрат тепла. Важлива механічна міцність матеріалу, здатність протистояти деформацій - теплоізоляційний шар піддається тиску трубопроводу, цементної стяжки на ньому.

Інші необхідні вимоги до теплоізоляції:

  • вологостійкість (до конденсату, можливим течам трубопроводу);
  • звукоізоляційні властивості (важливо для міських квартир);
  • хімічна, біологічна стійкість;
  • невелика вага;
  • пожежна безпека;
  • економічність (за ціновими характеристиками).

Цими властивостями (в різній мірі) мають багато видів теплоізоляційних матеріалів, пропонованих для монтажу теплих водяних підлог.

Види теплоізоляційних матеріалів для водяної теплої підлоги

Торгівля пропонує сотні видів теплоізоляції, які відрізняються фізичними властивостями, монтажними особливостями, торговими різновидами. У загальному вигляді їх можна розділити на:

  • гладкі плити;
  • монтажні мати;
  • складні мати;
  • рулонні підкладки.

Теплоізоляційні плити, мати

Гладкі плити, що випускаються вітчизняною промисловістю, морально застаріли. Вони складні в монтажі, вимагають застосування додаткового кріплення труб, хоча за своїми характеристиками не поступаються імпортним теплоізолятор.

Так, мінераловатні прошивні мати мають шарувату структуру, до якої входять відображає шар, алюмосилікатна вата, пароізоляція, армуючий шар Так, мінераловатні прошивні мати мають шарувату структуру, до якої входять відображає шар, алюмосилікатна вата, пароізоляція, армуючий шар. Мати прошиваються стеклоровінга, кремнеземистого ниткою.

Набагато зручніше застосування профільних монтажних матів. Вони виробляються з різних утеплювачів гідропеллентной штампуванням, що збільшує механічну міцність, опір агресивних середовищ. Рельєфна структура дозволяє монтувати трубопроводи без додаткових фіксаторів.

Мати імпортного виробництва обладнані фіксаторами монтажних бобишек висотою 18 мм, що дозволяють укласти і закріпити нагрівальну трубу без будь-яких додаткових пристосувань Мати імпортного виробництва обладнані фіксаторами монтажних бобишек висотою 18 мм, що дозволяють укласти і закріпити нагрівальну трубу без будь-яких додаткових пристосувань. У комплекті поставляються однотипні сполучні смуги, крайові перехідні смуги (для ізоляції виходу в неопалювальну зону), гарпун-скоби, кліпси закріплення панелей. Мати для водяного теплового статі найчастіше виконані з пінополістиролу, товщина якого рівна 20 мм / 30 мм / 50 мм. Підставою таких матів служить фольга, яка дозволяє відображати тепло.Боковие поверхні матів забезпечені замками, що з'єднують окремі панелі в суцільне поле без термоакустичних швів. Підкладка з плит пінополістирольних виключає втрати тепла в нижньому напрямку, має властивість звукоізоляції і шумопоглинання, а також полегшує монтаж теплої підлоги.

Рулонні матеріали відрізняються від матів фасуванням (як видно з назви), відсутністю монтажних бобишек Рулонні матеріали відрізняються від матів фасуванням (як видно з назви), відсутністю монтажних бобишек. Матеріали виготовлення практично ідентичні, тому при їх розгляді зручніше все утеплювачі називати «підкладкою».

Підкладки з екструзійного пінополістиролу

У покупців теплоизоляторов для водяних підлог популярний матеріал «екструзійний пінополістирол», який отримують шляхом екструзії - витискування суміші гранул полістиролу, спінює агента при високій температурі, тиску У покупців теплоизоляторов для водяних підлог популярний матеріал «екструзійний пінополістирол», який отримують шляхом екструзії - витискування суміші гранул полістиролу, спінює агента при високій температурі, тиску. Екструзійний пінополістирол під теплу водяну підлогу випускається у вигляді складних, монтажних матів, рулонного матеріалу.

Він володіє значущими перевагами в порівнянні з традиційною теплоізоляцією:

  1. має поліпшені теплоізоляційні характеристики в порівнянні з іншими матеріалами;
  2. абсолютно екологічний, не виділяє шкідливих речовин і безпечний при монтажі та в процесі експлуатації;
  3. довговічний: екструзійні плити служать більше 50 років;
  4. витримує великі навантаження;
  5. має практично нульове водопоглинання і на відміну від інших утеплювачів не втрачає своїх теплоізоляційних властивостей з часом;
  6. ефективно функціонує при великому розкиді температур, що важливо при перегріванні водяного статі, небезпеки заморожування системи;
  7. cінтетіческій матеріал не дозволяє розвиватися мікроорганізмам, практично не розкладається;
  8. cмонтірованний утеплювач служить додатковою звукоізоляцією, не потребує додаткової гідроізоляції.

За своїми якостями екструзійний пінополістирол для теплої підлоги майже ідеальний, до його недоліків відносять тільки виділення токсичних речовин при горінні (при високій горючості), погану повітропроникність. Щоб упевнитися в якості утеплювача, не зайвим буде поцікавитися документацією - всі імпортні утеплювачі забезпечуються сертифікатами відповідності, пожежної безпеки, санітарно-епідеміологічними висновками.

Підкладка з спіненого поліетилену

Один з пінопластів, спінений поліетилен - відноситься до газонаповненим пластмасам Один з пінопластів, спінений поліетилен - відноситься до газонаповненим пластмасам. Економічний утеплювач за структурою схожий на інші пінопласти (пінополістирол, пенополівінілхлорід), але дешевше їх.

Слабка теплопровідність, хороші антистатичні властивості, висока вологостійкість - обумовлюють успішне застосування пінополіетилену для ізоляції трубопроводів теплої підлоги. Випускається, в основному, в рулонах, складних матах.

Переваги пінополіетилену:

  • легка обробка (добре ріжеться);
  • простота монтажу, мінімальна кількість відходів. Для простого з'єднання стиків використовується монтажний скотч;
  • висока вологостійкість;
  • невисока вартість.

Пенополіетіленовие підкладка під теплу підлогу фольгированная алюмінієм - трохи дорожче. Вона позбавлена ​​основного недоліку звичайного пінополіетилену - не деформується при тривалому нагріванні.

пінополістирол фольгований

Для посилення отр Для посилення отр   ажающей здатності застосовується ламінування, фольгування екструзійного пінополістиролу ажающей здатності застосовується ламінування, фольгування екструзійного пінополістиролу. Пінополістирол фольгований для теплої підлоги відноситься до найбільш дорогим матеріалами. Покриття алюмінієм доповнюється захисної поліпропіленової плівкою, що виключає випадкові подряпини, прорізи тонкого металізованого шару при монтажі, служить додатковою гідроізоляцією.

Рулонні матеріали маркуються друкованої монтажної розміткою, яка визначає крок між трубами, мають припуск полімерної фольгованої плівки для стику сусідніх полотен Рулонні матеріали маркуються друкованої монтажної розміткою, яка визначає крок між трубами, мають припуск полімерної фольгованої плівки для стику сусідніх полотен. Іноді для стиків зі стінами використовується демпферна стрічка.

Єдиний недолік матеріалу, що не має захисної плівки - чуйність до агресивного середовища, що проявляється при заливці цементної стяжки. Уберегти фольгу можна простий поліетиленовою плівкою.

Яка підкладка краще для водяної теплої підлоги?

Вибір утеплювача для монтажу теплої підлоги залежить від багатьох факторів Вибір утеплювача для монтажу теплої підлоги залежить від багатьох факторів. Має значення площа приміщення, потужність опалювальної системи, натиск в ній, діаметр трубопроводів. Важливий і фінансовий фактор. При економічній скруті можна вибрати прості підкладки (спінений поліетилен, мінеральна вата).

Кращими за якістю визнані фольговані підкладки з пінополістиролу, монтажні мати зарубіжних виробників. До еталонним зразкам відноситься продукція німецьких брендів «Oventrop», «REHAU». За відгуками користувачів добре експлуатується російська марка «Енергофлекс», яка в три рази дешевше. Висока вартість імпортної продукції компенсується легкістю монтажу, хорошою теплоізоляцією, довговічністю, можливістю укладати на теплу підлогу різні статеві покриття (ламінат, паркет, керамічну плитку).

Теплі підлоги відносяться до дорогих, складних удосконаленням будинку. Але витрачені зусилля багаторазово виправдовуються відмінним тепловим комфортом, економічною експлуатацією, відсутністю необхідності в ремонтних витратах, довголітнім використанням водяних теплих підлог.

Яка підкладка краще для водяної теплої підлоги?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама