Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тепла підлога на балконі: як зробити своїми руками

  1. Вибір системи теплих підлог
  2. Монтаж теплої підлоги на балконі
  3. Монтаж електричної теплої підлоги

Використання балкона в якості додаткового житлового простору в квартирі є вельми раціональним рішенням і практикується сьогодні досить часто.

Проте, для того щоб створити в приміщенні комфортний мікроклімат, особливо в зимовий період, нічого не залишається окрім як зробити тепла підлога на балконі або встановити радіатор обігріву.

Проте, для того щоб створити в приміщенні комфортний мікроклімат, особливо в зимовий період, нічого не залишається окрім як зробити тепла підлога на балконі або встановити радіатор обігріву

Укладання теплої підлоги на балконі

І якщо з установкою радіатора складнощів виникнути не повинно, то над установкою теплої підлоги потрібно ретельно попрацювати (хоча є інші способи утеплення: см. утеплення балкона зсередини , утеплення балкона Піноплекс ). У даній статті ми розглянемо, які види теплих підлог застосовні по відношенню до балкону, детально розберемо технологію монтажу теплої підлоги на балконі.

Вибір системи теплих підлог

Системи обігріву, монтовані під підлогові покриття, споживають меншу кількість електроенергії в порівнянні з радіаторами, при цьому краще розподіляючи тепло.

Системи теплих підлог бувають наступних видів:

  • Водяні. Тепла водяна підлога на балконі раціонально використовувати для обігріву значної площі. Ними, як правило, оснащують габаритні приватні будинки, оснащені власною опалювальною системою.
    По суті, система являє собою прокладений в підлозі певним способом трубопровід, по якому циркулює гаряча вода.
  • Електричні. Саме вони частіше за інших використовуються для обігріву теплоізольованих балконів житлових квартир з системою центрального опалення, оскільки їх монтаж і обслуговування істотно більш прості.
    Електрична тепла підлога представлений системою кабелів з одно- або двожильний гріють секціями. Потужність системи регулюється і складає зазвичай максимум 160-180 Вт / кв.м.
  • Нагрівальні мати. Дана система дозволяє забезпечити обігрів підлоги в приміщенні без укладання кабелів в стяжку, що сприяє зниженню навантаження на перекриття.
    Подібна система може бути змонтована і приведена в експлуатацію протягом одного дня. Її укладають на бетонну поверхню (або, наприклад, на стару плитку), після чого монтують фінішне покриття - кахель, керамограніт, ламінат, лінолеум і т.д.

Схема укладання теплих підлог спіраллю і змійкою

Порада!

Щоб забезпечити найвищу ефективність роботи теплої підлоги, необхідно виконати якісну теплоізоляцію стелі і стін, а також подбати про герметичному засклені балкон.

Монтаж теплої підлоги на балконі

Монтаж водяної теплої підлоги

Тепла підлога водяна на балконі монтують відповідно до наступної інструкції:

  1. Якщо балкон за планом повинен служити продовженням кімнати, то перед укладанням системи виконують стяжку таким чином, щоб досягти по завершенню укладання теплої підлоги єдиної рівної поверхні.
  2. Оскільки в системі використовується вода, необхідно виконати гідроізоляцію підлоги.
  3. Для зменшення втрат тепла слід постелити теплоізоляцію, в якості якої може бути використана підкладка-відбивач з фольгою з одного боку. Також може бути використаний пінопласт високої щільності.
  4. Далі переходять до укладання трубопроводу. Труби укладають на спеціальні килимки або на кронштейни, прикріплені крізь пінопласт з бетонною основою.
  5. Розмічають трасу, по якій буде покладений трубопровід. На малій площі його краще прокладати змійкою, а не спіраллю. Крок між витками змійки не повинен перевищувати 15-20см.
  6. Трубу необхідно використовувати безшовну. При покупці її обов'язково слід перевірити на «бесшовность» і прислухатися до слів продавця не варто. Для системи, як правило, використовують металопластикові труби. Згинати трубу необхідно акуратно, не допускаючи крутих зламів.
  7. Змонтувавши трубопровід, підключають його до системи водяного опалення та виробляють пробний запуск.

Схема розрахунку товщини підлоги при укладанні теплої підлоги на балконі

  1. Якщо система нормально функціонує і не має течі, поверх труби заливають цементну стяжку.
    Максимальну віддачу тепла забезпечать такі підлогові покриття, як керамічна плитка і лінолеум, укладені після висихання стяжки.

Монтаж електричної теплої підлоги

Теплі підлоги на балконі електричного типу монтують у такий спосіб:

  1. Розрахувавши площа обігріву, набувають відповідну кабельну систему. Потрібно враховувати, що крок укладання кабелю менше 8 см неприпустимий.
  2. Укладають теплоізоляційний шар, наприклад з пінополіуретанового утеплювача не менше 50 мм завтовшки.
  3. Далі виконують розмітку під укладку кабельної системи і прикріплюють в передбачуваних місцях зіткнення кабелю з підлогою металеву монтажну стрічку, що служить для кріплення нагрівального кабелю.
  4. На одну із суміжних стін встановлюють терморегулятор, за допомогою якого проводиться регулювання і контроль роботи теплої підлоги. Кабель підводять до терморегулятора і під'єднують термодатчик.
  5. Після того, як кабельна система буде покладена і підключена, виробляють пробний пуск і перевіряють її на працездатність.
  6. Після успішної перевірки виконують стяжку підлоги. Підстава і розміщена на ній конструкція підлягають заливці розчином, шар якого повинен складе приблизно 30-40 мм.
  7. Як і в першому випадку, в якості підлогового покриття тут рекомендується укладати матеріали з високою теплопровідністю.

Схема укладання електричної теплої підлоги

Експлуатація електричного і водяного теплої підлоги можлива тільки після повного висихання стяжки. Зазвичай період висихання становить до 30 днів.

Порада!

Що стосується пристрою теплих підлог за допомогою матів, то тут просто досить укласти їх на звільнений від покриття підлогу, або на старе плиткове покриття, після чого настелити нове покриття і підключити мати до електромережі.

Монтаж подібної системи на балконі разом з укладанням покриття (лінолеуму) можна виконати протягом години.

Влаштувати тепла підлога на балконі своїми руками цілком досяжно навіть для непідготовленого монтажника. Слід лише чітко слідувати представленим інструкцій як утеплити підлогу на балконі і використовувати якісні матеріали.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама