Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рушників водяна або електричний - який краще вибрати

  1. Що таке полотенцесушитель?
  2. Які бувають рушникосушки?
  3. водні моделі
  4. електричні моделі

Раніше людям не доводилося вибирати, який радіатор встановити. Жителі Радянського союзу, заїжджали в нову квартиру, де їх вже чекав змійовик, вбудований в загальнобудинкове систему опалення. Роками це технічне рішення експлуатувалося і служило вірою і правдою, поки в асортименті сантехнічних магазинів не з'явилися багато в чому більш зручні електричні моделі.

Роками це технічне рішення експлуатувалося і служило вірою і правдою, поки в асортименті сантехнічних магазинів не з'явилися багато в чому більш зручні електричні моделі

Так що тепер перед домовласниками під час ремонту постає ще одне серйозне питання, як вибрати полотенцесушитель, водяний або електричний, який краще? У цій статті ми спробуємо розібратися з цим питанням і знайти оптимальне рішення для кожної квартири.

Що таке полотенцесушитель?

Заходячи в ванну кімнату, ви бачите на стіні вигнуту трубу, яку в побуті частіше називають полотенцесушитель. Полотенцесушителем називають сантехнічний прилад, який за своїми функціями є додатковою батареєю для санвузла.

Хоча сучасні моделі полотенцесушителей виглядають як об'єкти дизайну, вони виконують безліч корисних функцій:

  1. Здійснюють нагрів приміщення. Так як ванна кімната - ізольоване приміщення, тепло від батарей, встановлених всередині житлових кімнатах або кухні, до нього не доходить. Щоб підтримувати температуру повітря в санвузлі на комфортному рівні, там встановлюють змійовик. Так як площа санвузла невелика, потужності цього компактного приладу цілком достатньо, щоб його прогріти.

    полотенцесушитель

  2. Знижують вологість. Через постійне використання води і маленької площі приміщення мікроклімат у ванній дуже вологий. Підвищена вологість негативно впливає на обробку і меблі, а полотенцесушитель, підігріваючи повітря, зменшує вміст в ньому води.
  3. Використовується в якості місця для сушіння білизни. Якщо квартира без балкона, то домовласникам часто важко знайти місце, де буде зручно сушити білизну. У малогабаритному житло змійовик - практично єдиний спосіб швидко висушити випрані речі і рушники.
  4. Служить елемент декору. Хромований блиск і хитромудра форма роблять радіатори для ванної гідним прикраси інтер'єру.

Важливо! Багато під час ремонту ванної кімнати задаються питанням, який полотенцесушитель краще вибрати - електричний або водяний? На це питання немає однозначної відповіді, тому правильно зробити вибір можна тільки, виходячи з конкретних умов і потреб замовників.

Які бувають рушникосушки?

Коли ми вибираємо настінний радіатор для санвузла, ми часто вже не приділяємо належної уваги цьому сантехнічного приладу. Хоча від правильності вибору залежить, наскільки буде комфортно приймати душ і то, як довго прослужить обробка.

Сантехнічні магазини пропонують широкий асортимент сушок. Різні моделі відрізняються за такими чинниками:

  • Тип харчування. Рушникосушки можуть бути водяними, тобто працюють як частина опалювальної системи квартири, а також електричними - живляться від електричної мережі, за рахунок чого працюють автономно.
  • Форма. Форма рушникосушки може бути П-образної, М-образної, сходовій або фантазійної. Традиційними вважаються вигнуті змійовики з одним або двома колінами. Хоча кращий з точки зору ергономіки варіант - сушка-драбинка.

    П-подібний полотенцесушитель

  • Матеріал. Радіатори для ванних виготовляють з різних типів металів - нержавіючої сталі, міді, латуні, чавуну. Гідність цих матеріалів в тому, що вони мають гарну теплопровідність.
  • Тип зовнішнього покриття. Зовні прилад може мати лакофарбове, хромоване або поліроване покриття. Найдорожчі і довговічні моделі поліруються, а найдешевші покривають фарбою.
  • Спосіб підключення. Радіатор на кронштейнах кріпиться до стіни санвузла. Підключення може бути вертикальним, горизонтальним або універсальним.
  • Ціна. Ціни електричних і водяних сильно відрізняються. Вартість приладу починається від 1500 рублів і доходить практично до безкінечності, проте, в середньому на придбання рушникосушки витрачається 7-10 тисяч рублів.

Пам'ятайте, найважливіше - зробити вибір між водним та електричним приладом. Для того, щоб визначитися, який з них краще, важливо вивчити їх експлуатаційні характеристики, зіставити з потребами домовласників і порівняти між собою.

водні моделі

Водяний полотенцесушитель - це вигнута у формі змійки труба, по якій циркулює гаряча вода. Прилад такого типу вбудовується в загальнобудинкове систему опалення, по суті будучи її невід'ємною частиною.

Для виготовлення труби застосовується нержавіюча стали або хромованої латуні. Обидва ці металу мають гарну теплопровідність і стійкістю до корозії, але якісна нержавейка краще переносить високий тиск всередині труб.

Обидва ці металу мають гарну теплопровідність і стійкістю до корозії, але якісна нержавейка краще переносить високий тиск всередині труб

Перевагами водного рушникосушки вважають:

  1. Економічність. Так як прилад такого типу відноситься до системи опалення, то і оплачувати його роботу окремо не доводиться. Наявність водяного змійовика ніяк не впливає на витрати на оплату комунальних послуг.
  2. Низька ціна. Як правило, моделі водяного типу обходяться дешевше електричних.
  3. Довговічність і надійність. По суті в радіаторі водяного типу просто нема чому ламатися. Єдине, що може вийти з ладу - прокладки в місці підключення труб, які легко можна замінити своїми руками.
  4. Можливість перекрити подачу води. Водяний полотенцесушитель підключається через кульові крани, за допомогою яких легко можна обмежити подачу води на прилад.

Важливо! У водяних радіаторів-змійовиків всього 2 недоліки. По-перше, вони працюють тільки під час опалювального сезону, тобто майже 5 місяців на рік доведеться обходиться без опалення у ванній. По-друге, щоб їх встановити або замінити, необхідно отримувати дозвіл керуючої компанії і перекривати стояк.

електричні моделі

Якщо ви вибирайте між водяним і електричним радіатором, то, можливо варто віддати перевагу другому, адже у нього безліч переваг. Електричний полотенцесушитель хороший тим, що він не залежить від роботи опалювальної системи, тому він включається, вимикається або регулюється по потужності автономно.

Суть роботи приладу в тому, що в ньому циркулює масло, розігріте термокабелем, живиться від мережі. Він має наступні позитивні сторони:

  • Простота монтажу. Гідність електричних моделей в тому, що для їх установки не потрібно отримувати згоду керуючої компанії, перекривати стояк або чекати кінця опалювального сезону. Їх можна встановити в будь-який час року навіть своїми руками.

    електричний полотенцесушитель

  • Зручність розміщення. Електричну модель можна встановити в будь-який зручний місце в санвузлі, головне, щоб поруч була розетка.
  • Можливість регулювання температури. Температуру нагрівання електричного радіатора легко налаштувати за допомогою реле, а при необхідності його можна навіть вимкнути.
  • Неможливість протікання. Можна не боятися, що електричний змійовик протече.

Пам'ятайте! Який би полотенцесушитель не вибрала господиня, не можна забувати про якісний і професійному монтажі приладу. Щоб він прослужив вірою і правдою, краще довірити монтаж професійного майстра.

Відео-інструкція

Що таке полотенцесушитель?
Які бувають рушникосушки?
Так що тепер перед домовласниками під час ремонту постає ще одне серйозне питання, як вибрати полотенцесушитель, водяний або електричний, який краще?
Що таке полотенцесушитель?
Багато під час ремонту ванної кімнати задаються питанням, який полотенцесушитель краще вибрати - електричний або водяний?
Які бувають рушникосушки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама