Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Системи опалення з природною циркуляцією

  1. склад системи
  2. Принцип дії
  3. Переваги та недоліки систем з природною циркуляцією

Системи водяного опалення приватного будинку може бути реалізовано з природною або примусовою циркуляцією. Від обраного режиму руху теплоносія по трубах і радіаторів в значній мірі залежать характеристики та особливості експлуатації системи. Традиційним варіантом, який використовується вже протягом багатьох десятиліть, є система опалення з природною циркуляцією теплоносія.

Такі системи застосовуються ще з тих пір, коли єдиним доступним варіантом котельного обладнання для приватного будинку був простий твердопаливний котел Такі системи застосовуються ще з тих пір, коли єдиним доступним варіантом котельного обладнання для приватного будинку був простий твердопаливний котел. Досить широко самопливні системи поширені і сьогодні.

В каталозі ТМ Ogint представлені ефективні радіатори, комплектуючі та додаткові пристрої для створення систем з природною циркуляцією. Продукція дозволить забезпечити максимально ефективну і надійну роботу опалення.

склад системи

Опалення з природною циркуляцією (або система гравітаційного типу) складається з наступних основних компонентів:

  • котел. Можливе застосування будь-яких типів котлів за винятком електричних;
  • трубопровід;
  • радіатори . Як опалювальні прилади можуть використовуватися всі види радіаторів Ogint, які забезпечать максимальну тепловіддачу і ефективну роботу системи;
  • розширювальний бак відкритого типу.

Принцип дії

Принцип роботи заснований на різниці термодинамічних характеристик нагрітого і остиглого теплоносія. Рух теплоносія забезпечується за рахунок його нагріву котлом.

При нагріванні теплоносій розширюється. Таким чином, гаряча вода на виході з котла має низьку щільність, а значить і меншу вагу. При проходженні через систему радіаторів вода віддає своє тепло і охолоджується. Щільність холодної води вище, а значить і вище її вага. В результаті створюється різниця тиску в прямому та зворотному магістралях, достатня для циркуляції теплоносія.

Більш важка вода з обратки витісняє нагріту котлом воду. У свою чергу, гарячий теплоносій, що володіє меншою щільністю, легко піднімається вгору по центральному стояку. Подаючий трубопровід розташовується у верхній частині приміщення. Вода розподіляється по радіаторів, остигає і направляється в зворотний магістраль. Так забезпечується цикл руху теплоносія .

Дуже важливо дотримати ухил при монтажі трубопроводів. Це необхідно для нормальної гравітаційної циркуляції теплоносія. Нахил труб повинен мати величину не менше 0,005 м на погонний метр. Нахил трубопроводу, що подає повинен мати направлення від котла, а зворотного трубопроводу - до котла.

Щоб теплоносій ефективно циркулював в системі, його розширення має бути досить значним. Тому обов'язковим є більший розширювальний бак досить великого обсягу, в який піднімаються надлишки розігрітого теплоносія.

Бак розміщується, як правило, на неопалюваному горищі і не закривається кришкою. У зв'язку з цим самопливних систему також називають відкритою. Розміщення бака нагорі дає створює додатковий тиск, що покращує рух теплоносія.

Для монтажу трубопроводів можуть використовуватися різні схеми розводки. У тому числі може застосовуватися однотрубна система «ленінградка» і традиційна двотрубна система . Опалення працює краще при використанні двухтрубной схеми. Що стосується вибору батарей, то оптимальним рішенням будуть чавунні радіатори Ogint за рахунок невеликого гідравлічного опору. Також можна використовувати біметалічні радіатори Ogint .

Переваги та недоліки систем з природною циркуляцією

У порівнянні із закритою системою з примусовою циркуляцією, самопливна система є більш простою і надійною. Для неї характерні такі переваги:

  • простота в експлуатації, обслуговуванні та ремонті;
  • безшумна робота;
  • підвищена надійність. В системі відсутній циркуляційний насос, який може зношуватися і виходити з ладу;
  • рух теплоносія за рахунок різниці температур забезпечує здатність до саморегуляції системи, що дає рівномірне прогрівання приміщень;
  • енергонезалежність. На відміну від закритих систем, а також від таких альтернативних рішень, як теплі підлоги або електричні конвектори, самопливна система може працювати без електропостачання.

Однак мають такі системи і ряд серйозних недоліків. Навіть невелика помилка в розрахунку може привести до того, що теплоносій нормально не циркулювати. Також необхідність дотримання ухилу обумовлює досить складний монтаж. Для циркуляції теплоносія необхідно використовувати труби великого діаметру, що призводить до підвищення витрат.

Вода в розширювальному баку випаровується, тому необхідно регулярно контролювати її рівень. Також за рахунок відкритого бака теплоносій поглинає атмосферне повітря. Це може привести до завоздушіванію системи. Вирішити цю проблему дозволяють комплектуючі ТМ Ogint ( крани Маєвського для скидання повітря та інші воздухоотводчики). Крім того, відкритий бак не дає можливості застосовувати в якості теплоносія антифриз.

Характерною проблемою соматичних систем є те, що навіть короткочасні перерви в роботі котла можуть призводити до замерзання води в розширювальному бачку і трубопроводах, що стає причиною аварії. Для запобігання таких ситуацій може використовуватися термоаккумулятор.

Система з природною циркуляцією може використовуватися тільки при обмеженій довжині трубопроводів. Вона підходить для обігріву тільки невеликого одноповерхового будинку. Якщо необхідно обігріти двоповерховий будинок з великою кількістю приміщень, то самопливна система з цим завданням не впорається.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама