Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Плюси і мінуси теплих електричних підлог, особливості їх видів

  1. Переваги електричних теплих підлог
  2. Мінуси теплого електричного підлоги
  3. Як вибрати тепла підлога електричний
  4. Інфрачервоний (плівковий) тепла підлога
  5. Кабельні теплі підлоги
  6. Електрична тепла підлога у вигляді матів
  7. Стрижневі електричні підлоги
  8. Теплі електричні підлоги: плюси і мінуси в порівнянні з водяними
  9. Плюси електричних підлог

Система тепла підлога користується великим попитом завдяки своїй ефективності і зручності використання. Особливо це стосується варіанту з живленням від електрики. Але як будь-який інший варіант опалення, теплі електричні підлоги мають плюси і мінуси.

У цій статті ми розглянемо позитивні і негативні сторони електричних теплих підлог. Ви дізнаєтеся якими вони бувають і чим відрізняються.

Переваги електричних теплих підлог

  • Моментально нагріваються при включенні;
  • Можна використовувати під будь-яке покриття (ламінат, лінолеум, ковролін, плитку, паркет);
  • Висока точність регулювання температури (до однієї десятої градуса);
  • Монтаж теплої підлоги своїми руками може зробити дилетант;
  • Не потрібно додаткового джерела тепла;
  • Чи не видають шумів під час роботи;
  • Термін служби більше 50 років;
  • Можливість демонтажу для використання в іншому місці (наприклад, як теплі стіни електричні);
  • Немає ризиків протікання води;
  • Можна використовувати як додаткову систему опалення.

Як бачите, електрична тепла підлога переваги має незаперечні в порівнянні з опаленням радіаторами, конвекторами або різними типами фанкойлів . Проте є у нього і недоліки.

Проте є у нього і недоліки

Електрична тепла підлога це зручність, комфорт і тепло у вашому домі.

Мінуси теплого електричного підлоги

  • Вартість експлуатації дорожче водяних;
  • Необхідно облаштовувати систему заземлення;
  • Є ризик ураження струмом при виході з ладу;
  • У разі відключення електроенергії швидко остигають;
  • Випромінюють електромагнітне випромінювання, яке може порушити роботу високоточних приладів;
  • Створюють додаткове навантаження на електричну мережу.

Звичайно, негативні сторони електричних теплих статей не переважують чашу в питанні за і проти. Але, як і у кожної системи опалення та обігріву приміщень вони мають негативні сторони, які для когось можуть бути неприйнятними.

Як вибрати тепла підлога електричний

Існують різні електричні теплі підлоги, плюси і мінуси у яких однакові. Але вони відрізняються за своєю конструкцією та ціною, мають різні особливості монтажу. А це важливо знати перед тим, як вибирати теплий електрична підлога. Розглянемо кожен з них окремо.

Інфрачервоний (плівковий) тепла підлога

Цей тепла підлога складається з окремих пластин або плиток, які стикуються клемами. Він забезпечує рівномірний нагрів по всій площі, що важливо для деяких видів чутливих покриттів, наприклад, з деяких порід дерева.

Використовувати таки теплі електричні підлоги під стяжку або під плитку недоцільно, так як вони дорожче інших варіантів. При такому вигляді установки згодом повторно експлуатувати їх не вийде - вони не будуть збережені. Але інфрачервоний тепла підлога можна використовувати як покриття на стелю.

У деяких випадках плівкові електричні теплі підлоги використовують без покриття - тоді вони дають максимальний ефект. Вони прогрівають ІК-випромінюванням предмети, які знаходяться в приміщенні, а від них нагрівається повітря.

Вони прогрівають ІК-випромінюванням предмети, які знаходяться в приміщенні, а від них нагрівається повітря

Так виглядає інфрачервоний плівковий тепла підлога в укладеному і підключеному вигляді.

Кабельні теплі підлоги

Цей вид теплої підлоги являє собою звичайний кабель, який можна укласти як потрібно. Можна регулювати відстань між кабелями, загальну форму і т.д. Такі теплі підлоги ідеально підійдуть для приміщень з неправильною геометрією або великою кількістю кутів.

Кабельний тепла підлога - найдешевший, тому його часто використовують для укладання під кахель або в цементну стяжку. Інші варіанти використовувати недоцільно, так як в разі потреби їх неможливо буде демонтувати. Навіщо ж тоді переплачувати.

Як видно на фотографії, за допомогою кабельного теплої підлоги можна легко обійти складні форми стін і кути.

Електрична тепла підлога у вигляді матів

Цей різновид теплих підлог поставляється у вигляді рулонів з пластикової сітки, на які прикріплений кабель. Таку рабицю можна зручно і швидко розкласти по всі поверхні, набагато швидше кабельного або інфрачервоного теплої підлоги. Єдиний недолік - деякі витрати на з'єднання різних смуг між собою.

Іноді мати поставляються разом з теплоізолюючих і відбиває підкладкою. Цей варіант особливо зручний - замість укладання декількох шарів матеріалів, потрібно буде розстелити тільки мат.

Електричні теплі підлоги у вигляді матів з пластиковою сіткою і теплоізолюючих підкладкою.

Стрижневі електричні підлоги

Зовні вони складаються з двох паралельних основних несучих кабелів і великої кількості проводів з'єднують їх. Поставляються як правило в рулонах або мотках.

Як і теплі підлоги у вигляді матів, з ними в комплекті можуть йти різні підкладки. Зазвичай у стрижневих електричних теплих підлог найширша ширина, тому вони більше підходячи для укладання в великих приміщеннях.

Так виглядає покриття стрижневими теплими підлогами на металізованої термоізоляції.

Теплі електричні підлоги: плюси і мінуси в порівнянні з водяними

Теплі підлоги традиційно мають два варіанти виконання - водяні і електричні. Вони мають свої плюси і мінуси, за і проти. Розглянемо позитивні сторони кожного виду теплої підлоги.

Плюси електричних підлог

  • Висота підлоги практично не збільшується;
  • Чи не потрібен додаткове джерело тепла (тепловий насос, газовий котел, плоский або вакуумний сонячний колектор, бойлер або водонагрівач);
  • Моментально нагріваються при включенні;
  • Мінімум механічних елементів (немає насоса, вентилів, кранів, помпи, колектора);
  • Простота укладання;
  • Виключений ризик протікання.

Плюси водяної підлоги

  • Дешеві в експлуатації;
  • При відсутності джерела тепла деякий час зберігають температуру;
  • Немає ризику пошкодження при короткому замиканні;
  • Відсутня ймовірність ураження людей струмом;
  • Можливість підключення до центрального опалення в квартирі.

Як бачимо, і водяні і теплі електричні підлоги мають свої позитивні сторони. Але ще більше у них різниця в особливостях монтажу, підключення і експлуатації. Незважаючи на те що ці системи опалення носять одна назва - тепла підлога, проте вони істотно відрізняються один від одного.

Не забудьте поділитися публікацією в соцмережах!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама