Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що врахувати перед будівництвом своїми руками водяний декоративної млини на ділянці

  1. Джерело води
  2. Способи подачі води
  3. Галерея: водяний млин на ділянці (25 фото)
  4. колесо обертання
  5. декоративний будиночок
  6. розміри млини
  7. Швидкість обертання колеса

Практичне значення млинів, що працюють на природному силі (водяний або вітряної), відійшло на задній план - їх в своїй більшості замінили промислові виробництва Практичне значення млинів, що працюють на природному силі (водяний або вітряної), відійшло на задній план - їх в своїй більшості замінили промислові виробництва. А ось з естетичної точки зору ці споруди все ще привабливі. І не менш цікаво зробити таку конструкцію самостійно.

Джерело води

Починаємо з джерела енергії, яким є потік води. Це може бути:

  • природний рушійний джерело (струмок, річка);
  • водойма зі стоячою водою (озеро або ставок);
  • водостік.

Як працює водяний млин? Потік води стикається з її лопатями, які по колу закріплені на мірошницькому колесі. Природний джерело значно спрощує ситуацію. Якщо це струмок, то варто лише грамотно вибрати місце розташування майбутньої будови і переходити до етапу планування конструкції. У разі водойми зі стоячою водою потрібні механізми, що приводять її в рух - наприклад, насос, який по шлангу буде перекачувати воду на лопаті. У цьому випадку непогано встановити млин так, щоб вода з водойми поверталася в нього ж.

З водостічних постачанням конструкція буде працювати тільки під час опадів, якщо потік відразу буде надходити на млинове колесо. Однак, якщо зробити відстійник для дощової води, і вже з нього направляти потік на лопаті, то її можна буде запускати і при сонячній погоді.

Відсутність будь-яких з цих джерел не повинно вас зупиняти - робота над організацією маленького ставка в саду (навіть радіусом в пару метрів) і створенням невеликої декоративної млини з примусовою подачею води - завдання нескладне.

Способи подачі води

Їх всього два - знизу (коли потік обертає колесо, протікаючи під ним; колесо з такою подачею води називається подлівним) і зверху (вода з жолоба випливає на колесо, змушуючи його обертатися; наливне колесо) Їх всього два - знизу (коли потік обертає колесо, протікаючи під ним; колесо з такою подачею води називається подлівним) і зверху (вода з жолоба випливає на колесо, змушуючи його обертатися; наливне колесо).

Перший варіант зручний для природного рушійного джерела. В цьому випадку, колесо млина буде просто занурене у воду, і ніякі додаткові джерела живлення не потрібні. Цю млин саму можна використовувати в якості «робочої сили». Наприклад, цікаві варіанти, коли водяний млин виконує функцію генератора для ламп освітлення дачних доріжок або інших освітлювальних приладів на території.

Також рекомендуємо прочитати:

Потік, спрямований на колесо згори, зручний в разі, коли це слив дощової води. Потік з стоячого джерела води, який створюється насосом, ви можете подавати як знизу, так і зверху. Принцип роботи водяного млина залишається той же, просто підберіть для себе найбільш підходящий варіант з естетичної та практичної точки зору.

Галерея: водяний млин на ділянці (25 фото)

вибір конструкції

Весь механізм млина складається з двох основних частин:

  • млинове колесо;
  • декоративний будиночок.

колесо обертання

Вид і матеріали млинового колеса може мати різні варіації. Головне, щоб дотримувалася основна конструктивна особливість - кругла основа, на якій розташовані лопаті.

Пристрій водяного млина починається з основи для млинового колеса - з осі. Відразу потрібно визначитися, як ви будете її закріплювати:

  • на двох опорах, між якими буде закріплена вісь з колесом;
  • на одній опорі, яка буде жорстко закріплена в стінці будиночка-млини.

Другий крок - створення круглої основи колеса.

Вона може бути цілісним кругом або представляти із себе тільки обід (як колесо велосипеда зі спицями). Основи в кількості двох штук між собою скріплюються лопатями - прямокутними або квадратними планочками.

Найлегший варіант - це вирізати два однакових кола з фанери, просвердлити в центрі кіл по одному отвору для осі і скріпити між собою ці два кола прямокутними планками з тієї ж фанери. Аналогічно цьому можна скріпити між собою дерев'яні дошки, вирізати з них кола і з'єднати їх дерев'яними планочками. Якщо пристрій млини буде нести тільки декоративний характер, цього достатньо, але якщо ви хочете використовувати її як генератор енергії для освітлення ділянки, то необхідно, щоб енергія обертання передавалася по осі. Тобто, вісь з основою повинні бути жорстко закріплені, і варіант з жорстким кріпленням на одній опорі вам не підійде.

Лопаті в основному закріплюють під прямим кутом, але існують і інші варіації (дивіться креслення видів дерев'яних млинових коліс).

Класичний матеріал для створення міні-млини - дерево або її похідні (та ж фанера). Щоб млин якомога довше зберігала свій вигляд, обробіть її частини просоченням і лаком, які вбережуть від згубного впливу вологи.

декоративний будиночок

Млинове колесо, встановлене на двох опорах і поміщене в грамотно організоване місце для нього (наприклад, в сад з рясною рослинністю - кущами, деревами, виноградником і т Млинове колесо, встановлене на двох опорах і поміщене в грамотно організоване місце для нього (наприклад, в сад з рясною рослинністю - кущами, деревами, виноградником і т.д.), і зовсім може не вимагати спорудження будиночка. Якщо використовувати млин як генератор, то будиночок потрібен для приміщення в нього відповідних механізмів. І в цьому випадку колесо потрібно встановлювати на двох опорах, щоб вісь на них вільно оберталася і передавала свою роботу.

Якщо вісь жорстко закріплювати в стіні будиночка, то потрібно його споруджувати з цегли або інших твердих матеріалів. Ось, встановлена ​​на двох опорах, не вимагає особливої ​​конструкції будиночка, тому його можна зробити з будь-яких доступних матеріалів і в будь-якому стилі.

Будиночок можна використовувати як приміщення для зберігання садових інструментів або інших речей. Тоді його розміри потрібно підібрати таким чином, щоб ці предмети в ньому зручно розташувалися.

розміри млини

Головне в цій справі - дотримати пропорції, щоб декоративна водяний млин, а також навколишні їх на ділянці споруди виглядали гармонійно Головне в цій справі - дотримати пропорції, щоб декоративна водяний млин, а також навколишні їх на ділянці споруди виглядали гармонійно. Визначальним фактором також є потік води. Якщо він дозволяє зробити велике колесо, то відповідно йому можна будувати і великий будиночок. А на маленькому декоративному ставку більш естетично розташувати невелику конструкцію.

Швидкість обертання колеса

Перегляньте різні варіанти вже готових млинів. Зверніть увагу, що швидкий потік води в комплекті з невеликим колесом дає високу швидкість обертання. Якщо ви хочете, щоб колесо оберталося більш розмірено і спокійно, при цьому не будучи генератором енергії, варіює параметри, які впливають на кінцеву швидкість - швидкість потоку, розмір і вага колеса.

Якщо ви хочете, щоб колесо оберталося більш розмірено і спокійно, при цьому не будучи генератором енергії, варіює параметри, які впливають на кінцеву швидкість - швидкість потоку, розмір і вага колеса

Як працює водяний млин?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама